A Főnix Rendje

1.3K 67 34
                                    

- Ca... Camilla? - dadogta kissé hisztérikus hangon James, aki csak ekkorra találta meg a hangját, majd az éppen felálló lány nyakába borult.

- Azt hittük, meghaltál! - zokogta a nő vállába, aki kissé meg volt illetődve, hiszen egy vadidegen ember ölelgette. Vagyis annyira mégsem volt idegen, hiszen ki ne ismerné Harry Potter apját, James Pottert? De akkor is meglepő volt számára, hogy egy olyan ember öleli meg, aki őt biztosan nem ismeri. Mégis honnan ismerné? Teljesen más világban élnek, ráadásul 40 év korkülönbséggel! De a lány még nem tudta, hogy James Potter elvesztett valakit tizenegy éves korában, és már végleg feladta a reményt, miszerint visszakaphatja az elveszett szerettét. - Camilla kérlek mond, hogy soha többet nem hagysz egyedül! - sírt tovább. 

- Bocsáss meg, de soha nem találkoztam veled - tolta el magától a fiút. - Egyébként honnan tudod, hogy mi a nevem? - nézett kíváncsian a könnyáztatta arcú férfit. 

- Már hogyne tudnám a neved! És mi az, hogy nem ismersz? Együtt nőttünk fel! - értetlenkedett a volt griffendéles. 

- Figyelj! Én esküszöm, hogy még életemben nem találkoztam veled. Nem tudom kivel keversz össze Potter, de én nem ismerlek titeket. Vagyis de, de az most más kérdés - magyarázta a lány. 

- James... - szólalt meg a vörös hajú. - Ő az a Camilla? 

- Persze, hogy ő! Szerinted nem ismerem fel a saját ikertestvéremet? - háborgott. 

- Nem lehet, hogy felejtésátkot szórtak rá? - szólt bele a beszélgetésbe Sirius is. 

- A midet? - kérdezte Camilla. 

- Az ikertestvéremet - felelte egyszerűen James. - Camilla Aida Pottert - tette még hozzá. 

- A keresztnevek stimmelnek, de én Olsen vagyok. Vagyis tizenegy éves korom óta, addig árvaházban nevelkedtem, bár furcsamód semmire nem emlékszem belőle - mesélte a sötét hajú lány. Maga sem tudta, hogy miért nyílt meg ennyire vadidegeneknek. 

- Erről beszélek! - kiáltott fel Sirius. - Kitörölték az emlékeit! Egyébként én Si... 

- ...rius Black vagy. Tudom - bólintott Camilla. - Te Lily Evans vagy, vagyis ha jól sejtem már Potter, te pedig James Potter - fogott kezet sorban mindegyikükkel, majd ő is bemutatkozott. - Én Camilla Aida Olsen vagyok. 

- Ha azt mondod, hogy nem ismersz minket, akkor honnan tudod, hogy mi a nevünk? - tette fel a jogos kérdést Lily, hiszen ez mindannyiukat érdekelte. 

- Mielőtt bármit is mondanék beszélni szeretnék Albus Dumledore-ral - jelentette ki a lány. 

- Camilla... - kezdte James. 

- Igen? - fordult a fiú felé. 

- Ugye tudod, hogy rettenetesen hiányoztál? - kérdezte. 

§

Az Odú konyhájából húslevesillat szűrődött ki, Molly Weasley bent dúdolt valamilyen dalt, az udvarról gyerekzsivaj szűrődött be és hangos kacagás. Arthur Weasley a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozott, míg családja többi része otthon várta a vacsorát a Főnix Rendjének tagjaival. A nappaliban néhány mágus beszélgetett, köztük Albus Dumbledore is. Ekkor érkezett meg a kandallón keresztül Camilla, majd szépen hasra is esett a szőnyegben. A bent tartózkodó varázslók egytől egyig pálcát rántottal és a lányra szegezték azt. Ezt a pillanatot találta megfelelőnek a megérkezésre a Tonks család is, így ők egy pukkanás kíséretében jelentek meg a szoba közepén. Andromeda és Ted maguk mögé gyűrték gyermeküket, majd ők is pálcát fogtak Camillára. 

Utazás egy másik VilágbaWhere stories live. Discover now