|Milner* - [iii.]

91 26 6
                                    

Gri: Alo? Milner'la mı görüşüyorum?
N*4(Milner): Evet, Milner... Numaranız kayıtlı değil, siz kimsiniz?

Gri: Gri ben, ya da Angel, ya da...
N*4(Milner): Loretta.

Gri: Üniversitede, sarı saçları dışında hiçbir şeyiyle dikkat çekemeyen bir kız vardı. Kimsenin işine karışmaz, sessiz sessiz evinden okuluna, okulundan evine.. Bir oğlana aşıktı, deli gibi. Fakat oğlan imkansızlığın daniskasıydı. Güzel yüzü, şaşası insanları etrafına biriktirmişti, fakat onların arasında yalnızdı. Yumuşacık bir kalbi vardı, kafasına kapüşonunu geçirip gözlerine siyah bir gözlük geçirir, kütüphanede kalın bir kitabın arkasında saatlerce otururdu, kız kütüphanede çalıştığından sevdiği oğlanın okuduğu kitapları ezbere biliyordu, iyi bir listeydi, kabarık bir kitap listesi. Arada kızla şakalaşırdı, oysa insanlar onun burnu havada biri olduğunu söylerlerdi, öyleydi de, yalnız olmadığında, etrafındaki insanlara kırıcı davranıyordu fakat kız, onun bu davranışının etrafındaki gösteriş budalalarını uzaklaştırma çabasından ileri gelebileceğini hiç düşünmedi. Bir yandan onu kütüphanedeki yanıyla karşılaştırırken bir yanıyla ona iğrenç de bir maske giydirdi kafasında. Onu insanın doğasına benzetmişti, bir yanı saf iyilik, bir yanı saf kötülük. İyi yanı onun kötü yanında gördüğü şeylerden dolayı gözünde biriken yaşları siliyordu, ancak kötü bir ün yayılıyordu oğlandan, zamanla. Kimseye aşık olmuyordu, kızlara güvenmiyordu.. Duyduklarıyla kafasında çizilen roman karakteri gerçeğe dökülmüş gibi geliyordu kıza.
N*4(Milner): Oğlan iyi bir oyuncuydu.

Gri: İnsanlara davranışlarını gördükçe, dedikoduların haklı olduğuna inandı kız. Zamanla lekeli bir aşkı taşımaya başladı koynunda. Ancak, ağır geliyordu. Bir gün bir dedikodu çıkageldi, kütüphanede ikisini konuşurken gören birileri ağır bir şeyler söylemiş, söylentiler çığ gibi düşmüştü kızın üstüne. Artık bakışlar vardı kızın saçları dahil bütün bedeninde. Delicilerdi ve nasıl olduğunu anlamıyordu kız, o delici bakışlar bir şekilde gelip kızın kalbine isabet ediyordu.
N*4(Milner): Ah..

Gri: Dedikoduları çıkaranın sevdiği oğlan olduğunu duyduğunda kendisini öldürmeye kalktı, iki kere intihara kalkışmıştı. Fakat oğlan bunları duyduğu halde sessizdi, hatta alaycıydı, kızın kalbini yaraladı tüm olanlar.
N*4(Milner): Oğlan sadece sevdiğini o çıkarcı insanlardan uzak tutmak için bunu yapmıştı.

Gri: Keşke kız da o zamanlar bunu bilseydi.
N*4(Milner): Hala bilmiyor mu?

Gri: Bilmese, ne işi var kapısında, sevdiğinin?
N*4(Milner): Loretta..

Gri: Kapıyı aç Milner. 

nyctophilia | callingWhere stories live. Discover now