*Tayin*

2.6K 96 13
                                    




DENİZ

Hastane koridorunda hem yürüyordum hemde elimde tayinimin çıktığı yazan mektuba bakıyordum.

Beş sene boyunca bu hastanede asistanlık yapmıştım,Kardiyoloji uzmanı olduktan sonra tayinim çıkmıştı ; Karabayır'a.

Hastanedeki arkadaşlarla vedalaşmış evime gitmek için arabama binmiştim. Bu arabayı (Siyah 2014 model Mini Cooper Countryman) almak için bi yerlerimi yırtmıştım ama en sonunda alabilmiştim.

Kendimi tanıtmak gerekirse ben Deniz Kaleli. Aileme gelirsek ben on üç yaşındayken trafik kazası geçirdik ve hayatta bir ben kaldım. Annem avukat,babam da savcıydı.Tek çocuğum,kazadan sonra sözde o akraba denen kişiler beni istemedi ben de yetimhanede kalmaya başlamıştım.Beni istemedikleri için hırslanmış onlara muhtaç olmamak için de ders çalışmaya başlamıştım, yetimhanedekiler bana İnek demeye başlamıştılar bu yüzden ama şimdi baktığımda iyi ki çalışmışım diyorum, doktor olmuştum sonuçta.Annemle babam benimle gurur duyuyordur inşallah.

Arabayı park ettikten sonra dış kapıya yürüdüm çantamdan anahtarımı çıkarmaya uğraşırken kapı açıldı ,binanın kapıcısı Mehmet abi'ydi.

"Doktor Hanım erkencisin bakıyorum."

"Bugün böyle oldu , tayinim çıktı bu arada gidiyorum."

"Hayırlısı olsun kızım , nereye gideceksin?"

"Karabayır."

"Sınır bölgesi tam ,aman dikkat et!"

"Sağol Mehmet abi , dikkat ederim."

Konuştuktan sonra ikinci kattaki daireme çıktım bu sefer anahtarımı hızla bulup içeri geçtim. Salona geçip çantamı bıraktım ellerimi belime koyup etrafa bir göz gezdirdim nasıl toplayacaktım buraları ,bir yerden başlamak gerekiyordu ama ilk ev bulmam lazım,odama gidip üstümü değiştirdim kendime çay koyup salona koltuğa kuruldum bilgisayarımı alıp Karabayır da ev bakmaya başladım.


***

Sokağın birinde emlakçıyı bekliyordum tam yarım saat olmuştu ve sinirlenmeye başlıyordum,hayır yani geç geleceksin o zaman haber ver gelirken çay bahçesi görmüştüm orada otururdum değil mi? Ama yok haber vermek yok...

"Doktor Hanım?"

"Abuzer Bey?"

"Geç kaldım kusura bakmayın bizim küçük okulda kavga etmiş,okula uğramak zorunda kaldım."

"Tamam soru değil ,artık eve gitsek."

"Tabi , yakın iki-üç sokak aşağıda."

Eve doğru yürümeye başladık bu arada Abuzer Bey Karabayır'ı anlatıyordu. Buraya gelmeden önce İstanbul'daki evimin eşyalarını nakliyecilere vermiştim yarın gelirlerdi bende evi yerleştirirdim, bu gece ve yarın otelde kalacaktım.Ev işlerini hallettikten sonra hastaneye gitmem çalışmaya başlamam gerekiyordu.

Eve geldiğimizde önce bir gezdim,zaten ev sahibiyle konuşmuştuk sadece banyonun musluğu bozuk olduğunu ben gelene kadar yaptıracağını söylemişti,sağ olsun evin elektriğini, suyunu açtırmıştı. Abuzer Beyle el sıkışıp anahtarımı aldım,biraz daha konuştuktan sonra gitmişti bende hemen dışarı çıktım çilingir aramaya başladım evin kilidini değiştirmem gerekiyordu sonuçta tek kalıyordum.

Çilingir işini halletmiştim ama ev pisti ,gelirken marketten temizlik malzemeleri almıştım.

"Allah'ım bana güç ver." diyerek işe giriştim,camlar yerler hatta duvarları bile silmiştim, banyo mutfak derken akşam olmuştu. Temizlik malzemelerini banyoya koymuş kapıyı kapatmıştım,camları kapattığımdan emin olduktan sonra dış kapıyı kilitleyip otele gittim.


***

Sabah telefonumun çalmasıyla uyandım.

"Efendim?"

"Günaydın, Deniz Kaleli ile mi görüşüyorum?"

"Evet benim."

"Ben **** nakliyeciden arıyorum verdiğiniz adrese gelmek üzereyiz , haber vermek istedim."

"Anladım,teşekkür ederim ben sizi bekliyorum."

Telefonu kapatıp hızla yataktan kalkıp giyindim ve o hızla otelden çıktım.Eve gelmiştim, gelirken kendime tost almıştım aç kalmaya dayanamıyordum sinir yapıyordu ama uyku öyle mi iki saatlik uyku ile iki gün durmuşluğum vardı.

Nakliyeciler gelmiş eşyaları bırakmıştı o sırada arabam da gelmişti kapının önünde duruyordu.Yavaş yavaş eşyaları yerleştiriyor siliyordum. İşim birazı bittiğinde bende bitmiştim ama hala dolu koliler vardı daha sonra hallederdim,otele gidecektim yarın sabah gelir yerleşirdim ayrıca mutfağımı doldurmam lazımdı dışarıdan yemekten bıkmıştım ev yemekleri seviyordum, çantamı alıp çıktım arabama binip otele gittim.

•••

DOKTOR HANIM(SÖZ)Место, где живут истории. Откройте их для себя