Nasil bir sebebin olacaksa?

222 41 1
                                    

Gelenler sadece annemler degil tum sulaleymis resmen.Yagmuru anliyorum.Cunku Aysun abla da gelmis.Aysun abla Yagmurun halasi. Okadar cok konusur ve elestri yapar ki.Beni ilk gordugunde surekli elestrirdi. Kendimi ona begendirene kadar hem Yagmurun hem de benim canimiz cikmisti.Bi tepsi cevizli baklava yaptim.Ama kendim. Hazir almadigimi kendim yaptigimi gormek icin basimda durdu yapana kadar! İste bizimkiler yandi.

2 saatlik bizimkilerin esir alinisindan sonra gittiler.Aysun abla bizimkileri bi sorguya cekti.Hazal sevimliliginden dolayi pacayi kurtardi.Ama Can ve Melis icin ayni seyi soyleyemem.Bizimkiler de gittikten sonra bu sicak havada usudum dogrusu.Sicak bi dusa girdim.Sonra Yagmurun yanina gittim.Telefonuyla oynuyodu.Napiyo bu kiz bole ya.Aksama kadar cit cit cit.Ay kendimi teknoloji dusmani anneler gibi hissettim.

-Nabiyon ayi.

-İyi sen nabiyon odun

-Seni izliyom gormuyonmu kutuk.

-Goruyom okuz.

Kalkip tum siteyi goren cama kafami yasladim.

-Oha len o Selen diil mi

-Olabilir

-Evi nerden biliyo ki?

-"Ben soledim."Yuzunu her zamanki gibi bi cocuk gibi siritma ifadesine buladi.Ama cok tatli oluyo yanii.

Etrafa hizlica bir bakis attim.Sonra asagiya inmeye ugrasan Yagmur'un yanina gittim.

-Yagmur noldu nereye gidiyosun?

-Ya ben bi surdan Can a falan gidiyim basim sisti.Sizin tartismalarinizi dinlemek istemiyorum.

-Ta-tamam.

Yagmurun asansoru bile kullanmadan hizlica merdivenlerden inisini agzim acik izlerken asansor sesiyle irkildim.Hemen iceri girip,kapiyi kapattim.Biraz sonra da Selen geldi.Allahim yardim ett!

-Selam

-Selam

-Gel iceri

İceri gectikten sonra yuzundeki afallamis ifadesine anlam veremedim.

-Sen evi nerden biliyodun?

-Sey,Yagmur soylemisti.

-Him

-Sey bi karneni getirebilirmisin? Son kez kontrol etmek istiyorum.Cunku ben not ortalamami hesaplamistim.Tesekkur aliyodum.

Saskin ifadem ve elimde karnemle iceri geri dondum. Karneyi verdikten sonra telefonum caldi.Arayan Can'di.

Telefonu aldigim gibi odama gittim.

-Efendim

-Sey Selin.Yagmur, Yagmur cok fena.Hasta sanirim.Basim agriyo diyip duruyo.

-Tamam ben hemen geliyorum.

Selen'in Agzindan:

Selinden NEFRET EDİYORUM.Karnelerimizin yanlis soylendigi tamamamen dogruydu.Ama kaldiramiyorum. O salagin benden hep bi adim onde olmasini kaldiramiyorum.

Evden cikarken bi yere kadar gittigini yarim saat sonra gelecegini ve istersem gidebilecegimi soyledi. Acikcasi evden gitmesi harika oldu. Koridorda adimlarim ilerlerken morlarla kapli bi oda gordum. Gercekten zevk meselesi! Cok guzel.Burasi o salagin odasidir kesin.Off,ondan nefret ediyorum, nefret ediyorum, NEFRET EDİYORUM.Niye herseye sahip olmak zorunda,benim olamadigim? Aslinda ben onu kucuklukten beri taniyorum. O beni tanimiyor.Akrabasiyim. Anne tarafindan.Ki zaten bu yuzden tanimiyo. Benim annem ve Selin'in annesi kucuklukten beri dusmanlar.Erkek meselesi!

Zaten o sinifa gitmem tesaduf degildi.Bilerek ve isteyerek!

Simdi kanser olan anneme verdigim sozu Selin yuzunden tutamadim.Lanet olsun ki Selin yuzunden tesekkur alamadim.

Sen de alma.Sen de alma.Sen de alma.Bunlari dusunurken sadece dusundugumu degil bagirdigimi anladim.Agliyordum. Annem icin mi Selin yuzunden mi anlamiyordum.Ama agliyordum. Nefret ediyorum ondan. Hizli hizli nefes alarak cekmeceleri karistirdim.Aradigimi bulamadim.Ocak!Ocagin yanina gittim. Atesi yaktim ve karne yaniyodu, evet yaniyodu. Naptim ben?

Selin'in Agzindan;

Can'larin evine gittigimde Yagmur'un soluk yuzunu gordum. Yanina kostum.Cok atesi vardi. Can'a baktim. Hastaneye goturelim bakisi attim. Olumlu anlamda basini salladi. Yagmur'u kaldirmaya calistik. Kalkmiyodu. Zorladim ama kalkmadi.En sonunda Can ayaga kaldirmayi becerdi.Daha siteyi cikmadan bi ses duydum. Alarm caliyodu. Yangin alarmi! Ust katlardan geliyodu. Sitenin yanmadigi belliydi.Bi daireden geliyodu.Can 'a onun gitmesini soyledim.Merdivenleri ucer beser cikarak bizim kata ciktim.Alarm susmustu.Hangi daireden geldigini anlayamadim. Simdi aglama sesi geliyodu. Selen! Naptin sen? Kapiyi siddetle caldim."Selen ac kapiyi"

Hala bi kipirdama yoktu. Daha da bagirarak "Aaac" diye bagirdim. Cikis olmadigini anladiginda -diye dusunuyorum-

kapiyi acti. Onu iterek mutfaga gittim.Yerde kul birikintisinden baska bisey yoktu. Ne oldu diye sordugumda hala agliyodu.Aglamasi iyice siddetlenmisti. Yeter artik ne var?Yapmasaydin?Hem neden yaptin ya neden?Karneyi gectim ev yaniyodu!Bunu nasil goze alabilir?Atesin siddetlenmesini?

Umarim hakli bi sebebi vardir.

Umarim....Tabi nasil bir sebep olacaksa?

Gercek DostumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin