58: Dračie bojovníčky

219 14 2
                                    


Po líci mi stečie slza.

Luna na mňa vrhne vydesený pohľad.

Zbraň z ruky pustím, piesok pohltí zvuk dopadu. Amy mi čosi hovorí, no vôbec ju nevnímam. Pozerám sa pred seba, na mŕtve telo ležiace v piesku.

,,Čo si to urobila Jay-jay?" opýta sa Ephira, ktorá sa pri mne z ničoho nič objaví.

Zabila som Fuerzu. Zabila som Luninu priateľku, jej pravú ruku. Trhavo sa nadýchnem a znovu sa pozriem na safijku. Luna zatne sivé dlane a do jej očí sa vmieša nenávisť. Trochu cúvnem, hoci neviem ako mi to asi pomôže.

Potom to pocítim.

Prudký nával energie, ktorý sa mi vmieša do krvi ma takmer zabije. Vidím všetko tak dokonale ostro a oveľa farebnejšie. Počujem každý nádych a cítim vôňu mora silnejšie ako doteraz.

Pozriem sa na Amy stojacu vedľa mňa. Jej oči sú sfarbené dozlata, chýbajú dúhovky a zreničky. To isté sa stane Ephire. Jej oči sú zelené, rovnako ako safijské oči. Až na to, že nám nežiaria. Cítim energiu každej jednej dračej bojovníčky. Offy nás musela navzájom poprepájať, kým bola neviditeľná.

,,To nie je možné," zašepká Ephira. Jej pohľad sa premiestni na Lunu. Všetky dračie bojovníčky hľadia na Lunu.

Offy im ukázala spomienky. Pravdu o safijoch, o stvoriteľoch.

Luna sa prudko nadýchne a hrdo vystrie bradu. Ostatní safijovia nás vydesene sledujú, naše farebné oči ich znervózňujú.

Natiahnem ruku pred seba a vydýchnem. Tyč, ktorá väzní Tobiasa sa rozletí na drobné kúsočky. Oslobodí tak mocného aláta, octu, ktorý má v modrých očiach nenávisť. Luna sa po ňom zaženie temnou mocou, no alát zastaví čas a objaví sa za ňou.

Spustí sa boj.

Zaútočí na mňa Fuego, jej červený plameň mieri rovno na moju hlavu. Hodím sa na zem, no plameň je napriek tomu kýmsi zastavený. Stojí nado mnou Mia a z jej rúk vytekajú pramene vody. Vyzerá ako stelesnenie hnevu a moci. Zavrčí na Fuego a potom zaútočí. Je na našej strane. Teda na strane proti safijom.

Amy už takisto začne útočiť, z jej elfských dlaní vyskakujú lúče svetla a pália vojakov na pokožke. Safijov totiž ešte stále bránia vojaci z Maji. Nie je ich tu tak veľa ako na bojisku, no aj tak sú v jasnej presile. Mojimi žilami teraz preteká obrovská moc. Poobzerám sa okolo seba vylepšenými očami.

Offy zápasí so žlto-okým safijom, podarí sa mu zhodiť ju na zem. Neviditeľnými rukami mu vytrhnem srdce z hrude. Offy sa na mňa pozrie vydeseným pohľadom, no rýchlo sa postaví. Jej oči sú sfarbené na oranžovo, vyzerá majestátne.

,,Prepojila som nás. Všetky už vedia o safijoch a o ich minulosti. Len žiadna z nás nesmie padnúť. Lebo zomrieme všetky." Prudko sa nadýchnem. Tento príval energie má aj svoje nevýhody.

Nejaký bojovník sa po mne zaženie mečom, mysľou mu ho vytrhnem a odseknem mu ním hlavu.

,,Zneviditeľni sa a kry nám chrbty," vyhŕknem ostrý rozkaz a mysľou odhodím ďalšieho vojaka preč od Amy. Offy prikývne a stratí sa.

Mysľou si do ruky pritiahnem dýku a začnem sa hýbať. Moje reflexy sú oveľa lepšie ako doteraz, som rýchlejšia, silnejšia. Vojaci padajú jeden za druhým. So safijmi je to horšie. Trvá mi dlhší čas, kým sa ubránim ich útokom, no napriek tomu vyjdem z každého súboja nezranená. Stíham si dokonca všímať nenormálnu moc dračích bojovníčok.

Aryan sa po nepriateľoch oháňa bleskami, Merlia vytvára plamene, Lauriss zasa obaľuje nepriateľov ľadom predtým, než im odsekne hlavu. Všetky využívajú manu, ktorú si prepožičiavajú odo mňa a od Offy. Kate v diaľke niekoho odstrčí mocným vetrom. Cecily bojuje len s mečom, neviem prísť na to, aká je jej schopnosť. Ephira ovláda zem. Pod nohami vojakov sa vytvárajú diery, alebo do nich jednoducho páli kamene.

Dračie BojovníčkyWhere stories live. Discover now