У ЗАПЕКЛИХ БОЯХ СЕРПНЯ

151 4 0
                                    

Щоб протистояти такій небезпеці, бойовики вдалися до активних дій - вдаючись до контратак і контрнаступу, стягуючи на певні напрямки свої формування, важку бронетехніку та артилерію. При цьому «життєстверджуючий» потік техніки з боку Росії не припинявся. Поспіхом доукомплектовували пошарпані в липневих боях формування новими «добровольцями» з Росії. Все частіше серед них почали з'являтися кадрові військовослужбовці РФ.

Протягом серпня по всьому периметру району, контрольованому терористами, йшли запеклі бої. За цей час українські війська домоглися у протистоянні з бойовиками НВФ значних успіхів.

Був майже оточений Луганськ, спроба бойовиків ударом з півдня деблокувати «столицю ЛНР» закінчилася провалом з великими втратами для них. Вузький коридор до міста в районі Станиці Луганської перебував під обстрілом українських військ, в його північні і північно-західні райони увійшли українські підрозділи.

Тим часом українські війська вели бої південніше від Дебальцевого, в районі Красного Луча, вийшли на південні підступи до Донецька в районі Іловайська і Мосьпино. Вони активно наступали на північ від Донецька, Горлівка та Єнакієве були майже оточені. Угруповання бойовиків в Первомайську - Алчевську теж опинилася під загрозою оточення.

До середини - кінця серпня ситуація для бойовиків НВФ стала критичною. ДНР була розсічена на кілька вузлів-районів оборони і потрапила в ізоляцію. ЛНР, хоч і в оточенні, але від ДНР була ізольована, а її північна частина, разом із самим Луганськом, перебувала під загрозою відсікання від «тіла республіки».

Зона АТОTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang