1.Bölüm: "Fıs Fıs"

81.2K 4K 1.3K
                                    

📍Hoş geldiniiiiiiizzzzzzzz

İlk bölüm baştan yazıldı, umarım bu şekilde de eskisi kadar seversiniz ❤️❤️

⭐🌟 Yıldıza basmayı vee bol bol yorum yapmayı unutmayın...

Keyifli okumalar

İnstagram:Servestizm



🛠️🛠️🛠️🛠️🛠️

"Esma?" kalemi çenesine dayayarak not defterine baktı Eslem, "Acaba mutfak eşyalarını almasak da evden mi getirsek. Diğer türlü çok masraf olur gibi."

Esma omuz silkti, "Fark etmez, yine bizimkilerin cebinden çıkacak aynı hesaba gelir."

Eslem biraz düşündü, "Ha..." dedi uzatarak, "Evet. Tamam o zaman yeni alalım. Zaten fazla bir şeye gerek yok bir tava bir tencere yeter. Gerisini de yavaş yavaş hallederiz zaten."

"Aynen, dışardan yemek masraflı oluyor onu hemen halletmemiz lazım. Faturaları nasıl yapacağız? Bir sen bir ben mi ödeyelim?" Elindeki su ısıtıcısının kablosunu inceleyerek sormuştu bunu Esma, aleti büyük bir ciddiyetle kurcalıyordu. Hazne kısmının alt tarafında hiçbir sorun görünmüyordu, kablo da sağlam gibiydi ama yine de çalışmıyordu.

"Bence her ay bölüşüp ödeyelim. Hem bir ay fazla gelir bir ay az gelir karışıklık olur." Not defterine bir madde daha ekledi Eslem, "Bu arada arka odadaki kalorifer bozulmuş ses çıkartıyor. Ev sahibine söyledim ama 'sizden önce sağlamdı' dedi. Yani üstümüze kaldı, tamirci çağırmamız da lazım."

"Tamam çağıralım. Masraflar da çoğalmaya başladı, acaba yurda geri mi dönsek Eslem." diye güldü Esma, oraya dönmek istemiyordu asla. Sadece oraya karşı ne kadar kötü his varsa en dibine kadar hisseden Eslem'i kızdırmak istiyordu. Ki arkadaşının oldukça yüksek çıkan sesiyle de amacına ulaşmış oldu.

"Aslaa Esma, sakın bak aslaa.. Aklından çıkart orayı."

Esma su ısıtıcısına odaklanan bakışlarını ayırıp arkadaşına baktı gülerek, "Tamam demedim bir şey." Eslem'i yatıştırdıktan sonra eski ciddiyetini tekrar takındı ve elindeki tornavidayla su ısıtıcısının altında duran tek vidayı sökmeye çalıştı, "Acaba taa içini açarsam ne olur?"

"Hiç.. Sadece listeye su ısıtıcısı eklemek zorunda kalırım."

"Ha ha ha ve ha.."

Onun tepkisini umursamadı Eslem, "Benim saat üçte dersim var. Yanii.." Pilot kalemin kapağını kapatıp not defterinin üzerine koydu, oturduğu koltuktan kalktı, "Hazırlanmalıyım."

"İyi hazırlanmalar sanaa.." tornavidayla vidayı çıkarmaya uğraşırken giden arkadaşına söylemişti bunu Esma, birkaç dakika sonra ise tornavida tutan eli olduğu gibi kalakaldı. Yaşadığı küçük aydınlanmanın etkileri oldukça büyüktü çünkü.

"Benim dersim vardı ikide? Oha.. Oha geç kaldım. Oha daha yeni başladık döneme, devamsızlık." Alel acele kalkmaya çalıştı yerinden, odasına doğru koşarken hızını alamayıp kapı pervazına omzunu vurdu ama hiçbir şey odasına girmeden kazağını çıkarmasını ve koridora atmasını engelleyemedi.

Su ısıtıcısını da dağılmış bir şekilde salonun ortasında bırakmıştı.

Hızlı bir hazırlanmanın ardından ilk Esma çıktı evden alel acele, ardından da Eslem. Esma psikoloji okuyordu, Eslem ise diyetisyenlik, normalde bir araya gelmesi zor olan iki bölümdü ama yurtta aynı odaya düşünce mecbur tanışmışlar ve iletişime geçmişlerdi.

Arkadaşlıklarında enerjili ve coşkulu olan taraf çoğu zaman Eslem'di, hatta ilk iletişimi o kurmaya çalışmış fakat Esma tarafından yok sayılmıştır. Bu tavrı alınca hevesi biraz sönse de pek geri çekilmemişti. Sessiz olan insanları sesli olanlardan daha çok merak ederdi genellikle.

TAMİRCİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin