B.H.-24

1.1K 22 0
                                    

Selaamm...Bu sabah fazlasıyla neşeliyim çünkü hem Eslem gece çok az uyandı ve bu sayede uykumu alabildim hem de Yasmin ve Gülsu yoldalar buraya gelecekler. Saat şuan 11 yani bugün güne başlamak için biraz geç kaldım. Gerçi yapacak öyle çok işim yok.

Eslemin pijamalarını çıkarıp evde giyilebilecek bir elbise giydirdim. Bugün biraz evi temizlemeyi düşünüyordum ama ilk önce kahvaltı etmem gerekiyordu. Barış sabah kahvaltı etmek istemediği için bir kahve içip gitmişti. Biraz midesi ağrıyormuş.

O gittikten sonra Eslemin yanına yatıp gözlerimi kapattım ve açtığımda saat geç olmuştu. Kızımı mutfaktaki mama sandalyesine oturtup ona yumurta kaynattım o sırada kendime bir kaseye pirinç patlağı koyup üstüne süt döktüm.

Bir fincan da filtre kahve koyup masaya yerleştirdim. Eslemin kahvaltısını hazırlayıp önüne oturdum ve önlüğünü takıp karnını doyurmaya başladım. Tabaktaki yemeğin hepsini bitirdiğinde ağzını sildim biraz su içirip o benimle konuşmaya çalışırken (!) ben de kahvaltımı etmeye başladım.

Ben de kahvaltımı ettikten sonra kahvemi de bitirdim ve bulaşıkları makineye atıp dolan makineyi çalıştırdım. Kızımı salonda oyuncaklarıyla bırakıp ilk önce evin bütün odalarının tozunu almak için bir deterjanlı su hazırladım.

Bezi o suda ıslattıktan sonra güzelce suyunu sıkıp tozları almaya başladım. Toz alma işi bittikten yine bütün evi süpürmeye başlamıştım ki makineyi çalıştırmamla birlikte müthiş bir ağlama sesi duyuldu. Birden makineyi kapatıp Eslemin yanına gittim sesten korkmuş olacak ki ağlaıyordu ve gözleri kızarmıştı.

Hemen kucağıma alıp sarıldım. "Annecim noldu, sen korkmazdın. Tamam tamam" deyip kafasını göğsüme yasladım ve hafifçe sallamaya başladım. Ağlaması durmuştu ama onu yalnız bırakıp evi süpüremezdim zaten yine ağlamaya başlardı.

El mecbur kanguruya başvurdum ve kızımı kanguruya oturtup birlikte evi süpürmeye başladık. Korkmuştu ama en azından benim yanımda olduğu için ağlamamıştı. Hatta bir ara süpürgenin sopasına bile uzanmıştı.

Süpürge işi bittikten sonra ben ve başta belim olmak üzere pertimiz çıkmıştı. Eslemi tekrardan oyun alanına bırakıp süpürgeyi kaldırdım ve viledayı alıp yerleri güzelce sildim. Temizlik bittikten sonra saate baktığımda 2ye geldiğini gördüm.

Günü yarılamıştım resmen...

Telefonumu alıp Gülsuyu aradım. 4. çalıştan sonra tam kapatacakken açtı.

"Anca bulabildim lanet telefonu çantada." dedi hafif sınırlı sesiyle Yasmin arkadan "Valiz gibi çanta olduğu içindir" dediğinde kıkırdadım.

"Nasıl gidiyor yolculuk?" dedim Gülsu derin bir nefes alıp offlayarak konuştu. "Yasmin her benzinlikte kahve almasa gayet güzel diyebilirsin" dedi Yasmin arkadan tabiki durmadı ve laf attı.

"Hadi len ordan her benzinlikte çişim geldi diyen benim sanki" dediğinde kahkaha attım. Umarım birbirlerini arabadan atmadan gelirlerdi.

"Sakin olun kızçeler. Akşama ne yemek istersiniz akşam konuştuk Sedaya gidicem orada yemek yapıcaz" dedim. İkisi de biraz düşündükten sonra "Pizzaa" dediler ikisi aynı anda.

"Tamam yaparız fırına da patates atarız" dedim. "Biz de gelirken içecek alırız" dedi Gülsu. "Tamam "dedim ve telefonu kapattım.

Kızımın yanına gidip oturdum. O sırada Sedayı aradım. "Efendim minik anne?" diye açınca gülümsedim. "Kızlar pizza istedi akşama" dedim Seda da "Sakın normal ev yemeği isterler" dediğinde güldüm. "Çok pintisin" dedim.

"Neyse tamam tamam ben 3 buçukta eve gelicem sizi de alırım. "dediğinde "Tamam eksik birşey var mı evde?" diye sordum bir de yarıda kalmasın pizzalar.

BEBEKLİ HAYATHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin