☻BÖLÜM 1

67 16 17
                                    


Alarmın sesi gün ışıklarının yeryüzünü aydınlattığını çılgıca bildirirkrn yerimde doğrulup gözlerimi açmadan alarmı kapattım. Ellerimle gözlerimi ovuştururken ayağa kalkıp banyoya girdim. Soğuk su ile kendime gelirken işim bittiğinde havluyu belime sarıp banyodan çıktım.

Üzerimi giyinip kendime sert bir kahve yaptım. Arabama binip karakola gittiğimde yanından geçerken selam veren kişilere başımla selam verdim. Komiserimin benden çözmemi istediği şahsi mesele ile ilgilenecektim. O benim gerçekten zeki olduğumla övünüp durururken sorumlulukları üzerime yığmayı da unutmamıştı.

Önümdeki sorgunun her bir kelimesine dikkatlice odaklandım. Eğer bir polisseniz ve suçluyu bilmiyorsanız tarafsız ve dikkatli olmalıydınız. İç sesinizi değil de zihninizdeki sesi dinlediğiniz zaman doğruya ulaşabilirdiniz.

Kader ve Serkan iki yıldır evliler. Herşey yolunda gidiyor ta ki Kaderi çocukluğundan beri seven bir adam Serkan'a onu kendisiyle aldattığı yönünde görüntüler atana kadar. Tabi bu yüzden Serkan eşi ile ayrılmak istiyor. Ama kadın aralarında öyle birşey olmadığını görüntülerin ise tamamen sahte olduğunu iddia ediyor. Görüntü fotomontaj ise oldukça yetenekli birisi tarafından yapılmış olmalı çünkü görüntüler ,detaylarını içeriğinden dolayı vermiyorum, gerçekten inandırıcıydı. 

Bunlar ile ilgilenmek istemiyorum kimsenin şahsi meselesi beni ilgilendirmez ama Emir komiser özellikle istedi. Komiserimle arkadaş gibiyiz. Dışarıdan iyi bir imaj sergilese de aynı masada rakı içtiğimizde bir denizci kadar çok küfür ettiğine çok kez şahit oldum. Telefonu elime alıp Kader'in numarasını aradım.

"Alo."

"Merhaba ben Burak davanızla ilgilenen polis."

"Evet."

"Size yardımcı olabilmem için birkaç soru sormam lazım."

"Sizi dinliyorum."

"Görüntülerin sahte olduğunu kanıtlamak için bir delile ihtiyacımız var."

"Nasıl bir delil?"

"Mesela vücudunuzda herhangi bir doğum lekesi var mı? Eğer varsa görüntüdeki kişinin siz olmadığı anlaşılır bu durumda eşinizde sizi anlayacaktır."

"Evet köprücük kemiğinin üzerinde doğum lekesi var size çok teşekkür ederim."

"Gerekli bilgileri avukatınıza bildiririm."

Telefonu kapatıp görüntüyü yaklaşırdım videodaki kadının köprücük kemiğinde doğum lekesi yoktu. Telefonu alıp kadının avukatına durumu bildiren kısa bir mesaj attım. Kadının artık o adamla birlikte yaşayacağını düşünmüyordum. Hepsinin adını temize çıkarmak için olduğuna emindim.

Başkana durumu bildirmek için ayağa kalkmıştım ki içeriye Emir komiser gir.di

"Hasta olacak adamın ayağına doktor gelirmiş... Sorunu çözdüm, bende sizin yanınıza gelecektim."

"Buna sevindim ama gitmeliyiz." dedi. Ve arkasını dönüp gitmeye başladı. Adımlarımı hızlandırarak peşine düştüm.

"Nereye gidiyoruz?"

"Çok önemli bir cinayet vakası sana güvendiğim için bu vakayla sen ilgileneceksin."

Bu sırada arabaya binince bende yanındaki yerimi aldım.

"Ama başka karakollar da bu sorunu alamak istedi iki kişiyle birlikte çalışacaksın daha fazla soru sorma. Gidince öğrenirsin."

Mevki olarak benden yüksek olduğu için bu adamın her dediğini yapmak zorundaydım. Tek çalışmayı severdim ama bu vakayı başka kişiler de alamak istediyse kesinlikle önemli birşey olmalıydı.

Geldiğimizde arabadan indim sayamayacağım kadar ekip vardı. Ne olmuş olabilir ki? Komiser birisi ile konuşmaya başlayınca bilgi almak için polislerden birine sordum.

"Vakayı bu kadar çekici yapan ne?"

Karşımdaki polis tedirgin bir şekilde cevap verdi "Cinayetteki kurbanın ağzı bıçakla kesilmiş. Bu öldürülmeden önce yapılmış. Büyük ihtimalle acı çekmesi için. Tuhaf olan ise kesilen dudaktaki kan temizlenmiş ve arasına bir not bırakılmış. Bunun dışında birde boğazı bıçakla derin bir şekilde kesilmiş."

O sırada Emir komiser yanıma geldi ve birlikte olay yerine doğru ilerlemeye başladık. Karşımızdaki inceleme yapan kişilerden kurbanın burda olduğunu anladım. Dikkatimi çeken şey ise polislerden bir tanesi ağacın dibine kusmaktaydı. Emir bunu fark etmiş olacak ki

"Gerçekten korkunç ve iğrenç bir cinayet."

Görevliler henüz fotoğraf çekme aşamasındaydı. Polisin birinden bir çift eldiven alıp her ne kadar korkunç olsa da  ceseti incelemeye başladım. Her yer kan içindeydi. Adama yaklaştım. Dudakları kesildiği için dişleri görünüyordu. Daha doğrusu o da görünmüyordu çünkü ağzının içi kanla doluydu. Boğazı ise gövdesinden ayrılmasına ramak kalmıştı. Damarlarını açık bir şekilde görebiliyordum. Asıl dikkatimi çeken şey ise gerçekten de temizlenmiş dudağın cesetin neredeyse 1m ilerisinde dudağın arasındaki not parçasıydı. Tuhaf olan ise notun bulunduğu yerde kırmızı bir gül vardı.

İnanması güç olsa da dudakların arasına bırakılmış notu aldım. Bu aslında not değil bir şifreydi. Kağıdın üzerinde üsttrelerle ayrılmış sayılar vardı. Elimdeki kağıdı şeffaf torbanın içine koyup görevlilere verdim. O sırada Komiser  iki polisle konuşmaya devam ediyordu. eldivenleri çıkarıp yanlarına gittim.

"Burak bunlar birlikte çalışacağınız polisler."

"Semih

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


"Semih." İsmini söyleyen adamın uzattığı eli sıktım. İyi birisine benziyordu. Yanındaki kadın:

"Bende Çağla."

Çağla ile de tokalaştıktan sonra Komiserin verdiği dosyayı incelemeye başladım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Çağla ile de tokalaştıktan sonra Komiserin verdiği dosyayı incelemeye başladım.

Düzenlemeye aldığımı duyurmuştum arkadaşlar. Beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın.

Buraya okumasını istediğiniz, ya da beğenebileceğini düşündüğünüz arkadaşınızı etiketleyebilirsiniz: @bir kullanıcıdan baset

ÇIĞLIK Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin