o t u z d ö r t

479 65 54
                                    

Baekhyun kendisine uzatılan minik plaketi aldı, bizim tarafa bakıp el salladı. Karşılık verdik, muhtemelen bizi görüyor. Olduğu yerde zıpladı. Yerine dönmek üzere hareket ettiğinde onu durdurdular.

Sunucu: "Baekhyuncuğum lütfen burada kal. Evet sen sağ tarafımda dur şöyle. Aynen. Evet sayın konuklar, az önce açıkladığım gibi Byun Baekhyun'un dört yüz puanı var. Kendi kategorisinde birinci oldu, şimdi de grup birincisini açıklayacağım. Öncelikle kim olduklarını söyleyelim. Alkışlarınızla onları da diğer yanıma davet edeyim. Daha sonra puanlarını açıklayacağım ve böylece asıl para ödülünün sahibini öğrenmiş olacağız. Heyecanımız da canlı kalmış olur. Şimdi açıklayalım. Sahnelerinden ben de çok etkilenmiştim. Uzun zamandır böyle uyumlu ses de duymamıştım. Alkışlarınızla yanıma davet ediyorum Stay With Me şarkısıyla Punch ve Chanyeol! TEBRİKLER!"

Bizler olduğumuz yerden yeniden fırlayıp çığlıklar atarak alkışladık. İkisi de sakince sunucunun yanına geldi, Baekhyun plaketini havada sallayıp Chanyeol'e selam verdi. İkisinin de gözlerinin içi parlıyordu. Punch da çok mutlu görünüyordu. 

Chanyeol bizim tarafa el sallarken Punch mikrofonu eline alıp birkaç teşekkür saydı. Sunucu da tebriklerini ilettikten sonra birincilik plaketini Punch'a uzattı. Chanyeol seyircilerin tarafına bakarken benimle göz temasını kesmedi. Öpücük attığımı Sera beni uyarınca fark ettim. Kafayı yedim galiba. Neyse ki annemler arkamızda kaldı.

Sunucu: "Tebrik ederim gençler. Para ödülünü takdim etmek üzere baş konsolosu sahneye davet ediyorum."

Yaşlı sayılacak takım elbiseli bir adam sahneye çıktı ve sunucunun yanında durdu. Adamın eline koskocaman bir pankart tutuşturdular. Büyük harflerle ödül miktarı yazılıydı. On bin dolar. Ülke içi elemeler için harika bir miktar. Umarım Baekhyun alır ödülü. 

Chanyeol ve Punch'ın paraya ihtiyacı olmadığını çok net biliyorum. Üçü de yarı finale gidecek sonuçta. Parayı, ihtiyacı olan kişiye vermelerini istemem bencillik olmaz, değil mi? Hem bencillik diyorum ama kendim için istemiyorum, Baekhyun için istiyorum. Tam burslu okuyor ama bursu kesilecek diye korktuğu için hiç durmadan ders çalışıyor ve müzik kariyerine odaklanamıyor. Bu parayla biraz olsun rahatlar ve kendine o çok istediği stüdyo kayıt setini alır.

Sunucu: "Para ödülünün sahibi ve doğal olarak da günün asıl kazananı Baekhyun mu yoksa Punch ve Chanyeol mü? Hatırlayalım, Baekhyun'un dört yüz puanı vardı. Chanyeol ve Punch'ın puanını açıklıyorum. Tebrikler! Altı yüz puan aldılar."

Önce bir şaşkınlık ardından da kabullenişle alkışladık. Yanımdakiler ve arkamdakiler de en az benim kadar garip hissetmişti, eminim onlar da benim gibi Baekhyun'un ismi duyulsun diye beklediler. 

Yine de canı gönülden alkışladık. Bravo diye tezahürat yaptık. Baekhyun o an sahnede tek kaldı, sunucu ve konsolos, birincilerle fotoğraf çektirmek istediği için zavallı arkadaşım kadraja alınamadı, hatta fotoğrafçı biraz kenara kaymasını işaret etti. Yine de profesyonel bir şekilde gülümsemeye devam ediyordu.

**

Veda ve toplu fotoğraf çekiminin ardından yarışma sona erdi ve seyirciler salonu boşaltmaya başladı.

Annem elindeki çiçeği bana verdi, beyefendiye ben verecekmişim. Sahnenin ön kısmına geldiğimizde Baekhyun yere çömelerek aşağıda duran annesinin elini tuttu.

Byun Teyze: "Aferin benim çilekli pudingime!"

Baekhyun: "Anne ya! Birinci olmuşum duyduğum şeye bak!"

"Ne desin başka?"

Baekhyun: "Aferin Ulusun Sesi oğluma." 

Herkes gülüşürken anne babalar tebriklerini tek tek belirtti.

Bunlar Hep Müzik / ChanyeolWhere stories live. Discover now