chapter 6: karşılıklı

36.6K 3.7K 1.4K
                                    

sosyal medya hesaplarım:
ig: @/deneyselhisler
tw: @/deneyselhisler

Gripin, Aşk Nerden Nereye

❝Aşka Doğru 6 Adım.

AŞKA DOĞRU 6 ADIM

Sağlıklı bir ilişki için üç şeye ihtiyaç vardır: İyi bir bağa, iyi bir partnere ve iyi bir hikâyeye.

Çoğu ilişkide zaman zaman sorgulanan bazı kritik noktalar olur. Bazen en önemsiz sandığımız ayrıntılar bile beklemediğimiz bir anda çığ gibi büyüyerek, karşımızda engel hâlini alan en büyük sorun hâline gelebilir.

Böyle durumlarda çiftler, partnerleri ile aralarındaki bağın eski hâlini alabilmesi için çift terapistlerinin en ideal çözüm yolu olduklarını sanır fakat sorunu içselleştirmektense bazı durumlarda tolerans göstermek, ilişkiyi herhangi bir terapiye ihtiyaç duymadan çok daha sağlıklı bir hâle getirecektir.

Gelin sizinle bir ilişkiyi güçlendiren ve partnerimizle aramızdaki bağı kuvvetlendiren bazı ufak ayrıntılardan bahsedelim.

1. Karşılıklı İletişim ve Birbirini Anlamak.

Maddeyi yazdığım gibi önümdeki laptopun ekranını sertçe kapattığımda, derin bir soluk verdim ve başımı sandalyede geri atarak saçlarımı yüzümden çektim.

Her madde için ufak bir açıklama kısmı da eklemeyi planlıyordum ancak henüz bunun için dikkatimi yeterli bir şekilde önümdeki ekrana verdiğimi sanmıyordum.

Tekerlekleri olan sandalyemi bir o yana bir bu yana sallayarak tavanı izlemeye başladığımda, "Karşılıklı iletişim en büyük artıdır." diye mırıldandım dosyaya yazacağım şeyleri sesli bir şekilde dile getirerek. O noktada bileğimdeki siyah beyaz örgü bilekliğin varlığını sezdim ve başım hâlâ tavana doğru bakarken, kollarımı kaldırarak onu izlemeye başladım.

Aynı zamanda, "Bu noktada önemli olan detaylardan biri de uyuz ve sinir bozucu olmayan, sizi her şekilde anlayan ve alttan alan bir partnere sahip olmaktır." diye mırıldanmaya devam ediyordum. Bilekliğe bakarken gözlerim kısıldı. "Hor görmeyen, alay etmeyen ve uyuşuk olmayan kusursuz bir partnere... Aslında bu engellenebilir. Uyuz olması da pek büyük bir sorun değil, her sabah onun için bir fincan yeşil çay..."

Öylece duraksayıverdim.

Ne saçmalıyordum ben?

"Hayır tabii ki." diye homurdandım hızla yayıldığım yerden doğrulduğumda. "İyice saçmaladın, Deniz. Bu ne berbat bir çözüm teorisi?"

Kendi kendime kızarken, dakikalardır soğumaya yüz tutmuş şekilde masanın üzerinde duran ve üzerinde, "With great power comes great responsibility." yazan kırmızı kupama yöneldim. Spider-Man serisinde geçen ünlü bir alıntıydı ve bu güzel kupayı bana geçen seneki yaş günümde Ata hediye etmişti.

Kahveden koca bir yudum alıp, kısık gözlerle öylece laptopumun üzerindeki ısırılmış elma logosunu incelerken üzerimdeki pijamanın içine attığım ve sessize aldığım telefonumdan mesaj titreşiminin yükseldiğini hissettim.

FİLE ARKASIWhere stories live. Discover now