9

214 22 1
                                    

Zatiaľ čo spala sa všetci posadili do kuchyne a rozprávali o všetkom čo sa tu zmenilo. Každému chýbal ten neúprosný Tony Stark. Rozkazy od chlapa, ktorý spasil svet. Tie hádky medzi nimi dvoma. Spomínali aká bola vojna medzi nimi neobvyklá. Rozdelenie sa na dve strany bola chyba. Nemuselo by sa stať niekoľko vecí, ktoré neboli opodstatnené. Kde by však boli Avengers? „Keď som ťa videl na zemi a nedýchala si, nemohol som si pomôcť," zamrmlal Hawkeye. „Ako nám to povedal, každý sme sa ponorili do seba a vo vnútri kolabovali z tej bezmocnosti" Banner sa nedokázal pozrieť do jej očí. „Museli sme sa tváriť ako nás to netrápi, vieš aké to bolo?" tresla do stola Wanda. „Tak isto sme sa cítili po kapitánovom odchode" poznamenal tichým hlasom Falcon. Každého to mrzelo. Tony zomrel ako hrdina, každý to hovoril. Pepper bola nevedno kde. Po jeho smrti tu nič po nej neostalo. Odišla aj s ich dcérou. Zľahla sa po nich zem. Už vtedy neexistovala žiadna organizácia. Neboli jeden tím, jedna rodina.

Do cesty im prišlo dievča, ktoré dokázalo zázraky. Ťažko sa im verilo niekomu ako je ona. Kto by aj povedal ako sa dokážu začleniť rýchlo späť. Nádej, ktorá v nich planula bola neopísateľná. Dievča, ktorej ani meno nepoznali im zachraňovala zadok. Dávala ich dokopy, aby mohli poraziť zlo s niekým ako je ich minulosť. Svet nie je plný očakávania. On už je taký, jediný svojho druhu. Čo ak Red Star dokáže ale viac? Pohla s minulosťou, ale dokáže zmeniť prítomnosť? Pocity, ktoré sa nachádzajú v každom z nich sú neopísateľné. Nikto ich nevie vyjadriť hlasno, držia ich v sebe ako mulice.

„Myslíte, že to dokáže?" ticho prerušil hlas najmladšieho člena. Peter Parker. Objavený Iron manom. Chlapec, ktorého potreboval, aby mohol bojovať proti Kapitánovi. Vtedy sa Kapitán zachoval správne, pomohol kamarátovi z minulosti. Tony sa svojim podpisom zaviazal vláde. Ale Steve chápal ako ich to môže poznamenať. Teraz sa tu nebudeme baviť o ich minulosti. Dôležitá je prítomnosť. „Vyzerala dosť zničeno," poznamenala Wanda. Mala aj pravdu. Nikdy nepotrebovala využívať túto schopnosť. Samozrejme, nevie sa poriadne regenerovať. „Kým sa dá dokopy to potrvá aj týždeň," zavrčal Scott. Ant-man. Vždy jeho chovanie sa dalo prirovnať k nerozvážnemu chlapovi, ktorý sa správa ako veľké dieťa. Dnes je to jeho presný opak. Vždy mrzutý, ale aj odhodlaný. „Výnimočne súhlasím. Nevieme o nej nič, ale je dosť odhodlaná nám pomôcť," zastal sa jej Clint. Už dokázala, že k nim patrí.

Dvere sa rozrazili a dnu vošiel Nick Fury. V rukách držal nejaké papiere. Všetci si povzdychli. Vedeli čo nasleduje. „Je čas sa vrátiť do práce Avengers," nazval ich tým najlepším názvom. Zložku s informáciami hodil na stôl. „Za ten čas čo ste boli mimo sme hľadali nové základne. Hydra sa formovala, tvorila nové základne. Na Vás je ich zničiť" mal pravdu. Čas plynul a Hydra rástla. Nemal ju kto ničiť. Ale čo by boli Avengers bez zločincov. „Nie sme v takej sile ako kedysi," postavil sa Falcon. „Malé základne kde je najmenej dvadsať vojakov nepriateľa zvládnete. Väčšie základne zničíme, keď sa vráti Kapitán Rogers" zavelil Fury. „Vážne si myslíte, že bude ochotný bojovať? Ako bude asi reagovať, ak ho sem privedie a nebude môcť sa vrátiť?" zahrmel Clint. Natasha celý čas stála opodiaľ a vnímala čo sa deje bez slova. Sama sa tak cítila. Bezmocná. Ale neskutočne šťastná byť zase späť. „Budeme musieť zariadiť, aby to urobil," Fury sa nenechal zahanbiť. „Nie ste náš šéf!" prudko sa postavil Banner. Snažil sa pomôcť tejto situácii. Videl v tej mladej dievčine nádej, odhodlanosť a možno novú časť rodiny. „Nebudeme ho nútiť robiť to čo nechce" už sa ozýval miestnosťou jeho tichý hlas. Sám nechápal čo sa s ním deje. Hulk sa pýtal von, ale dokázal ho udržať. Natasha ho upokojovala, pretože bola tu s ním. „Tak potom tu nemáte čo hľadať!" myslel si že je drsný? Fury nemal konca kraja. „Vy sem nepatríte! Tony je majiteľ budovy" uviedol na pravú mieru Falcon. Mal plné zuby všetkého. Nechcel nútiť nikoho niečo nasilu robiť. Hlavne Kapitána. „Ostali sme tu kvôli tomu dievčaťu. Sme jej dlžníkmi," Clint sa oprel o stenu a v ruke mal šálku horúcej kávy. Mierne si z nej usrkol. „Presne tak, Clint má pravdu nebyť nej nemáme späť Natashu" usmial sa Bruce na dievča jeho snov. „V tom prípade ona bude bojovať," presvedčený svojou teóriou Fury zobral zložku. Zobral sa na odchod. Lenže to by ho niečo nemohlo zataviť. „Sama je z toho nešťastná, nechce aby bol Steve na ňu nahnevaný," všetci sa nad tým zasmiali. Úprimne ho nikdy nevideli nejak nahnevaného. Určite by to stálo za to. Nemali by si zahrávať s ľudským životom.

