Po svatbe |part 2|

642 39 4
                                    

Nelie svoji svatbu jednak poradne nevnimala, a za druhé si ji ani neuzivala. Při cestě k oltáři videla Bashe, ktery mel modrinu kolem oka. Sokovane se na nej podivala, ale jenom zakyval hlavou. Vsechno ji potom vysvětli. Cely obřad vytesnila z hlavy, muselo na ni byt videt, ze si to moc neužívá. I tak to ale nechtela kazit Francisovi a vedela, ze dnes v noci nesmí selhat. Podívala se na něj a věděla, že on jí je úplnš oddaný- o sobě to ale nemohla říct. Věděla, že časem to přijde, ale teď to tak necítila. Njevíce se sblížila s Bashem, kterého ztratila. Francis se na ní pousmál a opatrně ji pohladil po tváři. Nelie se přemáhala, aby se neodtáhla, ale zvládla to. Nikdy se to nesmí dozvědět. "Můžeme jít trochu do soukromí?"navrhl ji Francis. Nelie přikývla- Francis ji nabídl ruku a ona se ho tak musela chytti, i když věděla, že on za to nemůže. Vedl ji do společné komnaty, ve které budou mít za pár hodin později první manželský styk. Zavřel za nimi a pak se na Nelie podíval. Nelie se na něj podívala a čekala, co z něho vypadne. "Mluvil jsem se Sebastianem. Přišel za mnou. Řekl mi, co se Ti stalo."překvapeně se na něj podívala a v malé chvíli pocítila vztek na Bashe. jak jenom mohl? "Chci Ti říct, že mě to mrzí. Už jenom z toho pohledu, že jsem Ti nemohl nijak pomoct a teď tě se mnou čeká i společná noc. Kdyby to šlo, neudělám to. Přál bych si, aby jsi dala šanci našemu manželství, mě, i když chápu, že můj bratr Ti se vším pomohl a já jsem ten...druhý." Nelie ho pořád sledovala- viděla na něm, že to myslí vážně a záleží mu na ní. Bylo jí líto, že se k němu nemohla chovat stejně a mít stejné city, jako měl on k ní. Alespoň ne teď. "Můžes mi prosím slibit dvě věci?"vypadlo z ní pak. "Samozřejmě, pokusím se"přikývl. "Buď dnes něžný a po zbytek našeho života trpělivý. Překonám to a budu dobrou manželkou. Ale ještě to nezvládám." Francis automaticky přikývl."Nelie, zvládneme to spolu.Nebudu tě do ničeho nutit. Nebuďme jen politické loutky, buďme manželé. Nebudeme jako moje matka a otec."pousmál se na ní Francis a zkusil ji opatrně vzít za ruku. Viděl na ní, že chce cuknout, ale zároveň to chce zvládnout. Podívala se na něj."Jak to zvládneme?"

Nelie ležela v posteli a otočila se na druhý bok. Nejdřív nevěděla, proč narazila do nějakého těla a zamračila se. Potom ji to doslo a vydesene otevřela oci. Vydechla si, kdyz uviděla Francise, jak klidne oddychuje, uklidnilo ji to. Trvalo ji par minut, nez si vybavila cely včerejšek. Porad nedokázala uvěřit tomu, ze to s Francisem zvládli. Pousmála se nad tím a pak se zvedala z postele. Nechá Francise vyspat a přitom se půjde projít, potřebuje si pročistit hlavu. Bylo toho na ní moc a to teprve se vším začínala.

Pořádně nevnímala cestu a najednou byla u stájí. Překvapivě se rozhlídla, nevěděla, jak se sem tak rychle dostala. Pak uviděla Bashova koně a pousmála se. Aspoň za ním by mohla dojít a pohladit ho, když teď moc nemohla být s Bashem. Pousmála se a šla za ním. Možná by mohla Bashovi říct, ať ji naučí jezdit na koni, to by nemuselo Francisovi vadit. A mohla by tak být i s Bashem. Zamyšleně hladila koně a nevšimla si, že někdo přišel. "Nelie?"poznala Sebastianův hlas. Překvapeně se otočila a usmála se na něj."Bashi." "Co tady děláš? Neměla by jsi být...no s Francisem?"dostal ze sebe, cítil trochu nenávisti v jeho slovech. "Francis spí. Chtěla jsem,aby se vyspal po tom všem, co pro mě udělal."trochu se zamračil."Po tom všem, co pro tebe udělal? Neudělal jsem toho náhodou já víc?" překvapeně se na něj podívala, nečekala to od něj. "Ano, udělal. Ale Francis se mnou musel strávit svatební noc a přitom mi slíbil, že bude opatrný, jemný a nebude mě do ničeho tlačit." "A proč asi?! Mohl jsem to být klidně já!" Nelie s sebou trochu trhla, když křičel a pak jenom zklamaně zakývala hlavou a chtěla jít pryč. Bash ji chytil za ruku, což ji akorát tak víc vyděsilo a cukla s sebou. Tehdy to Bashovi došlo, pustil ji a sledoval ji, jak rychle odchází.

Nelie rozrušeně došla zpátky do komnaty. Francis už se probouzel a seděl na posteli a zřejmě čekal na ni- zastyděla se za to, že na ní čekal a ona zmizela."Nelie. Stalo se něco? Udělal jsem něco špatně? Nebyla jsi v posteli, mohla jsi říct, šel bych jinam."zakývala hlavou."Neudělal jsi nic špatně. Probudila jsem se dřív než ty a chtěla jsem, aby jsi se trochu vyspal. Šla jsem se projít."viděl, že se celá klepe. Zamračil se."Potkala jsi..?"zakývala hlavou. Nepotkala toho, kdo ji znásilnil. Potkala jenom Bashe, který ji ale taky ublížil. "Mám odejít, aby jsi se mohla převlíknout, nebo už půjdeme do sálu?"nejistě se na něj podívala, ale věděla, že musí udělat taky první krok- udělat velký krok od minulosti, Bashe. "Myslíš, že by jsi mi mohl pomoct se šaty? Potřebovala bych je zavázat a jsi můj manžel, tak kdyby Ti to nevadilo."zkusila. Francis se nad tím pousmál."Rád."přikývl pak. Když se převlíkala, otočil se, a teprve, když mu řekla, že už může, zavazoval ji šaty. Francis se ji snažil spíše nedotýkat, aby ji zbytečně neděsil. Odolával potom nutkání ji dát jenom pusu do vlasů, nebo na krk, ale nakonec to neudělal."Hotovo." Nelie se pousmála a trochu se odtáhla."Děkuju."viděla, že si ji prohlíží. Pousmal se na ni."Slusi Ti to."usmala se na nej. Mela na sobe jednoduché zelené saty, které ozivila červenou masli. Znovu si rozpustila vlasy a mela korunku. "Muzeme jit do sálu?"nabídl ji rameno. Chytila se ho za nej.

Bash nastvane vecer sledoval Nelie, jak se bavi s Francisem a usmívá se. Tohle mohli mit taky- kdyby se Henry rozhodl jinak. Nemohl je spolu sledovat, doslova cítil, jak to v nem vre a Francise nenávidí, ze je s Nelie. Zarlil. Nemohl se na ne dívat- zvedl se. Cestou od stolu se podival na Nelie, ktera se usmivala a vypadala zase stastne. Odvrátil pohled a podival se na jeji dvorní damu. Kývl na ni a zmizeli spolu do jeho komnat.

A queen must reign with a king, not sleep with a bastard |REIGN CZ FF|Kde žijí příběhy. Začni objevovat