Kdo z koho |part 4|

493 31 4
                                    

Nelie šla pomalu do sálu- musela, už jenom kvůli noze. Francis pro ni nepřišel, tak se rozhodla, že půjde ona za ním. Nakonec tam konečně došla a hned se rozhlídla, aby našla Francise. Nejdřív se ale zastavila pohledem u muže, který delší dobu nebyl na dvoře a teď se vrátil. Podvědomě si sáhla na svůj ret a ruku, což byl následek jejího znásilnění. Vyděsilo ji to. Odvrátila pohled a snažila se najít Francise. Seděl u stolu s Catherine a pil víno. Rozešla se k nim a pak si opatrně přisedla, přičemž kývla Catherine na pozdrav. "Nechám Vás."řekla Catherine a zvedla se. Nelie se pousmála na Francise."Nepřišel jsi pro mě." "Nepřál jsem si, aby jsi tady byla. Máš odpočívat." "Nudila jsem se bez tebe. Chtěla jsem být s tebou."za normálních okolností by to Francise potěšilo, ale teď tomu nevěřil. "Měla by jsi jít. Doprovodím tě." Nelie překvapila změna jeho nálady. "Zlobíš se, že jsem opustila komnatu?"podívala se na něj. Francis nevěděl, co jí odpovědět- nemohl ji říct, že slyšel Bashe, myslela by si, že jí nedopřál soukromí a nevěří ji. "Nelie, prosim. Poslechni mě." Nelie nakonec přikývla a pomalu se zvedla."Dojdu tam sama. Dobrou noc. Užij si slavnost."popřála mu a pak odešla do komnaty. Nepřiznala mu, jak moc se bála tam být sama.

Francis se na slavnosti vůbec nebavil. Neustále přemýšlel nad tím, co řekl Bash Nelie. Miluje ji. Miluje jeho manželku. Nevěděl, co mu Nelie odpověděla. Bál se její odpovědi. Ale jedno věděl jistě- co Bash chtěl, vždycky získal.
Do komnaty přišel trochu později, než předpokládal- vypil trochu víc vína a bavil se více, než předpokládal. Přesto si udržoval odstup od opačného pohlaví. Nemohl to, i přesto, že Nelie to možná udělala, udělat on- ublížit jí. Pomalu a hlavně potichu se vracel do komnaty. Nechtěl Nelie vzbudit a stále nedokázal nic vymyslet, co s tím. Bránit Nelie? Promluvit si s ní? Nemohl ji do ničeho nutit. Stačilo, že byla nucena k sňatku s ním. Povzdychl si a pak otevřel dveře od komnaty. Šel potichu k posteli, kam si opatrně lehl- nechtěl Nelie vyděsit. Po chvíli zkusil Nelie obejmout, ale ona tam nebyla. Nelie nebyla ve své komnatě.
Francis strávil celou noc přemýšlením nad tím, kde Nelie je. Bál se přiznat si, že je s Bashem. Bál se ji hledat a najít ji u Bashe. Byla to pro něj neklidná noc. Ráno mu někdo zaklepal na dveře. Zvedl se a šel otevřít- zamračil se, když viděl Sebastiana. "Uklidni se. Nechci Vám teda kazit ranní sex, ale potřeboval bych s tebou mluvit." "Kazit ranní sex? Jak asi, když tady Nelie není. Slyšel jsem tě. Miluješ moji manželku. Když jsem se vrátil do komnaty, nebyla tady. Je s tebou. Nemusíš zapírat."podíval se na něj Francis. Bash se zarazil."Nelie s tebou není?" "Ne, slyšel jsi." "Francisi, Nelie se mnou nebyla a není. Hned po tom, co jsem jí přiznal své city mě poslala pryč. Ale o tom bych si rád promluvil později." Francis se na něj překvapeně podíval. "Kde teda je?" "To bych taky rád věděl."začal se oblíkat. Musí ji najít. "Pomůžu Ti. Stejně jsem si s tebou musel promluvit."ozval se Bash. Francis se znovu zamračil. "Teď ne. Musím najít Nelie."bál se o ni. "O to jde, Francisi. Tuším, kde by mohla být. Nebo alespoň, kdo by o ní mohl něco vědět. Pamatuješ si lorda Delanteho? Včera večer za mnou přišla Hannah, že slyšela, že tenhle lord má zálibu ve znásilňování...a taky zná někoho, kdo s tím už má zkušenosti."

