Hoofdstuk 4

53 8 2
                                    

Tijdens mijn zoektocht naar de wijnflessen valt mijn oog plots op een baksteen in de muur. Hij is anders dan de rest. Alle bakstenen zijn rood, maar deze is grijs. Ook is hij groter dan de rest; hij neemt evenveel plaats in als vier gewone, rode bakstenen. Er staateen tekst in gekrast: "Push and dream", zo staat er. Mijn Engels is goed genoeg om te weten dat dat "Druk en droom" betekend, maar ik heb geen flauw idee wat het in onze kelder doet.

Stel je voor, dan os het een geheime ruimte van de voroge bewonders, of misschien van mijn ouders? Ik weet alleszins één ding: Mijn nieuwsgierigheid is te groot om het te laten voor wat het is. Ik beweeg mijn hand naar de steen toe en druk er tegen. Hij schuift naar achteren, samen met een groot aantal omliggende bakstenen!

Ik duw hem nog wat verder en steek mijn hoofd door de opening om te kijken wat er zich daar bevind. Ik zie een trap die naar beneden gaat. Hij is spierwit, alsof hij gisteren nog gepoetst geweest is. Ik kruip voorzichtig door de opening en trippel de trap af. Er lijkt geen einde aan te komen!

DroomdierWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu