☻BÖLÜM 3

31 13 14
                                    

😊"İyi okumalar"

Eve doğru giderken ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya olduğumuzun farkındaydım. Bu konuda tedirgin olduğum birçok nokta vardı. Başka cinayetler de gerçekleşebilir ya da suçlu hiç bulunamayabilirdi. Ve bilinmezlik insanları her daim hataya sürüklerdi.

Semih'e olay yerindeki notun resmini atmasını istedim. Belki altından birşey çıkabilirdi. Araştırmaya evde devam edecektim. Sorgudan birşey çıkmamış olsa da herşeyin üzerinden tekrar geçecektim.

Çekmecede duran kutuyu alıp masanın üzerine bıraktım. Doğum günümde kim olduğunu bilmediğim birisi tarafından evimin önüne bırakılmıştı ve içinde yüzlerce söz vardı. Kutunun üzerinde ise her gün sözlerden birini okumam gerektiği yazıyordu. Tabi ki de notları okumadım. Kim olduğunu bulabilmek için biraz baksam da bir sonuca varamamıştım.

Eve gidince önce rutin işlerimi hallettikten sonra Semih'in attığı mesaja baktım. Ve notta yazanları kağıda geçirdim.

"19-17-3-6-14-12
28-1-20-24-11-14-15-21-11-17-1
22-1-28-11-17"

Yaptığım araştırma ve incelemeler sonucunda ulaştığım tek şey hiçbir şeye ulaşamadığımdı.

Eşine şiddet uyguladığı kesindi düşününce bu durumdan rahatsız olan birileri varsa adamı öldürmüş olabilirdi. Kadının eski sevgilisi ya da nişanlısı olabilirdi.

Kadının boynundaki morluklar gözümün önüne gelince şiddete susan insanlar için kızdım şiddetin her türlüsünü kınıyoruz fakat bazen elimizden gerçekten birşey gelmiyor ancak zavallı insanlar başka bir varlığın üzerinde güç kullanır şu konuda hemfikiriz ki kadına el kalkmaz hatta biz silahsız olana bile saldırmayız kadınlar insanlığın yaşam kaynağıdır hayatı güzelleştirir ve anlamlı kılarlar... siz eğer bir insana şiddet uyguluyorsanız o kişiye fiziksel acıdan çok ruhsal acı verirsiniz unutmayın vücudunuzdaki her yara iyileşir fakat parçalara ayrılan bir ruh yeniden bir araya gelmez sadece şiddet uygulayan insanlara değil bu sözlerim acının verdiği ruhsal tepki olan çığlıkları duyup sessiz kalmak benim gözümde her daim bir suçtur.

Yarın elimize ulaşacak olan otopsi raporu rotamızı belirleyeceğimiz en büyük etkendi bu günlük çalışmanın yeterli olduğu için cinayet hakkındaki çalışmalarımı sona erdirdim

Sabah zor da olsa erkenden kalkıp yola düştüm erken kalmaktan nefret ederim ama yapacak birşey yok

Karakola gelince ilk önce ofisime gidip gerekli olan evrakları yanıma aldım çekmecede duran kutuya baktım okumanın asıl sebebi belki bir kâğıda kim olduğunu yazmıştır diye toplantı önemliydi ve kutu çok ümera değildi toplantıya gittiğimde gelmeyenler vardı daha doğrusu toplantıyi yönetecek kişi kağan abi de gelince toplantıya başladık

Kağan "otopsi raporu henüz gelmedi öncelikle şu nottan başlayalım"

Tahtada resmi olan kağıdı göstererek
"Burda bize bir mesaj vermek istemiş yani katil bizimle oyun oynuyor mektup hakkında fikri olan"

Kağanın söylediği mesaj kelimesine takıldım her şeyi bir anda çözmüştüm Semih ile aynı anda ayağa kalktım belki de aynı şeyi düşünüyorduk bilmiyorum

Kağanın yanına ilerleyip masadaki kalemi aldım ve tahtaya yazmaya başladım O sırad ademin te yanıma geldi

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-
17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29

Tahtaya sayıları yazdım şifreyi çözmüştüm

Semih- aynı şeyi düşünüyoruz devamını getireyim

Kalemi ona verdim ve o da yapbozun eksik parçalarını tamamladı

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-
A-B-C-Ç-D-E-F-G-Ğ -H-I -İ -J -K -L - M

17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29
-N -O -Ö -P -R -S -Ş -T -U -Ü -V -Y -Z

"Katil bize sayılarla oyun oynamış yani alfabedeki her harfe denk gelen bir harf eğer şifreyi birleştirirsek " ben açıklama yaptıktan sonra semih uygulamalı olarak gösterdi şifreyi bende merak ediyordum

Semih- kâğıtta yazan sayılar şunlar

19-17-3-6-14-12
28-1-20-24-11-14-15-21-11-17-1
22-1-28-11-17
=
Ö-N-C-E-K-İ
Y-A-P-T-I-K-L-A-R-I-N-A
S-A-Y-I-N

masasakilerden alkış sesi yükseldi

Kağan- Semih ve Burak sizi tebrik ederim bu vakanın arkasındaki sır perdesini aralayacağınıza eminim
Mesaja gelirsek kesinlikle birisi intikam almış adamın geçmişini araştırın ve diğer değinmek istediğim konu ise olay yerine bırakılmış gül gülü kesinlikle katil bırakmış
Gül ne anlama gelir özel bir anlamı var mı?"

Çağla- gül birçok anlama gelebilir bunu bulunduğu duruma bağlarız gül genellikle sevgiyi ifade ederken kötü anlamları da vardır bunlardan biri de kandır kan rengini gülden alır diye bir söz vardır bu söz cinayetteki gülün açıklaması olamaz çünkü kimse öldürdüğü ya da intikam almak istediği birisi için gül almaz katil gülü cinayet üzerinden başka birisi için ya da intikam aldığı olay yüzünden olay yerine bırakmış olmalı"

Kağan "fikriniz gerçekten yüksek olasılıklı Çağla hanım adamın hayatı hakkında daha detaylı araştırma yapın"

"Tamam"
"Tamam"
"Tamam"

Cinayet hakkında çok az bile olsa Gelişme kaydetmiştik yakında katili bulacağınıza eminim.

💞Beğenip yorum yapmayı unutmayın hepinizi seviyorum😘

💞Beğenip yorum yapmayı unutmayın hepinizi seviyorum😘

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(BURAK)

(ÇAĞLA)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(ÇAĞLA)

(SEMİH)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(SEMİH)

ÇIĞLIK Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin