24

283 19 31
                                    





Yine bir Pazartesi sabahına daha tek başıma uyandım.Yatakta gözlerim kapalı dönerken kolumu sağ tarafa attım.Buz gibi boşluk gözlerimi aniden açmama neden oldu.Sersemlemiş bir tavırla doğrulurken gözlerim uyku mahmurluğuyla yatak odamda gezindi.Bir süre ayılmayı bekledim.Gözlerimi ovuştururken esneyerek yataktan kalktım.Her sabah olduğu gibi telefonum bildirimlerle dolmuştu ; mailler,konferans davetleri,toplantılar,iş teklifleri,konuşma yapacağım gala geceleri ... Artık eskisi kadar dinç hissedemiyordum,ne ara 34 yaşıma gelmiştim ? İçten içe hızla geçen zamana küfrederken hızlı bir duş aldım.Giyinme odama girip siyah bir takım aldım ve üzerime geçirdim.Aşağıya inerken kravatımı bir çırpıda bağladım.

" Günaydın,Bay Malik. "

" Günaydın,Elena. "

" Kahvaltıda ne isterseniz,efendim ? "

" Şaşırt beni " Kişisel yardımcım,bu söylediğime hafifçe gülümserken başını sallayarak mutfağa ilerledi.Samantha hangi cehennemdeydi ? O evde yokken nedense huzursuz hissediyordum.Kanepeye oturup iPad'imi elime aldım ve haberleri kontrol ettikten sonra maillerime cevap verdim.Telefonum çaldı.

" Evet,Aida ? "

" Günaydın,Bay Malik.Bugün 3 toplantınız ve bir katılmanız gereken bir konferans var.Akşam saat 20.00'da. " Burun kemerimi sıkarken kısık sesli bir küfür savurdum.

" Konferansı iptal et. "

" Ama,efendim — "

" İptal et,dedim.Beni duymadın mı ? " dedim dişlerimin arasından sertçe konuşurken.Akşam çocuklarım ile olacaktım,konferans sikimde bile değildi.Telefonu Aida'nın suratına kapatıp bir kenara attım.İyice huysuz,çekilmez bir adama dönüşmüştüm.Her an patlamaya hazır bir el bombası gibi etrafta dolanıyordum.

" Kahveniz,Bay Malik. " Samantha,buharı tüten kahvemi sehpaya bırakırken başımı salladım.

" Teşekkürler,Samantha.Benim için çiçekçi'yi arar mısın ? " Bugün Renesmee'nin yeni hukuk bürosunun açılışının günüydü.Belki cesaret edebilirsem onu tebrik etmek için yanına giderdim.Boşandığımız gün onun ne kadar da korkutucu bir avukat olduğunu fark etmiştim ; bana hiç acımamıştı.

" Bayan Woods için mi,efendim ? " Usulca başımı salladım.Malik,olmadan kulağa ne kadar da tuhaf geliyordu.Yine keyfim kaçmıştı.

" Başka kim için olabilir ? Bana boş sorular sormayın. " Samantha,bana darılacak bir kadın değildi.Neredeyse 15 senedir benim için çalışıyordu ve bu hallerime alışkındı.Hafifçe gülümsedi.Bunun sebebini iyi biliyordum ; Renesmee'yi özlemiş olduğumun ve hala ona değer verdiğimin farkındaydı.

Kahvaltıdan sonra Sawyer beni şirkete bıraktı.Lobisi oldukça kalabalık olan zemin katı geçerken Aida koşar adımlarla peşimden gelip bana yetişti.Asansör kapanmadan hemen önce bindiğinde derin bir nefes verdi.

" Affedersiniz,efendim. " Ona bakmadan başımı sallamakla yetindim.Başım zonkluyordu ve çalışmak için uykusuz bir güne başlamıştım.Odama girerken Aida'da peşimden girdi.

" Bugün ; Bayan Woods'un — " Elimi kaldırarak onu susturdum.

" Aklımda ; Aida.Teşekkürler. "

" Ve Mariana Lindsey sizinle görüşmek istiyor,Bay Malik " dedi tereddütle bana bakarken.Sesi sonlara doğru korkuyla kısılmıştı.Ne zaman Mariana'nın ismini duysam sinirlerim hat safaya çıkıyordu.

" Onu şirkete kim aldı ? Derhal siktirip gitmesini söyle ! Güvenliği odama çağır,ne sikime koydum onları o kapıya ?! " Aida,ellerini önünde birleştirirken usulca başını salladı.

the last song | zmWhere stories live. Discover now