Töre 19.Bölüm

52.6K 1.6K 117
                                    

Yasemin annenin getirdiği kremi boğazıma sürerken,aklıma boğazımı sıktığı zaman ki bakışlarını  geldi.Bana çok yabancı olan bakışları.Derin bir nefes alıp verdim.Kapımın çalınmasıyla odama girdim.Gelecek kişinin Efe olmaması için dua ediyodum.Onu şimdilik görmek istemiyodum.Mümkünse onu 1-2 hafta görmek istemiyorum.Acaba gerçekten benden boşancak mı? Yok canım.Ben onu öylesine söylemiştim.O da öylesine söylemiştir.Dimi? Öylesine söylemiştir? Ahh...kimi kandırıyorum.Beni eski nişanlısıyla karşılaştırdı.Onu seçti hemde.Berdel yüzünden evlenmeseydik kesin benden boşanırdı.Kapıdan içeri Özgür girdi.Bana gülümseyip yanıma geldi.

''Bişey ister misin?'' kafamı iki yana salladım.

''Emin misin? yani bişeyler aşeriyosan söyle.Hemen alıp gelirim.'' burukça gülümsedim.Bu şeyleri babasının söylemesi gerkirken amcası söylüyodu.Kim bilir baban nerde sürünüyo,bebeğim.

''Hayır,teşekkür ederim Özgür.Bu görev senin değil abinin görevi.Yapmak zorunda değilsin.'' kafasını salladı.Derin bir nefes alıp verdi.

''Ama şuan abimin ne bok yaptığını bilmiyoruz.Ayrıca o benim yiğenim.Sanane...sanane.Belki benim yiğenim beni çileden çıkarmak istiyo.'' diyip ellerini beline koydu.Gülümsedim.

''Yiğenin şuan sadece uyumak istiyo,amcası.'' 

''Yani beni nazikçe kovuyosun?'' dediğinde kafamı salaldım.Kıkırdadı.

''Ben zaten istenmediğim yerde durmam.Hıh.'' diyip odadan çıktı.Yatağa uzandım.Elimi karnıma koydum.Küçücüksün,ama beni en iyi anlayabicek tek kişide sensin.Derin bir nefes aldım.Yine.Bu gidişte odada ki oksijeni bitiricem.Biraz uyusam iyi olucak.Zaten geç oldu....

-------Özgür'den-------(Efe olmasını isterdiniz dimi? :D)

Susadığım için uyanmıştım.Off keşke komidinin üstüne su koysaydım.Neyse....Yengemede bakarım hem.Üzülüyorum ona.Abimin manyaklığınıda hiç anlıyamadım.Manyak mı ne? Güzel bir karısı var.Ayrca Almina yengem Melisa'dan bin kat güzel.Melisa denilen sürtük makyaj güzeli.Yengem ise o daha makyaj yapmayı yeni yeni öğreniyo.Abim salak sanırım? Beni ilgilendirmez.Ama yengemin hamile olduğunu farkına varsa iyi olur.Benim bildiğim üzüntüden çocuk düşürülüyomuş.Okuldan öğrendim.

Kapıya yaklaştığımda hıçkırık sesi duydum.Off yengecim ya! ağlama böyle.Kapıyı hafifçe açtığımda ağlayanın yengem olmadığını gördüm.Abim kafasını yengemin göğsüne koymuştu ve hıçkırarak ağlıyodu.Şaşkınca ona baktım.Neden ağlıyodu ki bu? Beni görünce göz yaşlarını sildi.Sessizce fısıldadı.

''Sessiz ol.Almina uyuyo'' diyip yengemin yanağından öptü.Bu haraketine şaşırmıştım.Akşam onu istemediğin söylüyodu.Şimdi ise onu düşünüyo.Bi derdi olduğu çok belliydi.Sıkıştırıyım biraz.Belki bana anlatır.Abim yengimin üstünü örttüp yanıma geldi.Kapıyı yavaşça kapatıp bana baktı.Kaşlarımı çatarak ona baktım.

''Akşam ona bağırıyodun,şimdi ise ona sarılıp ağlıyosun.Yetmiyomuş gibi bide öpüyosun.Amacın ne senin,abi?'' dediğimde kolumdan tutup dışarı çıkardı.Gözlerinin altını kıpkırmızıydı ve şişmişlerdi.Büyük ihtimal yarım saattir ağlıyodur.Üzüldüm bi anda.Nede olsa o benim abimdi ve şuanda karşımda yıkılmış bir erkek var.Kız gibi konuştum.

''Buna karışamazsın.Onu istediğim zaman öperim.'' dedi.

''Ama onu başkasına tercih ediyosun.'' dediğimde yüzü düştü.Üzülsün.Sıra onda.Almina yengem kaç gündür suratı asık geziyodu.Ayrıca Almina yengem hamileyken onun kalbini kırdı.Boğazını sıkmış.Mosmor olmuş.O izi görünce benim kalbim kırıldı.Ben bile üzüldüm,acıdım.Abim onun kocasıydı ayrıca abim yengemi sevdiğini  söylemişti.Almina yengem kendi evinde birisi gelip onun boğazını sıkmamıştır boğaz sıkmayı geçtim ona zarar vericek bişey yapmamışlardır.Ona bağırmamışlardır,çünkü Almina yengemi çok seviyolar.Bu çok belli.Kendi öz babası olmayan biri o evleniyo diye ağladı.Hemde hüngür hüngür.Abileri.Öz değiller ama onları çok seviyo.Hatta bu berdel olmasın diye kendi canlarını ortaya attılar.Abimin yaptığı nankörlük.

TÖREWhere stories live. Discover now