Töre 40.Bölüm

34.2K 1.1K 72
                                    

Gözlerimi açtığımda bir odadaydım.Fazla gürültülüydü ve süslü.Her yerde mavi ve pembe karışımı balonlar süsler vardı.Annemlerin bebekler hakkındaki eğlenceli düşünceleri,babamların bebekler hakkındaki kavga edilen sesleri,kuzenlerimin ise kavga eden sesleri doldu kulaklarıma.Ellerimin üzerinde de büyük bir el hissetmiştim.Aaa ben doğurmuştum dimi?Jeton yeni düştü.Gözlerimi tam açıp odaya baktım.Bütün yakınlarım vardı.Yaşlılar dua ediyolardı,gençler kendi kafalarına göre takılıyodu.Kafamı Efe'ye çevirdiğimde bana bakıp gülümsedi ve göz kırptı.Efe'nin göz kırpması ve yandan gülüşü insanı eritir.Eskiden kızları kesin böyle ayartıyordur ibne.


''Almi.'' diyip başıma toplandılar hepsi.Bu tavırları şey gibiydi hani mıknatısı ortaya koyarsınız biranda toplanırlar ya? hağ işte onun gibiydi.Bir anda dibimde bitti hepsi.Sanki beni ilk defa görüyolar.

''Nasılsın?''

'Bi yerin ağrıyo mu?''

''Bişey ister misin?''

''Dua okıyım mı sana?''

''Bebeğin ismini ne koycan?''

Ard arda sordukları sorulardan dolayı yüzümü buruşturdum.Az bi durunda kendime geliyim.Yeni kalktım gerizekalının sorduğu soruya bak.Bebebğin ismini ne koycan? He,bende zaten uyurken düşündüm ne koycam diye.Rüyamda gördüm.Manyak ya!


''Evet,Gizem isimi ne koycağıma rüyamda karar verdim.''diyip göz devirdim.Daha bebeğin cinsiyetini bilmiyorum bunlar gelmiş bana soru soruyolar.İzninizle ben sorıyım.


''Ne kızıyon ya'' dudak büzdü Gizem.İyi olduğu söylediğimde herkes dağıldı.Aslında bir bakıma yaşlılar odadan çıktı.Bütün gece başımda beklemişler bana bişey oldu korkusuyla.Aslında uyuyodum.Uykum gelmişti.Efe battaniyeyi açıp yanıma kıvrıldığında bende biraz yana kaydım.Kafısını göğsüme koyduğunda ona sarıldım.


''Yinge,bil bakalım bebeğin cinsiyeti ne?''dedi Özgür bütün tezcanlılığıyla.

''İpucu verin?'' dedim.Zaten iki tane şık vardı.Ya erkek ya da kız.Düşünüyormuş gibi yaptılar.

''X kromozomu var.'' dedi Berk abi.Ciddi misin?Ortaokulda Fenim iyi değildi,lisede de biyolojim iyi değildi ama X kromozomunun her iki cinsiyettede olduğunu biliyorum.O kadar da şey değiliz yani.

''Tamam,Berk abi sen sus.Ya söyleyin işte,zaten iki şık var ya kız ya da erkek.'' dedim.


''Hayır,azcık heyecan yap.Sen doğurmaya giderken ben o kolidorda nasıl heyecanlandım biliyo musun?'' diyip kafasını bana çevirdi Efe.Kafamı eğip ona baktığımda tekrar kafasını göğsüme koydu.


''Nasıl heyecanlandın söylesene Efe?'' dedim dalga geçerek.Herkes kahkaha atmaya başaldığında onlara baktım.Yine nasıl bi gariplik yaptın Efe?


''Ne gülüyonuz? Siz de aynısını yapardınız.'' diye bağırdı Efe.

''Ben anlatıcam.'' diye atıldı Buse.Kesin abartarak anlatıcak.

''Bak şimdi sen odaya girdikten sonra Efe enişte de girdi.'' dedi heyecanla.

''Gerizekalı,bu normal bişey.Sizin eğlence anlayışınıza sokıyım ya.'' diyip göz devirdim.

''Buranın normal olduğunu biz de biliyoz! Bu senin girdiğin odaya degilde başkasının doğum yaptığı odaya girmiş doğum yapan kadının kocası Efe enişteyi kat boyunca kovaladı.'' dediğinde gülmeye başladım.Düşünsenize; Efe heyecanla içeri dalıyo ve başka bi kadını görüyo sonra adam elinde copla kovalıyo.Hahaha çok iyimiş.

TÖREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin