4

634 87 28
                                    

Юта седеше на дивана в хола и държеше телефона си до ухото, докато превключваше през каналите, погледа му втренчен в телевизора.

- Юта, здравей. - чу се гласът на Джони от другата линия.

- Здравей. - японеца захвърли дистанционното настрани. - Как върви стажанството?

- Добре. - отвърна Джони. - Вие как сте?

- Добре сме. Скоро наближава състезанието по плуване и имаме по-чести трениривки. Тейонг както винаги закъснява за повечето. Джехьон е убеден, че може да спечели първо място. - Юта се засмя. - Нищо ново.

- Ами Тен? Как е той?

- Добре е. Джехьон ми каза, че са го приели в университета. Не, че е трудно да се влезе. Щом Джехьон и Тейонг ги приеха.

- Знаеш ли дали се вижда с някой?

- Не. Излиза единствено с приятели. Сиченг, Дойонг, Шяоджун.

- Ммхм. - измрънка Джони и замълча.

- Липсва ти, нали?

- Да. - отвърна Джони и изкара въздишка. - Много ми липсва. Опитвам се да не мисля за него. Знам, че се разделихме, но аз все още толкова много го обичам.

- Как мина срещата ти с онова момче?

- Той е много красив и мил. Разбираме се доста добре.

- Значи срещата е минала добре? - попита Юта.

- Да. Но не сме се виждали от тогава. Говорихме вчера по телефона, но не мисля, че между нас ще се получи.

- Нали каза, че се разбирате добре?

- Да, но не го харесвам толкова. Може би го харесвам само като приятел.  - Джони замълча за малко преди да продължи. - Не чувствам към него, това което чувствам към Тен.

- Излезли сте само веднъж. Не можеш да се влюбиш в него от една среща. - каза му Юта. - Имам чувството, че дори не се опитваш да дадеш шанс на момчето.

- Може би си прав. - призна си Джони. - Опитвам да продължа напред. Да бъда с друг. Но постоянно мисля за Тен. Мисълта да е с някой друг не ми харесва. Макар и той да ме остави и да съм му ядосан, аз все пак искам да съм с него и го обичам. На моменти ми идва просто да се върна в града и да го видя.

- Джони знам, че си влюбен в него, но едва ли Тен ще иска отново да се съберете. С Джехьон тъкмо започнаха да се държат един към друг така както преди. Едва ли ще рискува отново да се скарат.

My best friend | BoyxboyWhere stories live. Discover now