Soğuk

565 53 102
                                    


Doğum gününün ardından dört gün geçmişti. Perşembe günüydü ve şarkı yarışmasının ikinci turu bugündü. Hava yağmurlu olduğu için Hermione okula annesinin arabası ile gelmişti. Arabadan inince şemsiyesini açıp okula doğru koştu. Kapının önünde şemsiyesini kapatırken yanlışlıkla şemsiyesini birisinin kafasına vurdu. 

" Ah!"

Hermione, şemsiyeyi indirip kime vurduğunu görmek istedi. Onun McLaggen olduğunu görünce ona yaklaştı.

" Çok özür dilerim, Cormac. Görmedim. Bir şeyin var mı?"

Cormac, elini ovaladığı kafasından çekti ve arkadan gelen bir kızın Hermione'ye çarpmaması için onu omuzlarından tutarak hafifçe kenara çekti. 

" Iyiyim. Bir şey yok." dedi Cormac. Ama yüz ifadesinden canının acıdığı anlaşılıyordu.

" Cidden çok özür dilerim. Canın yanıyor gibi. Revire gidelim mi?" dedi Hermione bir elini dostça Cormac'in koluna koyup.

" Gerek yok. Iyiyim ben dedim ya." dedi Cormac ve içeri girdi. Hermione de pişmanlık duygusuyla onun peşinden içeri girdi. Sınıfları aynı kattaydı. En azından ona oraya kadar eslik ederek bir şey olmadığını görüp rahatlayabilirdi.

" Günaydın bu arada. Nasılsın?" diye sordu Hermione merdivenleri çıkarken.

" Günaydın. Iyiyim. Sen? Bugün şarkı yarışmasının ikinci turu var sanırım." dedi Cormac ona dönüp.

" Evet. Şans dile." dedi Hermione gülerek.

" Dilerim. Ama Malfoy konusunda aynı şeyi diyemem." dedi Cormac tek kaşını kaldırıp gülerken.

" Bayılıyorsunuz birbirinize değil mi?" dedi Hermione gülerek.

" Hem de nasıl... Ne var da aramıza girdin?" diye devam ettirdi şakayı Cormac.

" Cadıyım da ondan. En azından Theodore'a göre." dedi Hermione.

Bu söz üzerine Cormac bir an duraklayıp Hermione'ye döndü.

" Aklıma gelmişken Nott'a teşekkürlerimi iletirsen sevinirim." dedi Cormac. Hermione bunun üzerine inanmaz bir yüz ifadesiyle kaşlarını yukarı kaldırdı.

" Bizim Theo?"

" Evet. Geçen gün kız kardeşimi köpekler kovalarken kurtarmış." dedi Cormac.

" Kız kardeşin mi var?"

" Üvey. Bizden bir alt dönemde." dedi Cormac.

" Hmm. Anladım. Bence sen kendin teşekkür et. Kız kardeşin ise ayriyeten teşekkür etmeye hiç uğraşmasın bence." dedi Hermione. 

Yavaş yavaş yürüdükleri için kendi katlarına ancak gelmişlerdi. Fakat onlara doğru gelip önlerinde duran sarışın bir kız oldukları yerde kaldılar. Kız Hermione'ye değil, Cormac' E bakıyordu daha çok.

" Cormac, Malfoy'u gördün mü bugün?" dedi kız. Cormac bu soru üzerine Hermione'ye döndü. Pek bir tepki verdiği yoktu kızın.

" Görmedim." diyerek başından savmaya çalıştı kızı. Biraz yürüyünce Hermione'ye döndü tekrardan. Hermione de o sırada ona bir şey sormak için hazırlanıyordu.

" O kim?" dedi Hermione sadece.

" Daphne Greengrass. Bunu söylemek sanırım benim vazifem; o kız Malfoy'a biraz takıktır. Aynı sınıftayız oradan biliyorum." dedi Cormac.

Hermione ne diyeceğini bilemedi. Sadece kafa salladı ve Cormac'e iyi dersler dileyip sınıfa girdi. Bugün önemli dersleri olduğu için geçen seferki gibi tüm gün derslerden muaf değillerdi. 

The Sound Of Love | DRAMIONE AUWhere stories live. Discover now