B.H.-18

1.5K 33 2
                                    

Kahveleri içmiş içerde oturuyorduk. Gözüm yere serdiğimiz pikenin üstünde dayısının yeni aldığı oyuncakla oynayan kızımdaydı. Annem çayı demlemek için mutfağa gitti. Babamla amcam derin bir balık sohbetine girmişlerdi. Barış da arada onlara katılıyordu. Kadir ise Eslemin güzel bir fotoğrafını çekmeye çalışıyordu fakat Eslem yeni oyuncağını bulmuş dayıyı takmıyordu. Kuzenim ise telefonuyla ilgileniyordu.

Yengem de televizyonda oynayan bir diziye bakıyordu. Diziyi hiç izlememiştim o yüzden size anlatamıyorum malesef.

Kadir en son güzel fotoğraf yakalamış olacak ki sevinçle ayağa kalktı. "Abla bak bak çok güzel çıktı." Gerçekten çok güzel çıkmış bir eli filin burnunda bir eli telefonu tutmak için uzatmış ve filin kafasını ısırıyordu. "Gerçekten çok tatlı bana da at bu resmi" dedim kafasını sallayıp tekrardan kızımın yanına gitti.

Annem çayı demleyip eski yerine oturdu. Babamlar sıcak bastı deyip balkona çıkmışlardı. Yengem bacak bacak üstüne atıp "Sen hiç bebek düşünmezdin eskiden hep iş iş derdin" dedi ben de kafamla onaylayıp "Barışla tanışana kadar öyleydim ama Barış benim içimdeki anneliği ortaya çıkardı" dedi. Gerçekten öyle olmuştu.

Eslemin ağlamasıyla kucağıma aldım. Saate baktığımda 10 olduğunu gördüm. "Noldu kızım niye ağlıyor?" diyen anneme bakıp "Uykusu geldi. Ben muallebisini yapıyım" dedim ve ayağa kalkıp mutfağa gittim. Annem arkamdan gelince " Pirinç unu nerde ?"dedim. Annem omzumdan tutup "Git sen içeri ben hallederim." dedi.

"Tamam o zaman ben biberonu getireyim. "deyip kızımın biberonunu anneme götürdüm. Yengeme dönüp "Ben bir altını değiştiricem yenge. Yalnız kalma istiyorsan gel" dedim "Yok yok git sen ben annenin yanına giderim" dedi sevmiyor olabilirdim ama saygısızlık yapamazdım. Ailemden böyle öğrenmiştim.

Kızımla birlikte odaya gidip yatağa yatırdım. Babası yemekten sonra beşiğini kurmuştu ve çok tatlıydı. Kızımın altını değiştirdikten sonra pijamalarını giydirdim. Annem muallebiyi yaomış getirmişti. "Soğuk suya da tuttum. İçirebilirsin" dediğinde "Sağol anne. Uyuyunca gelirim" dedim annem onaylayıp odadan çıktı ve kapıyı da kapattı.

Kızıma muallebisini içirdikten sonra biraz sırtını ovalayıp mayışmasını sağladım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kızıma muallebisini içirdikten sonra biraz sırtını ovalayıp mayışmasını sağladım. Beşiğine yüzüstü yatırıp poposundan pışpışladım. Uykusu çok olduğu için kısa sürede uykuya daldı. Penye battaniyesini alıp beline örttüm ve sessizce odadan çıktım.

Mutfağa gidip biberonu suya batırdıktan sonra salona geçtim. Beyler çaylarını balkonda içiyordu. "Uyudu mu?" dedi annem kafamı sallayıp "Uyudu. Çok yoruldu bugün ." dedim. Yengem "Ek gıda için erken değil mi? Yoksa sütün mü yetmiyor?" diye iğneleyici tonda konuşunca sakinliğimi koruyup " Yoo doktorumuz her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Normalde 4-6 ay arasında başlanılıyor. Ben de başlamak istedim" deyip çayımdan bir yudum aldım.

Çok mutlu olduğumun söylenilemeyeceği bir gecenin ardından amcamlar gittikten sonra Barışla ikimiz pijamalarımızı giydik. Babam yatmıştı yarın balığa gidecekti ve Barış da onlarla gideceği için o da giyinip yatmıştı. Ben de mutfağa annemin yanına gidip bulaşıkları toplamasına yardım ettim.

BEBEKLİ HAYATWhere stories live. Discover now