Psikoloji kitapları

3.1K 168 25
                                    

Psikolojik Kitaplar (en iyileri)

1- Bilinçaltı- Sigmund Freud
Kısaca konusu

Psikanalizin babası olarak tanınan Sigmund Freud, bu kitapta hastaları üzerinde yaptığı çalışmalara ve elde ettiği sonuçlara yer veriyor. Freud, kitabın tanıtımında hastaların tedavi aşamalarında hipnotik teknikleri denediğini söylüyor. Bu teknik sayesinde hem hastaya herhangi bir şeyi yapıp yapmama telkini veriyor, hem de kendi merakına cevap buluyor. İşte Bilinçaltı, Freud’un bu çalışmalarından oluşuyor. Ek olarak psikanaliz kuramını tüm dünyaya tanıtan Freud, bu kuramının inceliklerine de yer veriyor.

2- Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Psikoloji ve edebiyatın harika birleşimi Nietzsche Ağladığında ile devam edelim! Nietzsche’nin hayatını konu edinen kitapta, Nietzsche’nin henüz iki kitabı yayınlanmıştır. Kendisi henüz kimsenin tanımadığı bir filozoftur ve sahip olduğu tek şey valizidir. Breuer ise kapısını ümitsizlerin çaldığı, psikanalizin kurucalarından sayılan bir doktordur. Aşk, ihtiras, edebiyat ve psikanaliz… Anlayacağınız bu kitapta aradığınız her şey var! 

3-  Akıl hastalarının iç dünyası- Bert Kaplan

Akıl Hastalarının İç Dünyası, akıl hastalarının hayatlarını ve psikolojik durumlarını konu ediniyor. Bert Kaplan; sağlıklı bir bireyin akıl hastasına dönüştüğü süreci, hastanelerde yatan akıl hastalarının yaşadıklarını, hissettiklerini ve düşündüklerini ayrıntılarıyla ele alıyor. Okuyucuyu sıkmayan, sürükleyici ve kısa öykülerin yer aldığı kitapta; Dostoyevski ve Tolstoy gibi ünlü isimlerin yaşadığı olaylara da yer veriliyor.

4- Duyguların Psikolojisi- Nevzat Tarhan

Nevzat Tarhan, Duyguların Psikolojisi kitabında insanda var olan tüm duygulara yer veriyor. Nefret, özlem, sevgi, kıskançlık, korku, intikam, güven, dürüstlük, bencillik, üzüntü ve daha nicesi… İnsanı insan yapan temel duygulardan bahseden yazar, bu duyguların kaynağına iniyor ve nedenlerini araştırıyor. Bir yandan da olumsuz duyguların nasıl yok edileceğine ve olumlu duyguların nasıl kullanacağına da ışık tutuyor. Yani yazar, bizlere duygularımızı etkin bir şekilde kontrol etmeyi öğretiyor. 

5- Bir Cinayetin Psikanalizi- Jed Rubenfelt

Kitap, 1900’lü yıllarda soylular arasında yaşanan bir cinayeti konu ediniyor. Bir gün New York’ta oldukça görkemli bir apartmanın dairesinde avizeye asılmış halde bir kadın cesedi bulunuyor. Güzelliğiyle dikkat çeken kadının cinsel işkenceye ve ağır şiddete maruz kaldığı anlaşılıyor. Ertesi gün ise başka bir kadın, katilin elinden son anda kurtuluyor. Fakat işin ilginç yanı, kadın bu olayla ilgili hiçbir şey hatırlayamıyor. Hikaye tam da burada başlıyor! Doktor, katilden kurtulmayı başaran kadını tedavi etmeye başlıyor. Tabii kendini bir önceki cinayeti araştırmaktan da alıkoyamıyor. Gerçek olaylara dayanan kitap, kurgusal detaylarla birleştiğinde ortaya harika bir psikoloji kitabı çıkıyor.

6- Sofie'nin Dünyası- Jostein Gaarder

Psikoloji kitapları arasında belki de en bilineni Sofie’nin Dünyası. Benzer insanların ve yüzeysel bilgilerin geçerli olduğu çağımızda adeta bir başkaldırı niteliği taşıyan Sofie’nin Dünyası; felsefi yönüyle de dikkat çekiyor. 15. Yaş gününü kutlamaya hazırlanan Sofie, posta kutusunda “Kimsin” yazılı bir not bulur. Bu sorudan yola çıkarak bütün bir felsefe tarihinde sorulmuş soruları ve cevapları, sürükleyici bir roman kurgusu içinde anlatan Jostein Gaarder; ortaya nefis bir roman çıkartıyor!

Şimdilik bu kadar umarım beğenmişsinizdir❤️

PSİKOLOJİK BİLGİLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin