Giriş

75.3K 1.3K 73
                                    

Giriş

İlk kitabım olduğu için fazla acemi.

Kaldırmama sebebi okuyanlar olduğu içindir.

~ Mahalle klasiği ~

"Ne demek istemeye geliyorlar? Hemde mahallenin reisi öylemi?"Dedim sinirle. Böyle bir şey nasıl düşünmüşlerdi anlam veremiyordum. Benim abim sayılırdı o! Abimler neyse oda oydu. Mahallelinin lafı yüzün den neden olan bize oluyordu? Onların laflarına göre mi yaşacaktık? "Baba sen ne dediğinin farkında mısın? Öyle bir şey asla olmayacak!"dedi Yusuf abim. Her zaman gülen adam bu sefer sinir den yerinde duramıyordu. Birisi bir şey yapmaz ise cidden Feriha gibi bayılacaktım. Hakan abim ondan daha sinirliydi. "Baba,onlar kardeş sayılırlar. Bu evliliğe iznim yok kusura bakma!"dedi sert,ketum sesiyle.  Abimler olmasa ne yapardım bilemiyordum gerçekten. Bir umut babama baktım. Ama suratın da hiç bir mimik oynamıyordu. Bu adam her zaman elaleme göre yaşamıştı. Ve bizi de öyle yaşatmıştı. "Mahalleli öyle demiyor ama! Sinan ile konuştum. Hazırlanın akşama kız isteme var."


***

"Abimlerle okey oynamak için geldiğini sanıyordum."demem ile sırıtmasına devam ederek hayır dercesine kafasını salladı."Sence bende buraya sadece okey oynamak için gelmiş bir tip mi var?"

"Evet."diyerek dalga geçip güldüğümde bakışları dudaklarıma indi. Kafamı olmaz derecesine salladım. "Peki sence bende durmadan beni öpmene izin verebilecek bir tip varmı?"

"Evet."dedi benimle aynı şekilde.

"İyi alıştın bakıyorum."

"Sen alıştırdın beni ne yapayım. Geçenlerde beni sömüren sendin hatırlatırım."dediğinde kaşlarım çatıldı. "Benden başka kimse yapamaz! Öpemez zaten!"dediğimde eğlenen sesiyle konuştu. "Emin misin güzelim?"

"Evet eminim!"

"Biliyor musun?"diye mırıldandı."Neyi?"diye sordum. Gülümseyip yanıtladı.

"Beni ilk öpenin sen olduğunu."

Deniz Kokusu - Mahalle (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin