Hoofdstuk 1

914 31 1
                                    

Eva POV

Ik word wakker van een schreeuw van Lola. Mijn dochter. Zij is de ene van mijn tweeling. Nienke slaapt gewoon door, maar Lola heeft iedere nacht een nachtmerrie. Ik maak me voorzichtig los uit Wolfs' armen en loop naar de kamer van de tweeling. Lola zit rechtop in haar bed met een betraand gezicht.
'Hé meisje... Wat is er?' ik ga naast Lola op bed zitten en sla mijn armen om haar heen. Lola legt haar armpjes om mij heen en word wat rustiger. 'Wil je me vertellen waar je over gedroomd hebt?' ik hoor geen antwoord terug en zie dat Lola tegen in slaap is gevallen tegen mij aan.
'Eva?' zegt een fluisterende stem. Het is de stem van Wolfs.
'Ik ben hier,' fluister ik nog zachter. Lola opent haar ogen en ik geef haar een kus op haar voorhoofd.
'Mama?' Nienke is nu ook wakker, terwijl ze normaal door Lola's geschreeuw heen slaapt.
'Kom, dan gaan we even naar beneden.' ik til Lola op en Wolfs tilt Nienke op uit haar bed. De tweeling slaapt in een stapelbed. Lola onderin en Nienke bovenin.
'Papa!' Nienke lacht vrolijk naar Wolfs. Hij is haar aan het kietelen. Eigenlijk is het raar dat Nienke Wolfs papa noemt, omdat hij niet mijn man is. Maar hij is wel de vader van mijn 5 jarige tweeling.
'Hey, weten jullie wel dat het een feestdag is vandaag?' vraagt Wolfs die is gestopt met het kietelen van Nienke.
'Ja!' klink het in koor.
'Laten we dan maar gauw naar de cadeautjes gaan dan!' Wolfs en ik lopen met ieder een kind in onze armen naar beneden. De hele woonkamer is versierd met slingers en ballonnen en overal in de kamer liggen cadeautjes verstopt voor de tweeling.
'Mogen we ze zoeken?' klinkt het vragend en smekend in koor.
'Wat vind jij, Eef?' Wolfs kijkt me lachend aan en geeft mij een kus.
'Ah toe...' klinkt het weer smekend in koor.
'Nou, vooruit dan maar,' zeg ik lachend en geef Wolfs een kus terug en samen kijken we trots naar onze 2 kinderen.
'Mam, pap! Hoeveel moeten we ee zoeken?' vraagt Nienke lief.
'Hmm... Volgens mij zijn het in totaal 20 cadeautjes. 10 voor ieder van jullie. En er staan namen op dus als je er eentje ziet die voor de ander is moet je die aan diegene geven goed?' de tweeling knikt en Wolfs en ik lopen naar de keuken om de taart te snijden.

A Fleva StoryWhere stories live. Discover now