38.Cesta na ministerstvo

915 92 18
                                    

Dnes byl den kdy jsme měli psát zkoušky NKÚ. Hodně jsem se učila a tak doufám že to dopadne dobře. Šli jsme si sednout do Velké síně ,každý do jedné lavice a začali psát. Před námi seděla na takovém křesílku Umbridgeová a pozorovala nás. Snažila jsem se hodně soustředit jelikož tyhle zkoušky jsou důležité ,sice né tolik jako závěrečné zkoušky ,ale tyto zkoušky závisí hodně na mé příštím studiu. Když jsme psali ,slyšeli jsme divné zvuky vycházející z chodby. Umbridgeová je také uslyšela a šla se podívat. Všichni studenti se podívali do zadu a ona otevřela dveře. Před nosem jí lítala malá jiskra a pak zmizela. Nikdo nevěděl co se děje a tak jsme jen stále koukali. Hned potom do místností vlítnuli Fred a George na košťatech. Začali odpalovat ohňostroje a bylo tam veselo. Všichni se zvedli od stolu a jen jásali nebo zmateně koukali. Já se dost smála a pak se podívala na Draca jak jde po něm jedna jiskra. Lehce jsem se zasmála a Draco hned potom doběhnul za mnou a řekl „Ari řekni těm tvým kamarádům ať mě nechají na pokoji" a vystrašeně se na mě podíval. Já se lehce zasmála a řekla „Jsi vtipný ale zároveň roztomilý když se bojíš takovéhle prkotiny" a usmála se na něho. On se jen urazil a chtěl odejít ,vzala jsem mu ruku a řekla „Zůstaň tady Drakie" a usmála jsem se. „Dobře ale štveš mě víš o tom" řekl a zasmál se. „Sklapni" řekla jsem,zasmála se a políbila ho.

Když Fred a George jaksi vylákali Umbridgeovou z hradu ,tedy aspoň jsme si to mysleli ,všichni šli ven a pozorovali ohňostroj. Byla jsem s Miou vedle Harryho a šťastně a vysmátě jsme koukali na oblohu. Však po cca 5 minutách jsem měla vidinu ,jak Siriuse někdo mučí ,byl to Voldemort. Když mi vize skončila podívala jsem se na Harryho který ležel na zemi a vystrašeně se díval do neznáma. Já mu chytla ruku a snažila se ho zvednout společně s Miou. Poté nám jen řekl „Sirius!" ,věděli jsme co to znamená a tak jsme popadlo Rona a šli po schodišti. Měli jsme namířeno do Umbridgeový kabinetu jelikož to tam je jediná letaxová síť kterou nikdo nestřeží. Když jsme utíkali Herm se zeptala „Jsi si tím jistý Harry?" „Ano Hermiono ,bylo to přesně jako s Weasleyem. Byli to ty samé dveře o kterých se mi každý den zdá" řekl Harry. „Já tu vizi taky viděla Harry" dodala jsem. „Opravdu?" „Ano Harry" „Harry a co když Voldemort chce aby jste to oba viděli a tím vás chce oba dostat" „Hermiono Sirius je moje jediná rodina ,nikoho jiného nemám takže ho nenechám zemřít" řekl Harry. Když jsme dorazili do kabinetu ,šli jsme rychle ke krbu a dohadovali jsme se kdo tam půjde ,v tu chvíli přišla Umbridgeová. Její partička práskačů nás vzala a střežila aby jsme nikam nešli ,Draco vzal Nevilla a řekl „Tenhle pomáhál Weasleyovic holce!" a šel k nám. Harry seděl na židli připevněný a Umbridgeová se ho zeptala „Že jste chtěli za Brumbálem?" „Ne!" odpověděl Harry. Ona mu vrazila facku a řekla „Lžete!" ,v tu chvíli tam přišel profesor Snape. „Severusi?" „Ano paní ředitelko?" „Máte to veritasérum?" „Omlouvám se ,ale nemám. Všechny moje potřeby jste už ja studentech vypotřebovala ,poslední byl na slečnu Changovou. A pokud ho nechcete otrávit ,ale ujišťuji vás že pokud by jste chtěla ,měla by jste mé vřelé sympatie ,tak vám nepomohu" řekl Snape. Snape chtěl jít a Harry vykřikl „Má tichošlápka! Má tichošlápka tam co je to ukryté" ,Snape se otočil. Umbridgeová se na ně oba koukala zmateně a zeptala se „Tichošlápka? Co je to zač? Kde je co schované? O čem to mluví Snape?" a koukala na něho rozčíleně. „To opravdu netuším" řekl udiveně a odešel. „Dobrá nedáváte mi na vybranou. Jelikož jde o bezpečnost ministerstva nezanecháváte mi jinou alternativu. Kletba Cruciatus by vám jazyk mohla rozvázat" řekla vynervovaně. „To nemůžete! Je to nezákoné" vykřikla Hermiona. „O čem se Kornélius nedozví ,to mu neublíží" řekla a dala dolů jeho obrázek. Připravovala hůlku k němu a já vykřikla „Nechte ho být!" a slza mi stekla po obličeji. „Harry řekni jí to! Pokud jí to neřekneš ty řeknu jí to já!" vykřikla Hermiona. Umbridgeová poté s nima odešla do lesa.

