Capitolul 4

58 4 0
                                    

Am urcat pe iahtul imens si exagerat de luxos, m-am dezbracat in costumul de baie si m-am asezat pe sezlong, alaturi de o cutie de bere. Alex s-a dus la carma sa porneasca motorul, in timp ce Jay mi s-a alaturat, clatindu-si ochii cu privelistea oferita de lipsa hainelor mele.
-De ce te holbezi la mine?L-am intrebat deranjeata de privirea lui insistenta.
-Pentru ca am la ce sa ma uit iubito...
-Nu sunt iubita ta!
-Dar ai vrea sa fi! spuse el pe un ton amuzat, dar hotarat de parca ar fi fost sigur ca avea dreptate.
La aceasta replica tot ce am putut sa zic a fost un nu balbait, urmat de inrosirea brusca a fetei mele si gestul nervos de a imi musca buza. Apoi s-a intins pe sezlong, aruncandu-mi privirile lui increzute de atotstiutor.

M-am ridicat si m-am dus sa o caut pe Sara, sperand ca in compania ei, Jay ma va lasa in pace. Trecand pe langa cabina carmaciului, prin oblonul mic i-am zarit pe Sara si Alex, purtand o cearta destul de aprinsa. M-am indepartat in liniste, sperand ca nu m-au vazut, si din neatentie m-am lovit de ceva...de Jay. Enervata, am inceput sa strig catre el.
-Tu ma urmaresti chiar oriunde ma duc??Nu ma poti lasa in pace? Vreau si eu macar cateva minute in care sa pot sta linistita, fara sa ma simt urmarita?!
-Rose, imi pare rau ca te fac sa te simti asa...Eu doar vreau ca tu sa intelegi ce simt eu pentru tine...Chiar nu glumesc, tin mult la tine, chiar atat de greu este sa accepti asta?
-Haide sa schimbam subiectul...am spus eu hotarata si am pornit impreuna catre sezlonguri, privind impreuna cum soarele se duce din ce in ce mai aproape de linia orizontului, inundand cerul intr-o baie de culori rosiatice, pana cand intunericul preia controlul. Stand pe punte in lumina lampii de langa noi, am constatat ca imi era frig. Un tremurat m-a dat de gol, asa ca am fost nevoita sa sparg linistea si sa ma indrept catre cabina, sa imi iau hainele. Negandindu-ma ca Jay ma va urmarii si acolo, mi-am dat jos si costumul de baie si m-am dus catre geanta sa imi aleg hainele. Chiar atunci a intrat Jay, ramanand literalmente cu gura cascata la vederea mea. Am tras primul lucru care l-am nimerit ca sa ma acopar cu el, in timp ce Jay privea zambind. S-a apropiat de mine, inchizand usa si mi-a ales din valiza niste haine comode.
-Oricat de mult as mai vrea sa te vad dezbracata, stiu ca dupa aceea ori o sa ma pleznesti ori vei incepe sa tipi sa ma dai afara, asa ca mai bine te las sa te imbraci, distrugand...privelistea.
I-am luat grabita hainele din mana si am fugit catre baie. Cand m-am uitat in oglinda, mi-am dat seama de ce radea. Din cauza socului, scosesem din valiza o jacheta minuscula, care abia imi acoperea pieptul. Ugh, ce nesimtit, nici sa ma schimb nu ma lasa in pace. Mi-am luat pe mine hainele date de el si cu alt costum de baie pe dedesubt, si am iesit, vizibil rusinata de situatia in care ma aflasem mai devreme.

Am iesit din nou pe punte, de unde se auzeau vocile Sarei si a lui Alex, tipand unul la celalalt, urmate de sunetul unei palme si cel al unui tipat prelung, urmat de pleoscaitul apei. Am fugit intr-acolo, speriati. Sara statea pe marginea puntii, cu un obraz umflat, incercand sa il ajute pe iubitul ei sa se intoarca pe punte.
- Ce s-a intamplat??am intrebat eu si Jay in cor.
-Ne certam, el m-a pocnit apoi eu l-am impins si a cazut peste bord, iar acum nu ajung sa il prind. Nu am vrut sa ii fac asta, a fost doar o greseala. A spus Sara printre lacrimi, suspinand continuu. Jay s-a dus in fuga dupa un colac de salvare, in timp ce Alex se agita tipand sa ramana la suprafata, in timp ce niste valurile violente il indepartau de noi din ce in ce mai mult. Chiar cand Jay ajunsese cu colacul, un val urias l-a doborat pe Alex, ducandu-l sub apa.
Sara a inceput sa il strige disperata si sa planga isteric, dupa care a fugit catre cabina mare, unde s-a incuiat. Alex era mort, si simtea ca era vina ei, din cauza certurilor. Eu m-am dus la ea, incercand sa o calmez, insa cand incercam sa ii vorbesc arunca cu obiecte in usa. M-am intors pe punte, unde Jay incerca sa zareasca cadavrul lui Alex, pentru a il putea recupera, insa fusese luat de mult de valuri.Nu aveam ce sa ii mai facem, iar lucrul care ne ingrijora mai mult acum era faptul ca valurile deveneau din ce in ce mai violente si zgaltaiau barca ingrozitor. Niciunul dintre noi nu avea habar cum sa conduca o astfel de ambarcatiune, insa din cauza fricii, am incercat sa miscam carma si sa apasam pe cateva butoane pentru a porni iar motorul, insa ceva s-a lovit puternic de noi, iahtul era rasturnat, iar valurile urmau sa ne duca unde vroaiu ele, asta doar daca reuseam sa iesim din cabina pentru a nu muri inecati.

************
Hey, imi cer scuze pentru numeroasele greseli din capitol si pentru faptul ca nu am mai postat de mult. As vrea sa va stiu parerea si sa imi spuneti daca merita sa mai continui...actiunea adevarata abia acum incepe :)

NAUFRAGIATIWhere stories live. Discover now