5.

569 50 104
                                    

Ευτυχία είναι να έχεις μια μεγάλη, αγαπημένη και στενά δεμένη οικογένεια, σε μια άλλη πόλη.

George Burns, 1896 - 1996,  Αμερικανός ηθοποιός (έπαιζε μέχρι 100 χρονών)



Το πρώτο μισό της ζωής μας καταστρέφεται από τους γονείς μας και το δεύτερο μισό από τα παιδιά μας.

Clarence Darrow, 1857 - 1938, Αμερικανός νομικός και άθεος

-------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο 15/ 12/ 1018



'' Αφού της είπα να τα αφήσει...'' ψέλλισε ο αγουροξυπνημένος σεξολόγος αντικρίζοντας το καθαρό τραπέζι, '' Αχ, αυτή η κοπέλα!''

Στο πρόσωπό του ζωγραφίστηκε ένα ζωηρό χαμόγελο, έκλεισε το μπουρνούζι στο στέρνο του συγκρατώντας το εκεί με τα δάχτυλά του και αφουγκράστηκε το μελωδικό κελάηδισμα του Μπιλ, του μικροσκοπικού καναρινιού με τα έντονα πορτοκαλί φτερά και τις φτερούγες που βάφονταν κατακόκκινες σαν παπαρούνες στις άκρες τους, προσκαλώντας τον να ανοίξει τη μικρή πόρτα της κουζίνας και να βγει στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσει και να χαζέψει για λίγο τα αναρριχητικά φυτά με τα καταπράσινα φύλλα που σκαρφάλωναν στους τοίχους, σφίγγοντας όλο και περισσότερο το μπουρνούζι γύρω από το βρεγμένο κορμί του.

" Καλημέρα!" Άκουσε τη φωνή της Πανωραίας που στεκόταν μπροστά στην πόρτα και έτριβε τα μάτια της, τυλιγμένη στην κόκκινη κουβέρτα.

'' Καλημέρα'', ανταπέδωσε και μπήκε γρήγορα μέσα, κλείνοντας την πόρτα πίσω του. '' Πάγωσα!'' έτριψε τα χέρια του και της χάρισε την πιο γλυκιά ματιά του. 

'' Πώς κοιμήθηκες;'' τη ρώτησε κι εκείνη τύλιξε τα χέρια και την κουβέρτα γύρω από τη μέση του. " Σαν μοσχάρα!" έβαλε το κεφάλι της στο στέρνο του και το σήκωσε ξανά, " Αχ Κρίτων μου, παραλίγο να το ξεχάσω. Κρατάς λίγο;" του άφησε την κουβέρτα στα χέρια και κατέβηκε γρήγορα τη σκάλα για να πάρει τις σακούλες και την τσάντα της.

" Αχ Κρίτων μου, έχω τόσο άγχος, ελπίζω να σου αρέσουν, δε θέλω να σε πιέσω ούτε να επέμβω στο στυλ σου μα αυτά τα κουστούμια με σκιάζουν", άρχισε να ψαχουλεύει το περιεχόμενο μέχρι που βρήκε τα δικά του ρούχα, βγάζοντας ένα μαύρο παντελόνι, ένα μακρύ παλτό στο ίδιο χρώμα κι ένα μπορντό ζιβάγκο, ενώ ο Ερωτόκριτος έκλεισε το ψυγείο και γέμισε δύο ποτήρια με χυμό πορτοκάλι, κοιτώντας τα ρούχα με την άκρη του ματιού του.

Βάλε... φαντασία 1Where stories live. Discover now