#16 | LIVE READ | Malach | @artemis14010

30 4 1
                                    

Abuz, dragoste, durere

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Abuz, dragoste, durere. Emoții, pentru mine.

Din fericire, în scurt timp reiese că Artemis14010 poate să scrie romance, și că urmează una scrisă după formula clasică. Ah, ce bine! Mi-era dor. Ca de obicei pe WattpadRo, e cu dramă. Parcă românilor nu le plac personajele prea liniștite, nu putem empatiza dacă nu e un pic cu scandal. Nu e pasiune.

Începem puternic, cu un personaj principal feminin ușor de urmărit, în scene clare care duc spre personajul masculin, subiectul acestei cărți: Malach. Myra e o eroină perfectă pentru romance: e la limta dintre persoană empatică și afectuoasă (e de meserie soră medicală privată sau ceva, dar e romance and we roll with it, plus că se ițește din poveste că mai există motive pentru care e importantă meseria) și adultul serios din încăpere.  Apreciez că nu se începe cu ea și Malach negociind vreun contract, scoțându-se astfel din ecuație ideea că ea e in vreun fel angajata lui. Mai mult, e acolo să-l ajute, și e implicată emoțional nu din cauza lui, ci din cauza propriei ei experiențe. Practic Malach, declarat "nebun", depinde de ea, și e printr-un contract legal, stabilit cu alții oameni, neimplicați în povestea de dragoste. Dă un iz de egalitate poveștii, și e greu când cartea ta e omonimă cu personajul masculin. E clar despre el și ce complicat e el. Un trope bun, care vinde, rezolvat bine, zic eu. Contează să nu ai femei schițate doar în cartea ta. Am încredere că Myra e perfect capabilă să facă față lui Malach, chiar dacă ea pare nesigură, deocamdată.

Se clădește foarte mult mister în jurul personajului principal. Și e de bine, că de la titlu și taguri știm că avem de-a face cu un Alpha Male, probabil ros de proprii demoni, și ni se dă informație fără a ni se clarifica foarte multe. Poate chiar e un demon! Era important să fie creat bine, de aceea am fost fericită să observ doar trăsături tipice de personaj bad-boy, însă fără a se întrece limita. E scarcastic și nefericit, izolat până și de familie. E important aici de notat că prin existența unui personaj secundar care să balanseze, aflăm indirect multe despre Malach, fără ca personajele să vorbească. E important, pentru că reacțiile blânde ale Myrei la niște comportamente îngrijorătoare de-ale prințului întunericului ar fi fost un pic înfricoșătoare pentru mine, care nu pot citi de fete speriate și încolțite. Adică pot, dacă despre asta e scena. Dar dacă e preludiu, sunt prea speriată pentru fata aia. Îs bătrână, nu mai merge cu motociclistul cu plete în vânt. Imediat mă întreb unde i-e casca.

Deci Malach. Sufletul Torturat pe care doar Ea îl poate salva e un trope iarăși popular, care ia nuanțe filosofice îngrijorătoare, în majoritatea cărților de dragoste. E o linie fină între "E un asshole" și "E un asshole cu toată lumea în afară de cu mine, atunci când suntem singuri", și nu-s interesată s-o descopăr, pentru că deși îmi pare "bine" pentru personajul feminin, mă gândesc la restul lumii. N-are cum să nu conteze că nimeni de pe planetă nu-l poate suporta. Gen, o să fii fata aia pe care n-o mai invită nimeni nicăieri, că le e frică de ce mai află nou despre comportamente antisociale. Se zice să nu asculți de gura lumii, dar de ce să încurajezi oamenii să continue cu încredere pe un drum care poate e mai bine să fie reevaluat, din când în când. Depinde care lume și ce zice, că poate au dreptate. Anyway, aici nu e nimic să mă jeneze. Ori boală mintală, ori demoni, e clar că lumea din jur nu-l admiră pe Malach ca pe un zeu. Familia lui însă nu a dispărut de tot, deci ceva îi ține. Cumva, nu poate fi așa rău. Tortured done right.

Recenzii GratisUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum