13.rész

485 18 0
                                    

Rohantam vissza a kocsihoz, még be se csuktam az ajtót, de már indítottam a motort. Valószínűleg az összes kressz szabályt megszegtem, ami létezik, 3 piroson tuti átmentem, és 200-al mentem 60-as táblánál. De most pont nem érdekel, kisebb gondom is nagyobb ennél. Amúgy se látta rendőr és senki sem halt meg. A vérnyomásom az egekben, a szívem majd' kiugrik a helyéről. Nem vagyok istenhívő, de legalább 3 imát elmormoltam. Az istenért is, a barátaim élete forog kockán. Nem is. Ők már a családom!

Már feltűnt a hatalmas fehér luxusházam, viszont nyugtalanított a millió meg egy ismeretlen kocsi. Egyet azonban még is felismertem. Luke.

Olyan hirtelen tapostam a fékre, hogy amikor kipattantam az autóból, éreztem az égett gumi szagát. Lóhalálában rohantam az ajtóhoz, ami viszont nyitva volt.

Előkaptam a nadrágom derekába rejtett fegyverem, és magam elé tartva halkan lépkedtem. Az elém táruló látvány kifacsarta a szívem.

Emma szakadt ruhában, összekötözött kézzel kuporgott, és zokogott. Arcán egy hatalmas piros tenyérnyomat. Felpofozták. Mellette eszméletlenül hevert Jake, ruhája neki is szakadt volt, arca sebes, de legalább lélegzett.
Alec nem messze tőlük lehajtott fejjel térdelt keze neki is hátrakötve. Szürke haja véresen tapadt össze, pólója szakadt, vérpecsétes. Arca sebes, bal szeme feldagadva, szája felrepedve. Egyedül Anne volt az, aki nem lélegzett. A kanapé mellett hevert, szeme tágra nyitva, szája kiáltásra tátva, de egy hang sem jött ki belőle, ellenben apró csíkban folyt végig a szájából induló vér. A homlokába kapott egy golyót. Kegyetlen halál, de nem szenvedett sokat. Remélem már egy jobb helyen van.

Ahogy végignéztem a barátaimon...a családomon, ahogyan pisztolyt szegeznek rájuk, és  megtörve, összeverve térdepelnek, és egyikük holtan a hever a földön...lecsordult egy könnycsepp az arcomon.

- Áhh megjött a díszvendég! - kiáltott fel vidáman Luke.

- Megölted... - hangom halk volt és élettelen.

- Óh igen. Mondanám, hogy sajnálom, de igazából élveztem - vigyorgott. - Útban volt - rántott vállat.

- Miért bántottad őket, mikor én kellek neked? - kérdeztem és tekintetem rá szegeztem.

- Lényegében az ügyvédet és ezt a kis férget - mutatott pisztolyával Alec felé - neked kellett volna megölnöd. A másik kettő csak útban volt.

- Remek. Most már itt vagyok, el is engedheted őket - mondtam határozottan.

- Megtehetném. De abban mi a móka? - vigyorgott.

Lassan körbenéztem a házon. A helyiség tele volt fegyveres emberekkel. Mindet ismertem, de a legtöbbet csak látásból. Ami viszont fájt, hogy Oliver is itt volt, és Emma fejére szegezte a fegyverét. Észrevette, hogy figyeltem és kihívóan elmosolyodott. Tudta, hogy ez lesz. Sosem állt mellettem, mindig is Lukekal volt. Szemét disznó.

- Kérlek - néztem ismét Lukera.

- Legyen - sóhajtott, de még azért belerúgott egyet Alecbe, aki emiatt összegörnyedt. Luke arrébb sétált, és intett a többi fegyveresnek, hogy lépjenek hátrébb. Amint mindenki mögé gyűlt, odafutottam Alechez.

- Megvagy? - kérdeztem kétségbeesetten, és óvatosan kikötöztem a kezét.

- Voltam már jobban is... - motyogta fájdalmas hangon. Nyakába csimpaszkodtam és szájára tapadtam. Nem érdekelt, hogy Luke lát, úgyis meghalok. Legalább hadd szeressem még egy kicsit Alecet.

Gyorsan felálltam és Emmahoz szaladtam. Őt is kikötöztem, és Jake mellé térdeltem.

- Jake...? - ráztam meg óvatosan a vállát, mire szerencsére ébredezni kezdett.

- Mondom mi lesz - szólalt meg Luke. - Adok neked 24 órát. 24 órát arra, hogy leápold ezeket a szerencsétleneket, és eltemesd az ügyvédet. Emellett arra is kapsz időt, hogy elbúcsúzz tőlük és felkészülj. Aztán a 24 óra lejárta után eljössz szépen az elhagyatott gyár épületéhez, egyedül, és megküzdesz velem. Egy az egy ellen. Megadom neked a választási lehetőséget, milyen fegyvert szeretnél, de csak a helyszínen. Befejezzük ezt.

- Ha én nyerek? - kérdeztem.

- A banda a tiéd. Azt kezdesz velük, amit akarsz.

- És ha te?

- Drágám. Nem érted? Itt a nyerés azt jelenti, ki hal meg, és ki marad életben. Ha vesztesz, meghalsz. Ha nyersz, akkor minden a tiéd. Ellenben ha te nyersz, nyilván én halok meg. Ennyire egyszerű - mondta, majd intett az embereknek és kilépett az ajtón.


Helóka!
Ez most egy rövidebb rész, de a következő már normál hosszúságú lesz.

Puszi:*

XxWykcsuhhxX

A gyilkos, aki szeretett valakit |✔| |JAVÍTOTT|Where stories live. Discover now