Κεφάλαιο 3ο: Η συνήθεια

15 5 0
                                    

Είχαμε κάτσει κανά μισάωρο να εξηγούμε ... δηλαδή να εξηγώ την φανερή και ανόητη για ευχή που έκανα χθες στα γενέθλια μου όταν μου έφεραν την τούρτα μπροστά μου. Η Κασσιανή με την Δέσποινα είχαν ένα χαμένο ύφος σε όλη την διάρκεια που έλεγα τα γεγονότα και τις λεμπτομέρεις αλλά το ύφος τους όσο και να το καταλάβαινα με άγχωνε πως θα ακούγαμε βρισήδη.

«Για να καταλάβουμε από μια ευχή του Λεωνίδα εσείς από μαντράχαλους γίνατε δεσποινίδες;» ρωτά η Δέσποινα ενώ μας δείχνει με το δείκτη της. Γνέφουμε όλοι καταφατικά χωρίς να κοιταχτούμε και τότε τις βλέπουμε να ξεκαρδίζονται από τα γέλια ενώ κοπανιούνται στον καναπέ.

Μπορούσα να πω πως αυτήν την αντίδραση την περίμενα πρώτη.... σχολιάζω από μέσα μου ενώ κατσουφιάζω πίσω στην θέση μου πάλι.
Χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα για να ηρεμήσουν ώστε να μπορέσω να τους εξηγήσω πως όντως λέμε την αλήθεια.

«Έχετε καμία σας φωτογραφία ως αγόρια;» ρωτά η Κασσιανή ενώ μας κοιτά, σηκώθηκα τόσο γρήγορα που είχα φτάσει πολύ κοντά τους με το κινητό μου στο χέρι. Αλλά τότε συνηδητοποιώ πως δεν υπάρχει καμία στα κοινωνικά μας δίκτυα ούτε και στο άλπουμ με τις φωτογραφίες μου. Αφού έφτασα τόσο κοντά τους έκανα ένα βήμα πίσω και μετά άλλο ένα βήμα πίσω οπού σωριάστηκα με δύναμη κάτω. Τα παιδιά τρόμαξαν από την αντίδρασή μου και έσπευσαν να μάθουν τι έπαθα.
Τότε άκουσα από τα παιδία να αναφωνούν έκπληκτοι... δηλαδή έκπληκτες  πλυν Δέσποινα και Κασσιανή αυτό που έβλεπα κι εγώ.

Είχα σχέση με τον πιο ανόητο, άμυαλο και δίχως ευγένεια προς τους συνομήλικους και μεγαλύτερους του τον Πέτρο Αγγέλου. Μετά από αυτό μπορούσα να αυτοκτονήσω αλλά δεν θα το κάνω! Πρέπει να τελειώσει αυτή η σπαστική πλάκα μια ώρα αρχίτερα πρωτού έχουμε χειρότερα μαντάτα. Όχι τίποτε άλλο δεν είναι και εύκολο να είσαι στην εφηβεία σε ένα σώμα γυναίκας...Τα κορίτσια μετά από το σοκ με είδαν να παθαίνω τότε μας πήραν σοβαρά και άρχισαν να μας εξηγούν στο μυαλό των δικών τους και των άλλων ποιοι είμαστε πραγματικά και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξει ή έστω να το συνηθίσουμε.

«εεε όχι δεν δέχομαι να έχω περίοδο!» φωνάζει έξαλος όπως πάντα ο Αριστείδης ή αλλίως Αναστασία στα κορίτσια ενώ βγάζουν μικρά χαχανιτά.

«Δείτε την εφαρμογή για την περίοδο σας» μας παροτρύνει η Κασσιανή με ειρωνικό ύφος και κάνει ο Ορφέας δηλαδή η Όλγα την πρώτη κίνηση και έπειτα ακολουθούμε όλες μας. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 05, 2022 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Κάνε μια ευχή//Make A WishWhere stories live. Discover now