Mezitím jsme utekli z jejího kabinetu a poté jsme se sešli a rozhodli se jít na ministerstvo. Letěli jsme na Testrálech ,vidí je jen ti kteří viděli někoho zemřít. Když jsme tam doletěli hledali jsme ty dveře ,když jsme je našli vstoupili jsme dovnitř. Všude byli police s věštbami ,různě jsme se procházeli a poté Nevill vykřikl „Harry tady je věštba s tvým jménem" a Harry se otočil a šel si pro ní. „A tady je s mým" řekla jsem a vzala jí do ruky. Oba jsme měli věštby v rukách a stále se tam procházeli. Když jsem tu věštbu držela šeptala mi:
Příchod v tu ,která má pomoci díky své moci porazit pána zla se blíží. Ona jest potomkem Fénixe a její prababička čistokrevná je. Nikdo však netuší jakou obrovskou moc v sobě má. To ona s výjimečným porazit zlo musí a nastolit rovnováhu. Poté její moc zeslábne a bude žít jako velmi zkušená a mocná kouzelnice.

Nechápala jsem to,takže mi chcete říct že celou dobu žiju pod domněnkou že jsem polo-čistokrevná přitom jsem čistokrevná? Moje prababička nebyla mudla ,ale potomek Fénixe? Ona to celou dobu skrývala ,ale proč? Proč to skrývala ,co jí k tomu nutilo. A o jaké moci mluvili? Žádnou moc zatím nemám ,co když se ve mě probudí? To je senzační ,ale bojím se že to nedokážu ovládat nebo něco. V tu chvíli jsme uslyšeli zvuky a tak si moje hlava přestala klást myšlenky. Byla jsem vystrašená a divili jsme se co se děje. Před námi se objevil Lucius s Bellatrix a za námi další smrtijedi. „Ale ,ale ,ale není tohle náhodou malý Potter? A heleď me se támhle je ta Radicleová ,myslím si že máš velice ráda kletbu Cruciatus" řekla Bella a zasmála se. „Jednoho dne toho zaplatíš" řekla jsem a nastražila hůlku. „Pojďme to vyřešit v klidu" navrhnul Lucius , „Vy nám dáte ty věštby a v klidu si odejdeme" řekl a nastavil ruku. „Na co ty věštby potřebujete?" zeptala jsem se ho. „Aby jsme zjistili proč jsi tak silná a tu druhou aby jsme zjistili co Harryho spojuje s Pánem zla" řekl a usmál se. „Nebo to snad nechcete vědět? Pokud ano ,dejte nám ty věštby" řekl. „Nepotřebuju to vědět" řekla jsem. Všichni měli nastražené hůlky ,hned poté jsme všichni poslali kouzlo „Mdloby na tebe" a smrtijedi se rozutekly. My rychle běželi a hledali dveře ,jenže ta místnost byla jak labyrint. Všichni jsme se rozdělili a každý běžel jinudy. Viděla jsem smrtijedy a tak jsem vyslala kouzlo. Rychle běžela dál a takhle to bylo dokud jsme všichni do sebe nenarazili.

Když jsme do sebe narazili ,smrtijedi byli za námi a Ginny vyslala kouzlo „Reducto" , v tu chvíli začali všechny věštby padat a my museli rychle najít dveře a utéct pryč. Když jsme je našli spadli jsme dolů ,já,Harry,Nevill a Lenka jsme slyšeli divné hlasy. Harry se šel za nimi podívat a zeptal se „Slyšíte ty hlasy?" a podíval se na nás. „Já je slyším" ozvala se Lenka. „Harry žádné hlasy neslyším" řekla Hermiona. „Já je taky slyším" dodala jsem. Harry na nás pak vykřikl „Všichni za mě!" a my se za něho rychle postavili. On nastražil hůlku a my s ním. Smrtijedi nad námi létali v kouřové podobě a rozebrali si každého z nás krom Harryho. Já naštěstí stihla dát Harrymu věštbu. Poté mě vzal Lucius ,dal mi k hlavě hůlku a řekl „Vážně jste se vy dva domnívali ,skutečně jste se oba domnívali a byli tak naivní že děti mají proti nám nějakou šanci? Velice vám to oboum usnadním ano? Buď mi vydejte ty věštby nebo uvidíte jak vaši kamarádi umírají" řekl a nastavil ruku. „Harry nedávej mu ty věštby!" vykřikla jsem a Lucius mi hůlku dal pod krk. Skoro jsem nemohla dýchat. Poté mě pustil na zem a já lapala po dechu ,mě totiž zabít nemohl ,kvůli Voldemortovi. Já se postavila za Harryho a držela v ruce při těle hůlku. Harry mu je obě dal a já jen zděšeně koukala.

Hned poté se tam objevil Sirius ,Lucius se otočil a Sirius řekl „Nech laskavě mého kmotřence a jeho kamarádku na pokoji" a vrazil mu jednu. Lucius spadnul a obě věštby se rozbili. Poté se tam objevili různý členové z Fénixova řádu jako například Nymphadora a Remus. Smrtijedi se rozutekly a hned poté se tam objevila Nymphadora,Remus,Pastorek , Moody a ostatní. Smrtijedi a členové řádu tam mezi sebou bojovali ,já se k boji přidala a vrhala jsem kouzla ,poté mě,Ginny a Lenku Nypmhadora vzala za kameny a bránila nás. Harry se Siriusem vrhali kletby po Luciusovi a jednom dalším smrtijedovi. Všichni ostatní byli schovaní za kameny. Já se jim ale rozhodla jít na pomoct. „Ariano!" vykřikl Remus a šel za mnou. Byla jsem kousek od Harryho a Siriuse a pomáhala jim vrhat kletby. Jednou jsem trefila i Bellatrix. Ta se poté pořád přemisťovala a smála se. Sirius a Harry po té vyřídili Luciuse a Bellatrix se přemístila naproti Siriusovi a vykřikla „Avada Kedavra!"  a Siriuse zasáhla. Ten se rozplynul do oblouku a zmizel. Harry byl nešťastný a Remus ho držel aby neutekl za Bellatrix. Ten se však vyvlíknul a rychle za ní běžel s pláčem. „Harry počkej!" vykřikla jsem a běžela za ním.

Pokračování příště...:)! Lidičky tuhle část jsem psala asi dvě hodiny🤣🖤snad se líbí!Tak papa🥰

Kráska z Nebelvíru |harry potterWhere stories live. Discover now