Capitolul 2

71 5 0
                                    

            Călătoria era mai lungă decăt credea Cezara așa că după prima jumătate de oră ea se plictisea. Pîna la urmă a început să discute cu Lavinia și Monica.

            -Și.... ce creator celebru de modă v-a confecționat vouă hainele? Aproape toate hainele mele fac parte din colecțiile lui Giorgio Armani.

            -Da, față de alte persoane noi nu avem atâția bani ca să ne cumpărăm haine de firmă ca și tine, asta dacă vrem să nu murim de foame, dar oricum să știi că te invidiem. Spuseră Monica și Lavinia deodată.

            -Nici Cezara nu și-ar permite dacă nu ar face crize zilnice ca să primească bani să și le cumpere, părinții noștri au încercat să o convingă să lucreze pentru banii ăia dar nu a ieșit bine la capăt.Spuse Buzghi care se plictisea de moarte deoarece nimeni nu îl băga în seamă.

            -Nu pot să cred că iar aduci aminte de mașină! Nu a fost vina mea ca tata a uitat să îmi spună că gălețile cu vopsea erau pe raftul de sus care era deasupra mașinii. Ești așa de enervant, sigur suntem rude sau  mama a încurcat copilul când a ieșit din spital?

            -Hei,gata, liniștiți-vă Buzghi doar a vrut să facă gulme, nu trebuie să iei totul ca pe un atac asupra ta. Oricum a făcut asta din plictiseală,nu da vina pe el.După care Lavinia s-a dus să vorbească cu Arnold , fericită că a reușit să îl salveze pe Buzghi din ghiarele Cezarei.

            Între timp Alin și George jucau cărți  și  se  plangeau de lucrurile care nu le conveneau, dar o făceau destul de tare încât să îi audă toată lumea.

            -Ce jalnic, credeam că o să fie mai interesant, adică în broșură scria că o să avem parte de o călătorie relaxantă, hotel de cinci stele cu pișcină spuse Alin retoric ca să îl enerveze pe Arnold.

            -Hei măcar pornește radioul ca să ascultăm ceva muzică dacă tot nu avem altceva de făcut spuse George .

-Asta încerc să fac de vreo zece minute dar radioul ăsta nu merge,spuse Arnold pe un ton iritat.

-Dacă tot ai chef să faci pe mecanicul putem opri cinci minute,am nevoie la toaletă și prefer să oprim înainte să ajungem pe munte spuse Buzghi  în timp ce se îndrepta deja spre portieră să deschidă ușa,deoarece văzu că Arnold încetinește.

-Bine. Dar grăbește-te! Dacă nu te întorci  în cinci minute plecăm fără tine .

Strigă Arnold după el dar era deja prea tărziu, Buzghi era deja în pădure și probabil că nu îl mai auzea.

            După vreo trei minute din pădure se auziră niște țipete puternice, dar nimeni nu înțelegea ce urla.După urmă momentul de groază când se lăsă o liniște de mormânt.Toți așteptau să vadă ce o să se întâmple în continuare.Dintr-o dată Cezara se făcu albă la față și pe față i se scurgeau lacrimile.În clipa următoare toți     se uitau în direcția spre care arăta Cezara și acolo îl văzură pe Buzghi plin de sănge și  julituri. Toți cu excepția lui Laura dăduseră fuga să îl ajute, dar cănd se apropiară de el și-au dau seama că era doar vopsea și noroi și că Buzghi nu mai putea de râs.

            După ce toți s-au calmat au pornit din nou la drum promițând că dacă Buzghi o să mai caute o scuză să oprească mașina o să îl lege de scaun.

            Următoarea oră a fost liniștită, nimeni nu a scos un cuvânt până când au decis să discute despre ce vor face cuplurile seara în cabană asa că Buzghi decise să pună întrebări stupide.

            -Auzi Gabi, care sunt metodele contraceptive pe care le pot folosi băieții?

Iar Gabi care era un pic naiv începu sa povestească despre cum și ce trebuie băieții să facă ,ceea ce îl făcu pe Buzghi să pufnească în râs și pe Cristina să nu mai poată de vervi, așa că se duse în spatele microbusului  ca să vorbească cu Laura.Ea îi puse tot felul de întrebări cum ar fi –Cum ți se pare drumul până acum sau –crezi că o să ne distrăm când o să ajungem la cabană sau – Cum de tu ai fost singura care nu s-a speriat când Buzghi a ieșit vopsit din pădure. Dar tot ce a primit ca răspuns au fost niște mormăieli de genu:”Da ……bine sau  lasămă în pace” așa că a plecat.

            Deoarece radioul tot nu mergea Lavinia a decis să asculte muzica ei la căști și cânta versurile cu voce tare ceea ce pe Alin îl enervă foarte tare și deoarece ea nu se mai opera din cântat el a decis  că are nevoie de o ceartă ca să se calmeze, așa ca lovi cu pumnul în peretele mașinii și începu să urle.Arnold era așa de stresat încât acel strop umplu paharul și opri mașina vrând să îl dea jos din mașină dar George interveni.

            După puțină vreme Arnold se întoarse să se uite în spate deoarece era liniște iar în clipa următoare porni radioul cu o piesă înfricoșătoare și în același timp toți strigară:Atenție in fată!

Pe drum era un om îmbrăcat în negru ca și în cântec iar când Arnold vru să îl ocolească mașina ieși de pe drum intrând în pădure și izbindu-se de un copac.    

The sharp knife, the short life, and their destinyWhere stories live. Discover now