Wanda sedela v kuchyni a podopierala si hlavu. Premýšľala o jej láske, ktorá zhynula ako hrdina. Vision znamenal pre ňu veľa. Milovala ho. Tak ako Tony Pepper. Možno by sa mohla prihovoriť. Možno by ho vedela priviesť späť. Ale bála sa sklamania ak by sa to nepodarilo. Neuniesla by tú stratu zase. Do miestnosti vošla Natasha. Prisadla si k stolu, na ktorý položila svoju misku s vločkami. Asi by mali zájsť na nákup. „Myslíš, že to bude trvať?" neisto prvá prehovorila Natasha. Wanda mierne zodvihla hlavu a venovala jej úsmev. Jemný úsmev, ktorý značil že to je v poriadku. „Potrebuje načerpať silu. Možno vyzerá silno ale nie je taká" aspoň si to myslela. Čas ukáže aká bude pravda. Natasha si podoprela hlavu rukami. „Ideme na misiu," vtrhol do kuchyne Barton. Obe zodvihli neveriacky hlavu. Ako mohli ísť na misiu? „Kam a prečo?" pozdvihla obočie Wanda.

„Ideme na Antarktídu, je tam nová základňa Hydry, ktorá sa ešte len stavia," začal vysvetľovať už v hangáre. „Ale čo s tým máme my? Myslela som si ,že už to nerobíme," prehovoril Peter. „Táto základňa je určená na výskum tej látky, ktorá premenila Steve-a na super vojaka," znelo to neuveriteľne. Skutočne to tak je. Pokiaľ tu nie je Rogers musia sa oni o to postarať. Nemôžu si dovoliť aby stvorili ďalšieho super vojaka. To by svet už nezvládol. Ledva sa vysporiadali s jedným nie to ešte niekým kto bude vytvorený zlou stranou. Ak sa teda neráta Winter Soldier. Ten je na dobrom mieste, kde je v bezpečí. Nastane čas, kedy bude treba aj tohto vojaka. Ako vlastne prišli na sérum, ktoré by nemal mať nikto. Celý tím si s tým lámal hlavu. Bohužiaľ nie je čas na myšlienky.

Quingat bol už vo vzduchu. Leteli na miesto, ktoré im našla navigácia. Keďže Tony nie je k dispozícii nemá kto spustiť F.R.I.D.A.Y. Život s tým inteligentným systémom bol ľahší ako teraz.

Natasha si pomaly a isto brúsila svoje zbrane. Ak ste si mysleli, že zabudla bojovať je to chyba. Thor,

keď sme už pri ňom, je momentálne doma. Jeho rodná planéta potrebuje svojho vládcu. Ale nadíde

čas sa vrátiť. Jeho priateľka, ktorú tu zanechal je pre neho dosť dôležitá. Láska hýbe svetom. Dosť

bolo o snívaní, o tom ako to bude. Teraz sa musíme sústrediť. „Máme niečo čím zistíme počet

nepriateľov?" ticho prerušil hlas jedného člena posádky.

„Obávam sa, že nie," premýšľal ako by to vyriešili Bruce. Je to dobrý vedec, nebude to

také ťažké pre jeho hlavu. A v tom ho to napadlo. Stark tvoril jeho umelú inteligenciu všade. Odstrčil

Petra od riadiacej dosky. Hej, aj on sa to konečne naučil. Bruce otvoril panel, ktorý sa napájal na umelú inteligenciu a snažil sa nájsť káble, ktoré sa musia zapojiť. Keď ich konečne našiel a zapojil stal sa zázrak. „Pane Banner ako Vám pomôžem," hlas ich starej dobrej kamarátky. „F.R.I.D.A.Y Koľko ľudí je pod nami v základni?" Natasha sa ujala slova. Zatiaľ čo sa všetci usmievali základňa ich čakala. Urobili to naschvál. Museli sa dostať do ich Tower.

Dosť dlho mi trvá kým napíšem časť. Chcem to  mať tak usporiadané, že mi to trvá, ale snáď pridám časť čo najbližšie.  

Návrat z minulosti / kapitán AmerikaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin