Bölüm 8 - Kimseye Güvenme

923 85 4
                                    

  Tomas yine sabahın ilk ışıklarında uyandı. Şöminede kaynattığı suyu büyük beyaz bir kupaya koydu ve kahve hazırladı. Üzerine paltosunu aldı ve çıkıp verandaya oturdu. Hava sisliydi. Kırağı cimenlere hafif beyaz bir kar efekti vermiş; hoş bir görüntü ortaya çıkarıyordu.

  Çiftlikte 4.günleriydi. Artık yavaş yavaş bu hayata alışmışlar, bu çiftliğin bir parçası olmuşlardı. Andrea tüm gün bebeğiyle ilgileniyor, Jane kitaptan başını kaldırmıyor, Jim ise gün boyu güvenlik önlemleri alıyordu. Çiftliğin etrafına hendek kazmışlardı, geniş ve derindi. Tel örgüler sağlamlaştırılmıştı. Tomas bahar aylarını bekliyordu. Sebze tohumları bulmuştu. Su sıkıntıları yoktu. İhtiyaçları olan suyu  ahırın yanındaki kuyudan karşılıyorlardı.

  "Günaydın" dedi Andrea

"Günaydın."

"Yine erkenden kalkmışsın."

"Uyku tutmuyor. Birkaç saat uyuyabiliyorum."

"Korkuyorsun. Jane'i koruyamamaktan korkuyorsun. Sana teşekkür etmek için fırsatım olmadı. Belki sen olmasan şimdi bebeğim ölmüş olacaktı. Gerçekten. Teşekkür ederim."

"Yardıma ihtiyacın vardı. Hem bugünlerde konuşan ve nefes alan birini bulmak zor."

  Andrea gülümsedi. Birden bir ses geldi. Çiftliğin kapısında birisi vardı. Bir genç. 20li yaşlarda. Yardım edin diye bağırıyordu. Tomas sağ eline silahını sol eline de bıçağını aldı. Andrea'ya içeri girmesini ve Jim'i uyandırmasını söyledi. Yavaşça sürgülü kapıya doğru ilerledi. O sırada genç hala haykırıyordu.

"Yardım edin. Geliyor. Lütfen. Acele edin lütfen. Ne isterseniz yaparım. Lütfen. Sis yüzünden ortalık zor görünüyordu. Tomas sonunda gencin arkasındaki 3 yürüyeni gördü. Koştu ve kapıyı açtı. Sağ eline bıçağı aldı. Silahı beline sokmustu çünkü ses çıkarmak onun zararına olabilirdi.

Sol eliyle zombiyi ittirdi ve sağ elindeki bıçağı kafasına sapladı. Sonra ikinci. Ardından üçüncü. Hepsinin öldüğünden emin olmak istedi. Sonra düşündü. Ölmüş olan birşeyi nasıl öldürebilirdi ikinci defa?

  Gence döndü. Sürgülü kapıya tutunmuş titriyordu. İçeri gelmesini söyledi ve kapıyı çekti. Çiftliğin bahçesinde yürümeye başladılar. Verandanın önüne geldiklerinde Jim evden fırladı. Etrafa bakındı, Tomas ve genci gördü. Koştu ve gencin sağ bileğini çevirdi; yere yatırdı. Üzerini aradıktan sonra serbest bıraktı.

Genç sürekli teşekkür ediyordu Tomas'a. Jim hala bakıyordu. Tomas Jim'e kahvaltı hazırlamasını söyledi. Jim kafa sallayarak onayladı ve içeri girdi. Tomas gence adını sordu.

"Castiel. Arkadaşlarım Cast der. Daha doğrusu derdi."

"Az önce ne oldu? Nereden geldin? Onlardan daha var mı?"

Cast sorular karşısında afalladı.

"Otobanda arabam bozuldu. Motoru çalıştırmaya çalışırken saldırdılar. Dört taneydiler. Birini öldürdüm. St.Isaac'den geliyorum. Victory'de ki kampa gidecektim. Arabam bozulmasaydı. Lanet olsun herşeyim orda kaldı."

"Kamp mı dedin? Victory'de mi?"

"Evet. Radyo yayınında duydum. Toplama kampı gibi anlarsın ya."

"Birkaç gündür yayınları dinliyorum ama hiçbir şey duymadım."

"Bir hafta önce duymuştum."

O sırada Jane bağırdı:

"Kahvaltı hazır!"

   Tomas masaya otururken Cast'i tanıştırdı. Herkes icten bir şekilde tanıştı. Jim az önce üzerini aradığı için özür diledi.

  Kısa sohbetler ve tanışma muhabbeti ile kahvaltı yapıldı.

Kahvaltı sonrası Tomas ellerinde kalan malzeme ve yiyeceğe göz attı. Hala 1 ay yetecek gıda ve eşyaları vardı. İlk Range Rover'dan önemli eşyaları almışlardı. Tomas'ın aklına bir fikir geldi. Cast'in arabasında malzemeler olduğunu duymustu. Belki Jim ile Cast gidip alabilirlerdi. Fikrini sundu. Jim biraz soğuk baksa da fikre Cast onaylamıştı.

"Araba yakında, yürüyerek 10 dakika içinde orda oluruz."

Tomas kafa salladı. Jim'e daha önceden verdiği silahı hatırlattı. Onu kullanmasını istedi. Jim tereddüt etse de onayladı. Jim ve Cast'i gönderdi ve sürgülü kapıyı çekti.

****

"Şu bordo olan" dedi Castiel.

Jim arabanın etrafını kolaçan etti; problem yoktu. 

"Sen bagajı aç ve boşalt. Ben benzini alayım." Dedi Cast.

Jim bagaja yöneldi ve açtı. Boştu. Birden arkasında bir acı hissetti. Biri alüminyum alışım sert bir boruyla kafasına indirmişti. Yavasca gözleri kapandı. Ve yere düştü.

Umarım beğenmiştirsiniz arkadaşlar :) Oy verelim lütfen :) 9.Bölüm gelecek :)

AlarmWhere stories live. Discover now