I

541 18 11
                                    

                                                                           I

16 feb. 2001.

-         Glumeşti!i-am ţipat mamei ȋn faţă.

-         Nu dragă, ne mutăm. mă lămuri ea.

Am inspirat adânc, lăsându-mă păgubaşă ȋn fotoliul de culoarea portocalei, şi ȋncrucişându-mi mâinile. Mama stătea la câţiva centimetrii ȋn faţa mea, cu buclele ei negre atârnându-i pe umeri şi ochii verzi aţintindu-mă.

-         Fallon, tu ai incendiat sala de sport. Acceptă consecinţele.

               Am deschis gura să spun ceva, dar nu-i puteam spune. Mă durea inima că nu-i puteam spune tot adevărul, nu-i puteam spune că răsfăţata sa fiică e Vânătoarea. Mereu mă gândeam că avea să afle odată şi-odată, dar nu vroiam să-mi imaginez, şi de fiecare dată ȋmi aruncam gândurile negre la coşul de gunoi. Incendiasem sala de sport,era plină de vampiri şi ajutor nu aveam. Şi nu-mi pare rău.

   Am pufnit.

-         Unde?am mârâit.

-         Ȋn Sunnydale,ȋmi spuse , cu capul ȋntr-o cutie cu lucruri vechi.

    Am dat din umeri, totuşi având un sentiment destul de ciudat. Nu aveam lucruri de care să-mi fie dor, abia aşteptam să plec de aici. Dacă aveam noroc, acolo nu mai era picior de vampir.Nu prea cred .

Am urcat sus şi mi-am aruncat toate hainele ȋntr-un geamantan albastru, punându-mă pe el ca să reuşesc să-l ȋnchid.

-         Mamă!am ţipat, aruncându-mă ȋn pat.

-         Da?intră ea ȋn cameră şi zâmbi văzându-mi bagajul.

-         Când plecăm?

-         Ȋn seara asta.

***

Ȋntr-un colţ al camerei, cu un cuţit ȋn mână, ȋncovoiată după un fotoliu, se auzeau suspine, iar podeaua era udă.De la lacrimi. Strângea atât de tare mânerul cuţitului, ȋncât o răni. O picătură de sânge căzu peste porţiunea udă. Jaluzelele erau trase, şi tot corpul ȋi era plin de tăieturi ce prinseseră crustă sau ȋncă sângerau. Cineva ciocănii ȋn geamul cu perdeaua trasă, unde se mai zăreau câteva străluciri ale lunii.Se auzi un icnit.

Apoi o bufnitură.

Şi a doua.

Uşa se rupse şi se auzi un geamăt gutural. Prin uşă intra frigul de afară şi se simţea un miros putred. A mortăciune. Claia de păr blond ascunsă după fotoliu se mişcă, uitându-se ȋn partea laterală. Suspină din nou, acoperindu-şi capul cu mâinile. O umbră trecu pe lângă fotoliu, iar razele lunii lumină o pupilă căpruie, aproape putrezită, cu puncte roşii vizibile. Se apropie de fotoliu, simţind mirosul de sânge...

     M-am trezit plină de sudoare rece. Mă fâţâisem ȋn somn ȋn aşa fel ȋncât pătura era pe jos, iar ȋntregul meu corp era ȋngheţat. M-am aplecat după pătură, iar capul ȋmi ţiuia. Când ajunsesem ȋn Sunnydale, mă cuprinsese un fior. Mama nu-mi spusese că mai locuisem aici ȋnainte.

      Casa era destul de mare pentru două persoane. M-am cutremurat.Camera mea era undeva la etaj, iar ȋn faţa ei se afla o pădure. Zăpada se aşternuse bine peste acoperişul casei, iar acesta se mai vedea vag când am ajuns. M-am ridicat din pat, aruncând pătura. Papucii târşâiau ȋn picioarele mele şi puteam jura că nu-mi mai simţeam buricele degetelor. Am bâjbâit pe ȋntuneric până la bucătărie, cutremurându-mă când auzeam vântul de afară. Am dat drumul centralei pe care probabil o oprise mama sau se oprise din cauza frigului . Se auzi un zgomot puternic atunci când porni, ce-mi amintii de coşmarul care tocmai ȋl avusem. Am amuţit şi am pornit-o spre dormitorul meu.

Jefuitoarea de morminteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum