43.

279 24 65
                                    

Αν είμαι ό,τι έχω και αν ό,τι έχω έχει χαθεί, τότε ποιος είμαι;


Έριχ Φρομ, 1900- 1980, Γερμανός ψυχαναλυτής


Έχεις δει ένα δωμάτιο απ' όπου η πίστη έχει χαθεί; Σαν γάμος απ' όπου η αγάπη έχει χαθεί... Και υπομονή, υπομονή παντού, σαν ομίχλη.


Γκράχαμ Γκριν, 1904- 1991, Βρετανός συγγραφέας

-------------------------------------------------------------------



Τα μάτια του Υάκινθου άνοιξαν, έτριψε το πρόσωπό του και γύρισε πλευρό για να αγκαλιάσει τον έρωτα του, όμως προς έκπληξή του το κρεβάτι ήταν άδειο. Σηκώθηκε και πήγε σέρνοντας μέχρι το μπάνιο, η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ επίπονη και για τους δυο τους° όλο το σκηνικό με τα άψυχα κορμιά να κείτονται στο έδαφος, το παγωμένο βλέμμα του, το άκαμπτο σώμα του, οι βιαστικές κινήσεις, το κυνηγητό στον δρόμο, το αίμα που έτρεχε ασταμάτητα από το πόδι του, όλα πέρασαν σαν βουβή ταινία στο μυαλό του.

Ντύθηκε γρήγορα και χτύπησε την πόρτα του απέναντι δωματίου, όμως δεν πήρε καμία απάντηση και όσο τα δευτερόλεπτα περνούσαν, έριξε αγανακτισμένος μια κλωτσιά στην πόρτα και έβαλε τα χέρια στο κεφάλι του. Είχε πάει μαζί του στο αστυνομικό τμήμα; Μα αλλά έλεγαν εχθές το βράδυ. " Γαμώτο. Ξερό κεφάλι!" Έριξε τη γροθιά του στον τοίχο, σκεπτόμενος το πόδι του που μπορεί να αιμορραγούσε με κάθε απότομη κίνησή του και γύρισε στο δωμάτιο. Μάζεψε ό,τι είχαν αφήσει και κατέβηκε στη ρεσεψιόν, πλήρωσε, και μπήκε στο πρώτο ταξί που βρήκε στον δρόμο του.

Με πρώτη στάση το γκαράζ του σπιτιού του, άνοιξε την γκαραζόπορτα και κοίταξε τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του μετά την ποίηση, τα δυο μαύρα, δίκυκλα μωρά του. Τις χάιδεψε ταυτόχρονα με ανοιχτά τα χέρια του δεξιά κι αριστερά και αγκάλιασε τη μαύρη hayabusa με τα κόκκινα γράμματα στο πλάι της, καβαλώντας την. Ο δρόμος ανοίχτηκε μπροστά του, μέσα σε λίγα λεπτά έστριψε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έκανε τον κύκλο της Γ.Α.Δ.Α. μα δεν έβλεπε πουθενά το βυσσινί ταξί. Ο τρόμος και η αγωνία άρχισαν να τον κατακλύζουν, κοίταξε μέσα από το μαύρο κράνος του για ένα σημάδι, κάτι, ευχόμενος να τους βρει και να είναι καλά.

Τα μάτια του έπεσαν ευθεία μπροστά του, στο φορτηγό της οδικής βοήθειας που φόρτωνε το βυσσινί ταξί και η καρδιά του σταμάτησε βλέποντας τη μούρη του να έχει γίνει παλιοσίδερα. Έφτασε στο φανάρι και κατέβηκε από τη μηχανή, έβγαλε το κράνος και κατευθύνθηκε τρέχοντας κοντά στον άντρα που ανέβαζε το αυτοκίνητο, με τα μάτια του να πέφτουν καυτά στον Σωτήρη που κοιτούσε έντρομος το ταξί του.

Βάλε... φαντασία 1Where stories live. Discover now