ПІСЛЯ МІНСЬКА

128 3 0
                                    

У результаті досягнутих в столиці Білорусі домовленостей ситуація на Донбасі мала у військовому сенсі розрядитися. Припинення вогню, двосторонній відвід важкої бойової техніки від лінії зіткнення і встановлення буферної зони мали сприяти цьому. Однак, усе виявилося не так.

Обстріли і атаки зовсім не припинилися, хоч знизилася їх інтенсивність. Сьогодні активні дії тривають в районі Маріуполя, де противник регулярно обстрілює позиції українських військ і діє силами ДРГ. У районі Піски-Авдіївка бойовики НВФ будь-яким способом намагаються взяти Донецький аеропорт, який вже перетворився на українську твердиню, оборона якої безсумнівно увійде в літопис вітчизняної військової історії. Попри те, що бойовики постійно його атакують і обстрілюють, він продовжує триматися. Дуже складною залишається ситуація і в районі Дебальцевого, Щастя, Станиці Луганської, де проросійські найманці, попри домовленості, намагаються будь-що «поліпшити» свої позиції, ведучи постійний обстріл позицій українських військ.

Найбільш небезпечним залишається ділянка у районі Маріуполя, де угруповання бойовиків не тільки не зменшується, але й істотно нарощується, ведуться постійні провокаційні обстріли, а російська армія стягує на цей напрямок значні сили.

Зона АТОWhere stories live. Discover now