Fordul a világ

594 23 2
                                    

Napfényes augusztusi reggel volt. A strand köveit csapkodta az óceán vize, a Daremore bekötőútját szegélyező pálmafák hosszú árnyékot vetettek a mezőre. A horizonton egy gyöngybagoly jelent meg, a lábára kötve egy levél lógott, amin két függőpecsét díszelgett. A madár a falu felé vette az irányt, majd beröppent a Delavigne-ház nyitott ablakán. A tizenöt éves Arielle, amint meghallotta a baglyot kitörő örömmel kelt ki az ágyból és ébresztette fel a családját. Postabagoly érkezett: ez csak egyet jelenthet; hozta az Ilvermorny Varázsiskola leveleit. Arielle az ötödik évfolyamot kezdte a mágusképzőben, tehát új tantárgyakat vehetett fel, amik listáját már hetek óta kíváncsian várta. Nicholas, Arielle bátyja unott arccal kitámolygott a konyhába és egy hatalmasat ásított, majd édesapjuk, Aaron is megjelent.

– Siess Apa, látni szeretném már a tantárgyaim listáját – szólt izgatottan a lány. Aaron odalépett a bagolyhoz, az állat készségesen nyújtotta a lábát, hogy a tekercset könnyen le lehessen kötözni. Amikor a férfi meglátta a két függőpecsétet arcára aggodalommal ötvözött meglepődés ült ki. Arielle odasietett édesapjához, aki még mindig nem ocsúdott fel a sokkból, amit a dupla pecsétes pergamen-tekercs okozott. Arielle amint észrevette a pecséteket, elolvasta mi áll rajtuk: a MACUSA és a brit Mágiaügyi Minisztérium pecsétjei voltak. Mit akarhat tőlük a minisztérium? Aaron óvatosan leoldotta a két függőpecsétet, kinyitotta a pergament, majd némán olvasni kezdett.

Tisztelt Aaron Delavigne úr!

A brit Mágiaügyi Minisztérium Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályának vezetője felvette a kapcsolatot a MACUSA nemzetközi kapcsolattartóival, hogy a Varázsbűn-üldözési Főosztályon munkaerőhiány lépett fel, így a MACUSA áthelyez egy tizenhat fős auror-csapatot a brit Mágiaügyi Minisztériumba. Ennek a megállapodásnak az értelmében ön és a családja is áthelyezésre kerül. Az új lakhelyük London külvárosában, Hamptonban található. Gyermekei a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában folytathatják tanulmányaikat, az iskola baglya az érkezés utáni napokban kézbesíti a leveleket az összes információval és a tankönyvlistával. Az Ilvermorny Varázsiskola is kapott értesítést a gyermekek távozásáról, a holnapi nap folyamán bagolypostával küldi a diákok varázspálcáit és az iskolában hagyott személyes holmijait. Önt és feleségét, Camille Delavigne-t szintén a holnapi nap folyamán várjuk kijelentkezésre a MACUSA Auror Parancsnokságon. A családot három nap múlva, augusztus 23-án, zsupszkulccsal a MACUSA udvarából szállítjuk Londonba. A csomagjaikat a Seprűs Távposta postaszolgálata szállítja a MACUSA költségén. A Mágiaügyi Minisztérium érkezés után küld tájékoztatást a további teendőkről.

Tisztelettel:

Merielle Stevenson

A MACUSA Elnöke

Harold Minchun

Mágiaügyi Miniszter

Arielle-nek apja igyekezete ellenére is sikerült beleolvasni a levélbe. Leplezetlen félelemmel várt Aarontól valami választ arra, hogy mi is ez az egész.

– Meg kell keresnem anyátokat – mondta röviden és tömören az apuka, majd kilépett az ajtón, egy kecses ugrással antiloppá változott és elvágtázott az erdő felé.

Camille, Arielle anyja éppen a Daremore erdőben volt hajnali őrjáraton, mert a MACUSA Mágikus Lények Felügyelete osztályon dolgozott. Daremore falu mágikus mivolta miatt az erdőt is csupa varázslények népesítették be. Magnixek be sem tehették a lábukat a mágusok lakta területre és ez így is volt rendjén. Arielle és Nicholas szerettek Daremoreban lakni, szerették a postahivatalt a legkülönbözőbb baglyokkal, Madam Mafalda kávézóját, a Papageno Pergamen & Pennát, Mr. Ackles Csíny- és Csodadolgok Boltját, a Talárok és másokat, a Fejetlen Hóhér kísértetének kocsmáját, az erdőt, a strandot, egyszóval mindent. Arielle sose tudta volna elképzelni máshol az életét. Mi lenne, ha nem mehetne ki többet a nagy mezőre, ahol életében először vette föl Azura, a gyönyörű husky formáját? Azuraként fedezte fel egész Daremoret és a körülötte lévő területet. Ha tudni szeretné, hogy mi történt pontosan, amiért apjuk így elrohant, most is ezt a módszert kell használnia. 

Fekete és kékWhere stories live. Discover now