Bölüm 04: "Deney"

826 450 84
                                    

Selamlar,
Oy vermeyi unutmayın, keyifli okumalar...

07.01.2222
Saat: 12.40

Odadan girişe doğru ilerlerken birkaç doktorun toplanıp bir şeyler konuştuklarını gördüm. Ama yanlarından hızlıca geçtiğimiz için ne dediklerini tam olarak duyamamıştım.

İlerlerken deneyin yapılacağı alanda durduk, Lotlar için hazırlanan bölümün aşağısına yani girişte durmuştuk. Burada alet ile tavanın birleşmesini sağlayacak olan boru için bir boşluk oluşturulmuştu ancak şu an için orası kapalıydı çünkü Dr. Ethan Lotların yukarıdan aşağıya düşmemeleri ya da inmemeleri için bir mekanizma yaptırmıştı. Dr. Valentina öncelikle Lot'u dışarıya çıkarmıştı. Ardından da aleti tavandaki boşluğun altına getirdi ve bir tuşa basarak borunun yükselmesini ve tavanla alet arasında bir hat oluşturmasını sağladı. Dr. Valentina dışarı çıktı Lot'u zindanından çıkarıp aletin içerisine koydu ve aletin kapılarını kapattı. Lot-0008 aletin kapısına düşmüştü. Dr. Valentina konuşmaya başladı.

"Normalde içerisine girdiğiniz zaman orada bulunan yeşil başlatma tuşuna basmalısınız ancak Lot- 0008 şunda bilinci kapalı olduğu için onun yerine bu işlemi ben yapacağım."

Dr. Valentina tuşa basar basmaz Telefonumdaki kronometreyi başlattım ayrıntılar önemliydi. Dr. Valentina ayrıntıları görebilmemiz için camların kararma modunu devre dışı bırakmıştı.

Önce iki tane robot kol çıktı ve Lot' un üzerinde bulunan ve tamamen kana bulanmış olan penyeyi çıkardı. Ardından büyük ihtimalle kan alınan kişinin canlanmaması için iki tane kelepçe ile Lot'un düştüğü kapıya sabitlendi iki tane şırınga Lot'un her iki Kolundan da kan örneği aldı ve şeffaf cam bir kutunun içine koydu, otuz iki saniye geçmişti ardından yirmi beş saniye boyunca o kutudaki kan çoğalırken Lot'tan deri dokusu alındı. Üç saniye daha geçince içeriden bir kırmızı ışık yandı ve bir kilit atıldı bu kan örneği için olmalıydı.

Ardından iki kere kırmızı ışık art arda yanıp söndü ve bir kilit daha atıldı Bu da deri dokusunun inceliği için olmalıydı. Lot'un altındaki tabaka ile yukarıya taşındı ve hemen ardından oda hızlıca temizlendi kronometreye baktığımda gerçekten de bir dakika on altı saniye sürmüştü. Giriş katta Dr. Valentina için büyük bir alkış koptu Ama herkes daha tam emin değildi çünkü içeriye Lot olmayan birisi girdiği zaman ne olacağını hiçbirimiz bilmiyorduk Doktor Valentina yeniden konuşmaya başladı:

"Evet, gördüğünüz üzere Lot-0008 ile yaptığımız deney gayet başarılı oldu. Ama eminim ki hepiniz normal bir insanın içine girince neler yaşayacağını merak ediyorsunuzdur aranızdan denemek isteyen birisi var mı yoksa benim denememi mi istersiniz?"

Normalde böyle şeylere asla karışmazdım ama galiba şu an merakıma ama yenik düşecektim.

" Ben denemek istiyorum." dedim. O sırada Dr. Ethan "Myra girmek zorunda değilsin istersen ben girebilirim." dedi ama ben kararımda kararlıydım. "Teklifiniz için teşekkür ederim, Dr. Ethan ama ben denemek istiyorum." dedim. O sırada Dr. Valentina:

"Doktor Myra şimdi yapman gerekenleri söylüyorum karartma modunu da açıyorum tek yapman gereken odaya girmek kapıları kapatmak ve başlatma tuşuna basmak."

Kafamı olumlu anlamda salladıktan sonra elimdekileri ve beyaz kaşe kabanımı sağ köşede bulunan masanın üzerine bıraktım. Ardından kapıya doğru ilerledim ve ardından da sağa dönüp giriş kapısının kaldırılıp LotEsonya'nın koyulduğu yere gittim. Kapısını açtığıma beni tertemiz kokan bir hava karşıladı.

İçeri girdiğimde başlatma tuşuna bastım ve Dr. Valentina'nın da değdiği gibi etrafımdaki cam kararmaya başladı ve bir iki saniye içerisinde  etrafımdaki cam tamamen dışarıdan içerisinin görünemeyeceği bir hal almıştı. Biraz önce Lot için de olduğu gibi iki tane kelepçe kollarımı arkamda duran kapıya sabitledi. İki tane robot kolun ucundaki şırıngalar iki kolumdan da kan örneği alırken bir tane robot kolsa yüzümün çeşitli bölgelerinden ve göğüs kafesimin üstünden deri dokusu örneği alıyordu.

Zamanın Sonu: Lotaryum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin