57🖤🌸

124 16 3
                                    

" Maç başlayana kadar size okyanustaki anılarımdan bahsedeceğim. " Bulut ayaklarını iki yana açmış ve karizmatik bir duruş yapmıştı. Bu esnada Zeliha hanım , Mesut bey ve Aslan gelmişti. Kiraz Ramayıda davet ettiği için annesiyle beraber  oda gelmişti.

" Şimdi günlerden salı saat gece 12.45 biz uyuyoruz. Havada da biraz sis vardı. Şansa bakar mısınız o akşamda uyku tutmuyordu beni. Bir sağa bir sola dönüp duruyordum." Herkes can kulağıyla dinliyordu Bulutu. Bulut masadaki kurabiyelerden birini ağzına atıp devam etmişti.

" Ula bizim gemi sallanmaya başladı. Ama böyle ne sallanma. Zelzele oldu sandım. Hemen odamdan çıktı. Bu esnada bizim geminin yardımcısıda çıkmıştı. Kaşlarımı çattım. Etrafı incelemeye başladım. Bir sallanma daha olmasın mı? Başımı yana çevirdiğinde okyanusun içinden bir şeyin hareket ettiğini farkettim. Çok geçmeden zaten ne olduğunu anladım ula yaklaşık yedi metre boyunda köpekbalığı idi. Dümeni tutup hızlı ve çevik  bir şekilde başka tarafa sürerek kurtuldum ondan. "

Herkes başka bir seneryo beklerken Bulut daha farklı bir senaryo söylemişti.

" Bende sandım yakaladınız. " demişti Sinan.

" Oğlum ben Jack Sparrow muyum? Deli miyim lan o kadar da manyamadım. " diyip kendini geriye doğru itmişti.

Sinan 'ın yandan yandan utanır bir şekilde Ramaya bakması Kiraz'ın gözlerinden kaçmamıştı.

" Maç 2 dakika sonra başlayacak anne biz yan odaya gidiyoruz." Demişti Kiraz. Sinan , Rama, Aslan, Yanan ve Kiraz yan odaya geçmişlerdi. Anne ve babaları ise kendi aralarında sohbet ediyorlardı.

" Hadi Kiraz başlayacak neredeyse ?" Demişti Yanan Ali.

" İki dakika susun be." Demişti Kiraz. Kanalı açıp Bulut 'un yanına oturmuştu. Kiraz 'ın yanına ise Yanan Ali , onun yanına Aslan ve karşı iki koltuğa ise Rama ve Sinan oturmuştu.

Çerezler önceden masanın üzerinde hazırdı zaten. Kiraz patlamış mısır dolu tabağı önüne çekip yemeye başlamıştı. Maç'ın ilk dakikası başlamıştı bile.

Rama ve Sinan 'ın dışında bütün gözler maçtaydı. Hatta Rama ve Sinan onlardan uzak bir yerde sohbete dalmışlardı. Fakat ikiside biraz fazla utangaçlardı.

" Bastır be bastır." Diye Bulut'un bağrışları yükselmişti. Kiraz gözlerini dört açmış bir şekilde bir yandan ağızına patlamış mısır atarken bir yandan ise gözünü kırpmadan maçı izliyordu.

" Ohoo yine  mi faul." Diye söylenmeye başlamıştı Yanan Ali. Aslan ellerini önünde  birleştirmiş hiçbir yorum yapmayıp sadece izliyordu.

Yanan Ali elini mısıra attığında yerinde olmadığı farketti. Çok geçmeden Kiraz'ın üzerindeki mısır kutusu gözüne çarpmıştı. Onun önünden alıp ağızına atmıştı. Kiraz  hiçbir şeyi farketmezdi. Fakat yemek konusuda onun kadar açık göz yoktu.

Maçın yaklaşık kırk dakikasına gelmişlerdi. İlk yarının bitmesine beş dakika vardı ve hala skor 0-0 idi.

" Ela!" demişti tehdit içerikli ses tonuyla.

" Al ye ya al ye. Allahın oburu. Beni de ye istersen." Diyip kolunu Kiraz'ın ağızına doğru götürmüştü.

" Çek o pis kolunu , valla kalkarsam bir yerine  sokarım o kolunu."

" Seninle çene çalarsam maçı kaçıracağım. " diyip önüne  dönmüştü. Kiraz ise sinirli bakışlarını yolluyordu.

Araya üç dakika kalmıştı. Ve Kirazdan beklenmeyen bir hareket gelmişti Yanan Ali 'ye karşı. Kiraz mısırın yarısını başka bir kaseye boşaltıp onun eline vermişti. Yanan Ali de bir o kadar şaşkındı.

" Al ye." Diyip önüne dönmüştü.

" Sağ ol." Yanan Ali mısırı ağızına koyup bir yandan ise Kiraza melül melül bakmaya başlamıştı. Onları tek farkeden kişi ise Aslan'dı. Ve gülüşü görülmeye değerdi.





                            57. Bölüm Sonu...



🖤🌸

İki Deli : Biri güzel Biri yakışıklı  [ TAMAMLANDI ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin