2. Амели Кореа

24 3 0
                                    

Денят, както всеки друг ден в училище, минаваше бавно и досадно. Кой каза, че живота на остров е винаги вълнуващ? Да, има плажове, нонстопен сърфинг и гмуркане, но животът на един тинейджър съдържа и училище, а то оди до драма и домашни.

Тесния кръг от приятели седеше на масите в двора на училището и обядваше, макар, че докато другите се смееха, един от членовете витаеше в облаците... или е по-подходящо да се каже, че плуваше с делфините.

– Да! А домашното на господин Барт направо ме уби! - оплака се Моника и всички кимнаха като Роджър за малко не се задави на сандвича си.

– Мога да потвърдя! - обади се Лейла - Видях я как се търкаля по пода в стаята си, изцапана с химикалка по цялото си лице!

– Хей! - скара и се сестра и, след което и тя се засмя.

– Беше ужасно! - каза Кийт  и погледна към Амели, която се беше загледала към океана в далечината и изобщо не обръщаше внимание на разговора - Нали Ами. 

– Мхм. - отговори тя без дори да чуе въпроса.

– Радвам се, че си съгласна да кандидатстваш за групата на математическите мажоретки на луната. - каза Кийт като другите на масата се опитаха да не се смеят.

– Разбира се... Ъммм. Какво? - отвърна тя, най-накрая обръщайки се към групата си приятели  и се хвана за челото - Домашното на господин Барт! - сети се тя и погледна към Роджър - Какъв е шанса да ми помогнеш, ако ти дам десет процента отстъпка от следващата ти покупка на Amelie Ocean Jewelries.

– Ами, писах това домашно четири дена. - каза той и момичето прехапа устни.

– Двайсет процента? - пита тя с надежда - Трийсет? 

– Дадено. - въздъхна той и и подаде домашното си - Но ако те хванат... - започна той.

– Откраднала съм го от шкафа ти. - довърши тя започнатото от него изречение  и стана с домашното в ръка - Ясно. Ще се видим в час! - извика тя и се запъти към библиотеката, а приятелите и се засмяха.

– Как може да е толкова разсеяна? - пита Лейла и отпи от лимонадата си.

– Да не си е харесала някой? - пита Моника и Кийт за малко да не се задави на водата си.

– Кой? Амели? Вие сериозно ли? Вероятно просто мисли как след училище ще ходи да се гмурка или може да има някакви семейни проблеми. Днес е наказана без телефон. - обясни момчето с русата коса и близначките кимнаха.

Тайната на МалакаиWhere stories live. Discover now