II./4. fejezet 👣A dühös gurkó👣

148 13 6
                                    

Szombatra a mennydörgés és üvöltő szél kora reggel felkeltett. Ma van a Griffendél-Hugrabug meccs, és nekem-főleg Harry miatt-látnom kellett ezt a meccset. Mostmár jobban megtudom figyelni a két csapatot, és feltudom használni a tapasztalataimat élesben.
Elmentem a nagyterembe reggelizni, de nem futottam össze a griffendéles trióval. Ezért csak felkaptam egy sültszalonnát, rátettem egy kenyérre, elbaktattam esernyővel a kezembe a kviddicspálya felé.
Az időjárás hihetetlenül kedvezőtlen volt a két csapatnak. Azt sem tudom, hogy hogyan fognak tájékozódni szakadó esőben.
A két csapat kibattyagott az öltözőkből, és üdvrivalgáss hallatszódott körülöttem.
És elkezdődött a meccs. Semmit sem láttam, csak próbáltam kivenni az alakokat. De mivel a mellettem ülők sem mondhatták azt, hogy látják, ezért jobb ötlet nem révén elkezdtünk beszélgetni, és aki bármit is látott, az megosztotta a többiekkel.
-Valamelyik csapatkapitány időt kért.-állapítottam meg a többiek felé fordulva.-De azt ne kérdezzétek, hogy melyik, mert nem láttam.-ültem vissza a helyemre.
Pár perc múlva újra elkezdődött a játszma. Felszálltak a skarlátvörös és a kanárisárga színű talárokban lévő játékosok.
-Azt hiszem ötven ponttal vezetnek!-jelentette ki Connor-Nem, már csak negyvennel, a Hugrabug belőtt egy gólt.-vont vállat, és letette a kezét a szemefölől.
-Potter megindult Diggory után-mondta Tiff.-Ez olyan izgi!-ugrált egyhelyben. Én csak nevetve megráztam a fejem, és tovább néztem az ádáz harcot a két fogó között. Egy pillanattal később minden elhallgatott. Nem hallottam a szelet, ami eddig eszméletlen erejűen fújt. A szurkolótábor is elhallgatott, és semmit sem hallottam. Mintha levették volna a hangot a világról. Hatalmas nagy köd szállt le a pályára. De a köd mégcsak hagyján volt, hirtelen vagy száz dementor szállt a földre. Semmi mást nem láttam a ködön kívül, amit magukkal hoztak. De nem voltam egyedül. A körzetemben lévő diákok sem láttak semmit, vagyis rátippelem, hogy nem láttak semmit, mivel hunyorogva figyeltek ők is. Egy-két perc múlva a mellettem lévő Nancy közölte velünk az állást:
-Cedric elkapta a cikeszt!-a mardekár szurkoló tábora egyöntetűen tapsolni kezdett. Én is összeütöttem a tenyerem, de Harry győzelmének mégjobban örültem volna.
-Harry a földön fekszik!-sikított fel egy griffendéles szurkoló. Mindenki odakapta a tekintetét, és a tanárok már vitték is a gyengélkedőre. Én kicsit megkésve, de én is beértem a gyengélkedőre. Amikor már az ajtónál voltam, akkor hallottam meg, ahogyan Madam Pomfrey kitessékelt mindenkit. Így már esélyem sem volt beszélni Harryvel. Intettem az ikreknek, akik visszaköszönés helyett, a tenyerüket a ruhájukra helyezték, majd beledörzsölve sáros kézzel közelítettek felém. Én pedig futni kezdtem, de ők ezt nem hagyták ezt annyiban. Az egész kastélyon át kergettek, de nem sikerült elkapniuk. Csak a legvégén, amikor már nem bírta a tüdőm. Lelassultam, ők pedig rákapcsoltak. George felkapott, Fred pedig besarazta az arcom. Az iskola a nevetésünktől zengett, visszhangzott az egész. Végül az egésznek Friccs vetett véget, amikor követni kezdte a sárcsíkot, amit az ikrek hoztak magukkal. A büntetésünk pedig a kosz feltakarítása volt. Persze azt is poénnak vettük.
Miután átöltöztem, és a kastély is csillogott-villogott, elhatároztam, hogy meglátogatom Harryt. De sajnos eszembe kellett, hogy jusson az a tény, hogy már eléggé sötét van, és a tanárok sem örülnének neki, ha ilyenkor mászkálnék a folyosókon. Így csak szimplán a klubhelyiségemben maradtam-vagyis előtte elmentem lefürödni, és átöltözni. Connorral is beszélgettem, legfőképpen a kiábrándító bűbájról. Mivel valamit nem lehet csak a könyvekből megtanulni. Mégis jó lenne, ha egy olyan is tanácsokat adna, aki már végrehajtotta azt a bűbájt. Végül sok időbe telt, hogy Connor legalább egy tanácsot adjon, és hogy beadja a derekát.

*

Harrynek az egész hétvégét a gyengélkedőn kellett, hogy töltse. Én kihasználtam azt az alkalmat, amikor senki nem volt ott, így hát akkor mentem el Harryhez.
-Halihó!-léptem be a gyengélkedő ajtaján-Neked ez már a második otthonod?-nevettem, és körülnéztem. Odalépkedtem a fiúhoz, majd leültem az ágyára.-Jól vagy?-vettem komolyra a hangom.
-Persze, de már eleget kérdeztek engem, és ez már az ujjamon jön ki...
-Oké, oké! Értem én! Rajtad csak én tudok kiigazodni, de néha ez nekem is nehéz.-láthatólag még ez sem vidította fel. „Az első meccs amit elvesztettem"
-Tessék?-néztem rá. Megint hallottam a hangját a fejemben.-Harry, csak egyetlen egy meccset vesztettél el, a többit mind megnyertétek. Ezen ne akadj fenn!-sóhajtva néztem rá, ő pedig végig vizslatott-Figyelj... Simán megnyeritek a kviddics kupát, persze ha nem rajtam múlik-kacsintottam egyet.
-Ebben biztos vagyok-vigyorgott ő is. -Szerintem gyorsan el kéne húznom innen a csíkot, mert a kviddics csapatod ahogy hallom megindult.-felálltam, majd elbúcsúzva tőle kimentem a gyengélkedő ajtaján. Még találkoztam a csapatával is, akik fintorogva végignéztek, egy-két ember kivételével. Bebattyogtam a klubhelyiségembe, és levetettem magamat Victoria mellé, aki éppen egy könyvet olvasott. Kissé előre hajolva próbáltam elolvasni a könyv címét, ami arany hatású volt.
-Az Átváltoztatástan Titkai és Fortélyai?-olvastam fel hangosan-Minek ez neked?
-Hát tudod-tette le a combjára a könyvet-Amit McGalagony óráján tettem, gondolok itt arra, hogy átváltoztattam egy diákot, be kell valahogy vágódnom a tanárnőnél, mivel nem tenne jót, ha pont Ő-emelte ki az ő szót-utálna.
-Ezt megértem-kuncogtam-, mert ha ő utál, akkor meg fogja keseríteni a tantárgyát számodra.
-De nekem ez nem megy-nézett rám szomorú fejjel.
-Az átváltoztatástan nekem sem az erősségem, tehát nem bírok segíteni benne, bocsi. Viszont megtudom kérdezni Hermionét, hogy segítsen neked, csak azt nem tudom, hogy éppenséggel hol van.

Az áruló GrangerWhere stories live. Discover now