Nelie se vracela pomalu do komnaty, přesně jak si přál Francis. Nerozuměla, co se stalo s jeho náladou a proč si nepřál, aby tam s ním byla, ale rozhodla se to respektovat. Měla ho ráda. Proto taky vyhodila Bashe, když ji řekl, že ji miluje. Nemohla.
Nelie vadilo, že jde tak pomalu ke komnatě, ale uklidňovala se tím, že ho naposledy viděla v sálu a určitě už slyšel, že se vdala. Ještě ke všemu za Francise. Nic by si nedovolil. Neustále si to v duchu opakovala a uklidňovala se. Už byla u své komnaty, když za sebou uslyšela kroky. Vyděšeně se otočila. "Nelie, chyběla jsi mi."usmíval se na ni lord Delante. "Ne, prosím ne."dostala ze sebe. Bála se ho. A on se k ní rychle přibližoval.

Nelie nejistě zaklepala na dveře komnaty. Neměla moc na výběr- buď Nostradamus, nebo Catherine. A Catherine, přestože šlo taky o ženu, si k sobě nedokázala pustit. Navíc...měla by to zvládnout. Jenom to zařídí a půjde. Nemusí se ji vůbec dotýkat. Otevřely se dveře a Nelie spatřila Nostradama."Mohu?"zeptala se. Přikývl a ustoupil ji. Nelie vešla dovnitř a zavřela za sebou. "Potřebuju laskavost."přiznala pak. Nostradamus ji sledoval. "Hledají Vás po celém dvoře." "Já vím. Ukážu se jim. Ale nejdřív si musím něco zařídit a potřebuji Vaši pomoc." "O co jde?" "Potřebuju jed. Na moji ochranu."dodala, když se na ni nechápavě podíval. 

"Vaše Výsosti! Váš manžel Vás hledá, přeje si, aby jste se vrátila do sálu."ozvala se Hannah.  Lord Delante se na ni otočil a Nelie si vydechla. "Už jdu. Ráda jsem Vás viděla."kývla na lorda a šla pomalu za Hannah. Ta ji nabídla rameno, aby se ji chytila a spíš ji táhla pryč, než šly pomalu. "Děkuju."špitla Nelie. "Kdykoli, Vaše Výsosti."dovedla ji k sobě do komnaty. "Bude lepší, když budete tady. Mám zajít pro Francise, nebo...Bashe?"zkusila opatrně. Nelie se na ni podívala. "Víš o tom?" "Vlastně...jsem byla u toho, když mu to došlo."přiznala. Nelie chápavě přikývla. "Já...nechci tím zatěžovat Francise, ale nevím, zda i Sebastiana." "Můžu mu alespoň říct, kdo..." Nelie se podívala na Hannah. "Udělej, co uznáš za vhodné. Ale vrať se brzo a neříkej nikomu, kde jsem. Zamknu se."  a Hannah dodržela to, o co ji Nelie žádala. 

Nelie se vracela od Nostradama a šla do sálu. Musela uklidnit Francise, určitě se o ni bál. Snažila se pospíchat, ale noha ji pořád bolela a nechtěla před všemi spadnout. V duchu si chystala omluvu pro Francise, i když věděla, že v soukromí mu řekne pravdu. Řekne mu všechno. Přesně tak. Byl to její manžel a ona ho měla ráda. Staral se o ni. Záleželo mu na ni. Ochránil by ji, kdyby mohl. Nemohl za nic z toho, co se ji stalo. "Nelie!"uslyšela, jak někdo zakřičel její jméno. Otočila se  uviděla Bashe. Běžel k ní a objal ji. "Strašně jsme se o tebe báli."pořád ji držel. "Jsem v pořádku. Byla jsem u Hannah, můžu všechno vysvětlit." bylo jí to příjemné. Konečně ji po dlouhé době Bash objal a jí se to líbilo. Pousmála se, nevědomě. Bash se na ni podíval a pak ji políbil. Cítil, že to musí udělat a je to správné. A co víc, Nelie mu to vrátila. Nebála se. 

A queen must reign with a king, not sleep with a bastard |REIGN CZ FF|Where stories live. Discover now