Stela je strela.

1.2K 18 7
                                    


„Nezabudnite, že vás čaká písomná skúška zo všeobecnej psychológie. Radím, aby ste sa už začali pripravovať, pretože ," pousmeje sa doktorka psychológie , „ je to celkom fuška."

Rachel v podvedomí pregúli očami. Trpko sa teší na noci strávené s Freudom, Pavlovom a ostatnými mužmi v jej učebnici psychológie.

„Na dnes to je všetko, prajem vás ešte pekný zvyšok dňa," rozlúči sa s nimi jej najmenej obľúbená „kolegyňa" a vypochoduje z triedy von.

„Pekný by bol, keby mi ho nepokazí jej poslednými slovami," poznamená Rachel pre jej spolusediacu susedu Hannah.

Spolu si balia veci do tašiek. „Bude to pekný deň, keď so mnou pôjdeš nakupovať," poznamená Hannah. Hannah je čistou náhodou jej spolubývajúca na internáte. Síce sa poznajú štyri mesiace, dá sa o nich povedať, že sú kamarátky. Zažili spolu už celkom veľa momentov i s ich ďalšou spolubývajúcou Stelou. Psychológia je jediný predmet, ktorý majú spoločný. Každá študuje na inakšom odbore, preto majú veľa informácii na preberanie po večeroch.

Rachel na ňu prižmúri očami. „ Dobre vieš, že si šetrím na ten polaroid."

Hannah pokýve hlavou a usmeje sa. „ Aspoň sa poď so mnou  najesť. Päť eur za bagetu ťa nezabije."

Rachel sa trpko zasmeje : „ Práveže zabije."

Už sú skoro pri dverách, keď Rachel počuje ako niekto volá jej meno. V živote by nepovedala, že jej meno bude vychádzať z úst Majstra sveta do 21 rokov v hokeji. Obzrela sa za seba a videla, ako k nej kráča s ľahkým úsmevom na tvári. Cítila vedľa seba Hannu, ako úplne zamrzla s otvorenými ústami. „Hej Rachel," stál oproti nej, vysoký so širokými ramenami. Stavila by sa, že ten kto stojí za ním ju ani cez jeho postavu nevidí.

„Ahoj?" neisto odpovie.

„Rachel," povie Jay a Rachel by prisahala, že sa jej roztriasli nohy. „Všimol som si, že ti psychológia ide úplne super."

Rachel trochu zvraští čelo, pretože jej to tak neprišlo. Áno, vždy odpovedala na otázky, ktoré vedela a to len vďaka tomu, že o jednotlivých predstaviteľov psychologických smerov pozerala filmy a seriály. Okrem nich zo psychológie vedela veľké nič.

Chcela  však vedieť kam tým Jay smeruje, preto sa len skromne pousmiala a stále na neho pozerala s roztrasenými nohami.

„Preto som sa chcel spýtať, či náhodou nedoučuješ...?"

Rachel zrazu zaregistrovala, že Hannah stále stojí vedľa nej, pretože sa začala smiať. Jay sa na Hannu pozrel veľmi zmätene.

„Ja... Moc... Psychológiu...Hmmm...Neviem. Prepáč, ale to čo viem mám len zo seriálov a to je tak 5 percent z toho čo máme vedieť na test," dostane zo seba Rachel. Je jej ho trocha ľúto. Rada by mu pomohla, ale ona sama nič nevie.

„Ale Rachel," zasiahne Hannah a chytí Rachel pevne za plecia , „ nebuď skromná. Vie všetko úplne perfektne. Jasné, že ťa bude doučovať. Mimochodom koľko platíš za hodinu? Rachel šetrí na fotoaparát."

Rachel chce namietať ale peniaze by sa jej naozaj hodili. Plus, bude mať motiváciu sa učiť psychológiu poriadne a nie večer o desiatej.

Jay je trocha z Hanny zaskočený, ale rýchlo sa spamätá. „ To je jedno. Aj päť eur za hodinu, hlavne nech sa na mňa niečo nalepí," pokrčí plecami.

Hannah sa priam rozžiari a Rachel onemie. Toľko si nezaslúži!

Nestihne ani odporovať, pretože Jay sa s nimi v okamihu rozlúči : „ Už musím ísť na tréning, ale večer ti napíšem a dohodneme sa, kedy sa stretneme."

Roommates Next Door /SK/ ×DOKONČENÉ×Where stories live. Discover now