I./3. fejezet 🧙A titok lelepleződik🧙🏼

481 23 10
                                    

Mintha mi sem történt volna a klubhelyiségben boldogan mentem reggelizni az összeszedett csipet-csapattal. Az ételt a Mardekár asztalánál ettem meg, de utána rögtön átültem a Griffendélesekhez. Sokan kikerekedett szemmel figyelték az esetet, de pont nem érdekelt. Amikor már irritálni kezdett az engem figyelő megannyi szempár oda szóltam, hogy nem mérgezek meg senkit. Nem hittem volna, hogy ennyire utálják egymást a két ház tagjai. Mondta egy kicsit félne tőlem Hermione, de ezt is figyelmen kívül akartam hagyni, csak ez nem nagyon esett jól. Kiderítettem, hogy a trió másik két tagja egy repülő kocsival jöttek, mivel lemaradtak a Roxfort Expresszről.
-Na és hogy telt az első reggeled?-fordult felém Harry.-Remélem nem szívattak a mardekárosok.
-Nekem eléggé jól. De az utolsó mondatot inkább megcserélném, ugyanis én keltettem fel őket-rápillantottam a testvéremre, aki a fejét fogta.-, cintányérral..-tettem hozzá.
-Halljátok Fred? Új társra találtatok!-nevetett Ron.
-Ó, a kishölgyet tanítani fogjuk még, de kezdetnek ez tökéletes.-nevetett George. Miután végeztünk a beszélgetéssel, én gyógynövénytanra igyekeztem, de miközben mentem a nagyterem kiutat adó ajtajához Malfoy hangja ütötte meg a fülem.
-Nem elég, hogy sárvérű-erre Pansy felnevetett, de abba is hagyta amikor Draco arcát látta-, de még a griffendélesekkel is barátkozik. A Mardekárnak sosem volt ekkora csalódása.-én eleresztettem a fülem mellett a megjegyzéseit, és elindultam az üvegház felé. A griffendélesekkel lesz óránk. Hamarosan meg is érkezik Bimba professzor, aki tanítja nekünk ezt a tantárgyat. Amint megérkezik, már ki is jelenti, hogy párokban leszünk, méghozzá a másik ház tagjával. Én úgy gondoltam, hogy majd aki marad azzal leszek, úgy sem ismerek senkit, így hát valaki újjal ismerkedek össze. Nem sokáig kellett várnom, de mielőtt elfogytak volna az emberek egy griffendéles fiú jött oda hozzám. Barna haja, ami fürtökben, kócosan telepedett a fejére, és zöldeskék szeme volt. Ő az, akivel utaztam a csónakban, mivel a hajáról bárhonnan megismerem. Még pont figyeltem rá a beosztás alatt, így tudom a nevét is, Daniel Morgan.
-Szia! Úgy látom nem nagyon keresel párt, így gondoltam, hogy.. hát.. izé-dadogott.
-Felőlem! Úgysem jött senki, így vártam ki marad utoljára.-mosolyogtam-Amúgy Isabella Granger!-nyújtottam felé a kezem, amit el is fogadott. Elkezdődött a tanóra, ahol ugyanis sikító növényeket kellett átültetni egy másik cserépbe.-ezt most kivételesen átrakták az elsősök feladatai közé-Ehhez a feladathoz pedig kaptunk egy fülvédőt. Bimba professzor meg is kérdezte, hogy miért kapjuk, amire megadtam a helyes választ, miszerint, ezeknek a növényeknek a sikítása megölheti az embert, de mivel akikkel mi foglalkozunk még nem felnőttek, így csak ájulást okoz. Ezért a válaszomért pedig tíz pontot adott a Mardekárnak. A sugdolózások fele annyiból állt, hogy látszik, hogy ki testvére vagyok. Ezt a többiek tudta nélkül dicséretnek veszem, mert hát olyan akarok lenni nagyjából, mint ő. A Daniellel való munkám alatt beláttam, hogy ő sokkal jobban ért ehhez a tantárgyhoz, mint én. Ő a gyakorlati feladatok mestere, én pedig az elméletinek. Ugyanis én mindent elrontanék, ha ő nem lenne ott. A tanárnő egy-egy ponttal jutalmazta azokat a csapatoknak a házát, akiknek sikerült a feladat. A csoport felének sikerült, de szerencsére senki sem ájult el. A következő óra bűbájtan. A kastélyba Daniellel mentem be, de szét váltak útjaink, mivel neki SKV órája lesz, ami annyit tesz, hogy Sötét varázslatok kivédése óra. Hermione elmondása szerint Mógus professzor helyett egy új tanár jön. Már ki is derítettem ki az a szerencsétlen, aki ezt az általam nevezett elátkozott órát tanítja. A szerencsés nyertesünk pedig nem más, mint Gilderoy Lockhart. Miatta meg kellett venni megannyi könyvet, mert neki a normális könyvek nem felelnek meg, mivel abba nem fényezik az ő nagy bátorságát. Helyette venni kellett egy hatalmas egóval rendelkező ember könyvét. Szuper, nem de!? McGalagonyról kiderült, hogy rengeteg házit kapunk, és nem kímél minket. A másodéves mardekárosok szerint kivételezik a griffendélesekkel, de szerintem ez egyértelmű, ugyanis ő a bátrak házvezetője. Első óránkat elmélettudással kezdtük, ami nekem elég jól ment. De mintha velem egy kicsit másképp bánna, mint a többiekkel, szigorúbban. Az is baj volt neki, hogy egy kicsit összegörnyedtem a székemen. Nem nagyon kedveltem meg, de hát nem válthatom le, ő marad, a saját haláláig vagy nyugdíjazásáig az átváltoztatástan tanárom.

Az áruló GrangerWhere stories live. Discover now