9. BÖLÜM

13.5K 722 46
                                    
















Mevlüt sabahı ezan ile uyanıp namaz sonrası direk mutfağa girdik. Bahar ve Nisa da erkenden gelip biraz yardım ettiler. Betül dê gelmişti tabi.  El çabukluğu ile pilav , et, sarma , turşu ve tatlıları hazırladık. Ayranları da Oğuz almaya gitti.

Herşey bitince öyle ezanı ile herkes namaza geçti. Kızlar ile namaz sonrası misafirleri beklemeye geçtik. Annem mahalledeki komşuları ve arkadaşlarını çağırmıştı. Bizde bir kaç arkadaşımızı davet etmiştik. Tabi annem Sena teyzeyi de arayıp davet etmiş. Berfin abla ile geliceklerini söylemiş. Odaya girip üzerimi değiştirdim. Koyu kahve tonlarında elbisemi ve açık bir renk şal takıp odadan çıktım.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.




















O günden sonra Karan defalarca kez arayıp mesaj atmış. Mesajlarını okumadan direk siliyorum. Telefonlarını ise bir süreden sonra numarasını engelledim. Artık beni arasa bile ulaşamıyıcak. Bu zamana kadar gönlümü kimseye kaptırmadım bu saatten sonra da böyle saçma bir sevdaya kaptırmamam kendimi.


Kapıda gördüğüm Sena teyze ve Berfin abla ya gülümsedim. Yanlarına gidip sarıldıktan sonra içeri geçtiler. Yarım saat içerisinde tüm misafirler gelmişti. Baharın tanıdığı bir abla kuran okumak için geldi.
Yasin suresi ve ardından kısa sureler de okunduktan sonra yemekleri dağıtmaya geçtik. Ben Bahar Nisa ve Betül el çabukluğu ile yemekleri dağıttık.


Yemekler yenmiş sohbet edilmiş ve şimdide herkes dağılmaya başlamıştı.
En son Sena teyze ve Berfin abla kalmıştı..
Sena teyze ayağa kalkıp "Karan gelmiş. Bizde müsade " dedi.
Hep beraber ayağa kalktık. Mevlüt bitince babamın mezarına gidicektik Bahar ile.
Bahar ve ben çantalarımızı alıp Berfin abla nın arkasından çıktık.

Annem de onları yolcu etmek için dışarı çıkmıştı. Kapının önüne Karan arabasının yanında  arabaya yaslanmış bize bakıyordu. Uzamış kirli sakalları ve üzerini giydiği siyah gömlek ve siyah kot pantolon ile yine çok yakışıklı duruyor.
İç sesim "Sanane kızım Adam'dan! Yinê başladın" diyê uyarınca hêmên toparlandım .

Sena teyze ve Berfin abla ile sarıldık.
Berfin abla "Siz nereye kızlar "dedi.

"Mezarlığa gidiyoruz " dedim. Berfin abla anladım der gibi kafa salladı. Onlar arabaya doğru giderken bizde Oğuzun arabasına doğru gidiyorduk. O sırada arabada olduğunu yeni fark ettiğim Kadir amca arabadan aşağıya indi.

Bizi görünce durmamız için el kaldırdı. Bahar bana ne oluyor ne gibi bakınca bilmiyorum diye kafa salladım. Kadir amca yanımıza gelip
"Lavin kızım seni tehlikeye atmak istemiyorum ama tekrar bir ifade vermen gerekiyor "dedi.

Biri bitmeden diğeri başlıyor ! Allahım sen sabır ver! O gün adam resmen tehtid etti beni !

Kararsız bir şekile "Tamam veririm " dedim.

LOYA (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin