73🖤🌸

118 12 0
                                    

Karadeniz en sıcak günlerinden birini yaşıyordu. Bu karadeniz için şaşılacak şeydi doğrusu.  Fadime ve Fadile teyzeleri sıcak dışarı çıkmalarına engel olamamıştı. Kapılarının önüne iki tane katlanabilir adeta plaj sandalyeleri koymuşlardı. Küçük tahtadan yapılmış masayı da yanlarına almışlardı.

Masanın üzerinde bolca çekirdek ve iki bardak ise kola vardı. Fadile teyze'nin oğlu Mümtaz on iki yaşında idi. Sarışın  ve kahverengi gözlüydü ve tam anasının kuzusu idi. Fadile teyze 'nin kızı olmadığı için bütün alışkanlıklarını Mümtaz'a geçirmişti.

Kiraz ve Yanan Ali zar zor sıcak havada yürüyorlardı. Bakkal'ın önünden geçerken beyaz önlüklü bakkal amca yine yanına dört kutu su ve gazete almış okuyordu. Yandan yandan ise gelen geçeni izliyordu.

" Bu adamı her gördüğümde sanki korku filminin içinden çıkmış bir yüz ifadesi var. İnsan korkuyor lan. Önlüğünde  kan olsa birde  elinde balta korkudan oracıkta ölürüm inanki. " Kiraz hafif gülmüştü Yanan Ali 'nin sözüyle.

" Al benden de  o kadar çok gizemli biri bak bize bakıyor. " dedi Kiraz hafiftan Yanan Aliyi dürterek.

Bakkal amca yandan yandan tek kaşı kalkmış bir şekilde Yanan Aliyi ve  Kiraz'ı baştan aşağıya süzmüştü.

" Sana bir şey göstereceğim gel. " demişti Kiraz Yanan Aliye.

Yanan Aliyle beraber bakkal'a doğru ilerlemeye başladılar. Bunu gören bakkal amca hemen gazeteyi yüzüyle iyice kapatmıştı ve gözleri adeta fıldır fıldır dönüyordu.

" Kolay gelsin Kazım amca." demişti Kiraz. Kazım amca gazeteyi dörde katlayıp yanındaki masaya indirdi. Yavaş slow adımlarla ayağıya kalktı ve ikisini baştan aşağıya süzdü.

" Sağ olasın. " demişti sert ve tok sesiyle.

" Bence bu adam normal değil. " Yanan Ali Kiraz'a sessiz bir şekilde söylemişti.

" Bize iki tane su verir misin Kazım amca." Demişti Kiraz.

Ve Kazım  amca bir anda içeriye koşup dolabın kapağını açarak iki tane su masaya indirmişti.
Yanan Ali kaşlarını iyice çatmıştı. Fakat Kiraz ne olacağını bildiği için tepki vermemişti.

Kazım amca suları gazeteyle sarıp, üzerine poşet geçirmişti ve tekrar bir poşete koyup Kiraz'a uzatmıştı. Yanan Ali tuhaf  bir şekilde bakarken Kazım amca ona " su önemlidir. " Demişti. Yanan Ali ise sadece başını sallamıştı.

İkisi beraber dışarıya çıkmışlardı.

" Ben sana dedim." Demişti Kiraz. Pek fazla konuşmadan eve doğru yürümeye başlamışlardı. Fadime ve Fadile teyze ve onların çakma versiyonu Mümtaz Kiraz ve Yanan Aliyi görünce ilk baş üçü birbirine pis pis bakmışlardı.

Sonra Mümtaz yüksek sesle konuşmaya başlamıştı.

" Kasabada neredeyse bütün erkeklerle kavga eden Kiraz Zarik neden Yanan Ali Çetinle kavga etmiyor ve böyle sarmaş dolaş flaş flaş. " demişti elleriyle kamera işareti yaparak. Fadime ve Fadile teyze ise yandan yandan kıkırdıyorlardı.

Bunu duyan Yanan Ali" Lan bunlar benim soy adıma kadar nereden biliyor?" Demişti şaşkın bir şekilde.

" Merak etme en az bir aya kadar senin yedi sülaleni ezberlerler nerede dedikodu bunlar orada. En çokta şu Mümtaz 'a kıl oluyorum. Birgün elimde kalacak -"

" Flaş flaş Kiraz Zarik aşık mı acaba?" Kiraz gözlerini kocaman açmıştı.

" Herhalde o gün bu gün olacak." Diyip Mümtaz 'ın yanına doğru sinirli sinirli yürümeye başlamıştı.






                                  73. Bölüm Sonu...




🖤🌸

İki Deli : Biri güzel Biri yakışıklı  [ TAMAMLANDI ]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora