Impulz |part 5|

449 27 6
                                    

Od toho incidentu, kdy vběhla do náruče Bashe a políbili se, uběhlo několik týdnu. Vymysleli spolu přesvědčivou výmluvu, kterou vzal i Francis, který by vzal cokoli, jenom aby si nemusel připustit, že ztratil svoji manželku.  A nejen on, celý dvůr. A románek Nelie a Bashe pokračoval. S větší vášní. Víc citů, víc akce.
Abychom nebyli hned zlí, Nelie si aspoň konečně zvykala na mužskou společnost a intimnosti. I když ne se svým manželem...

Nelie se spokojeně otočila na druhý bok a podívala se na Sebastiana, který ji s úsměvem sledoval. "Co?"pousmála se. Pohladil ji po tváři. "Jenom si užívám, když jsi se mnou."objal ji. Nelie spokojeně zavřela oči a užívala si, když ji objímal. "Já taky."dodala potom. Bash se pousmál a sledoval ji, přišla mu roztomilá. "Mela bych jít."ozvala se po chvíli. Věděl, že má pravdu. Mela by. Ale nechtěl ji pustit, nechtěl, aby šla. Aby šla za jeho bratrem, za kterého byla vdaná, kterého mela milovat, se kterým mela strávit zbytek života. Mlčel. Nelie se na něj podívala."Jak to bude možné, zase se uvidíme."zvedla se potom z postele a začala se oblékat. Vzala si na sebe jednoduché černé šaty, které byly omotané červenou stuhou. Bash si ji k sobe ještě přitáhl a dlouze ji políbil."Už teď mi chybíš." Nelie se pousmála a pohladila ho po tváři. Potom šla ke stejně, kde byly důvěrně známé tajné chodby a zmizela. Objevila se těsně před sálem a tvářila se, že se nic neděje. Všichni jí věřili, že je to pořád ta hodná, nevinná Nelie, která miluje svého manžela.

Pokud Francis věděl, a Nelie si byla jistá, ze věděl, ze má románek s jeho bratrem, mlčel. A že to trvalo už dost dlouho. Nebavil se o tom, nikomu se o tom nezmínil, Nelie nic neřekl a Bashovi nedal žádné pěstí. Proto se Nelie vždy cítila provinile v jeho blízkosti, protože viděla moc dobře, jak mu to ubližuje, ale on stejně nic nedělá. Ubližovala mu ona sama. Ale nedokázala přestat s vídáním Bashe. Na to ho měla moc rada. Ale i Francise měla rada.

Byla to zrovna ta noc, kdy oba leželi ve své posteli a věnovali se vlastním myšlenkám. Nelie na to, že Bashe opustí, aby mohla být šťastná s Francisem, Francis zase na to, co udělat, aby ho Nelie milovala víc než jeho bratra. Nedokázal o nich nikomu říct, jinak by je čekala smrt. A to on nechtěl. A byla to zrovna ta noc, kdy Catherine zase něco pořádala v sálu a oba tam spolu, samozřejmě jako pár, byli. Oba vypili víno a možná jenom díky tomu se Francis osmělil a žádal intimnosti po Nelie. A ta, nejen ze špatného pocitu, svolila.

Po té noci ji ale k ničemu dalšímu nenutil. On ji vlastně nikdy nenutil k ničemu. Ani k tomu sexu. Nelie si vždy v duchu připravovala monolog, kde by Francisovi vysvětlila svůj vztah s jeho nevlastním bratrem, ale nikdy to nepřednesla nahlas. Stejně jako nedokázala Bashovi říct, že to nemůžou a že ho opouští. Definitivně. Potřebovala, aby jeden z nich udělal nějaký impulz, což ji povede k dalšímu kroku, jinak to nezvládne. Potřebovala si to promyslet. Proto se vyhýbala Sebastianovi...a svým způsobem i Francisovi, který to ale chápal a dal ji prostor.

Už když byla malá, její výchova neměla ten správný směr. Bylo to zřejmě ovlivněno tím, že její otec pro ni neměl velké plány a nehodlal využívat politiku díky svatbě. Chtěl pro svoji dceru to nejlepší, protože si myslel, že to dluží své manželce, matce Nelie. A taky si říkal, že to bude jednodušší vzhledem k tomu, když se mu narodil syn s jeho druhou manželkou. Věděl, co Nelie čeká a čekalo by ji. Nechtěl se ji zbavit, chtěl pro ni něco lepšího, něco, co si zasloužila. Miloval ji. Nikdy ji nenutil dělat těžká rozhodnutí, vždycky ve všem ustupoval. Což se stalo jedním velkým nedostatkem ve výchově Nelie.
Už když byla starší, tyhle nedostatky se projevily. Nelie si plně neuvědomovala, co znamená slovo nesmíš a tak, už jenom díky její náhradní matce, byla často trestána, když pochybila. A Nelie ji ještě víc nenáviděla. Ale otec milovala. Ale začala mít daleko větší problémy se svoji náhradní matkou, Kateřina se jmenovala, a všichni na dvoře si uvědomili, že jedna z nich bude muset pryč ze dvora. Pryč musela Nelie. Kateřina vyhrála, Nelie zmizela na francouzský dvůr. A tam se znovu projevily nedostatky v její výchově. Přesto si vzala budoucího krále Francie.
Nelie nevěděla, jak sama být dobrou manželkou, když sama neměla perfektní rodinu. Její matka umřela během porodu a otci netrvalo dlouho a našel si náhradu- a s tím přišlo i další dítě, konečně vytoužený syn, dědic. Ztratila vlastně všechno a musela začít od začátku, což se jí nedařilo. Neznala pořádně slovo láska, protože od Kateřiny se moc lásky nedočkala a otec ji poslal pryč. Do toho, když započítáme její znásilnění...neměla dobrý začátek a dál v tom pokračovala. Nevěděla, co dělat, protože tu nebyl nikdo, kdo by ji pomohl.

Ten impulz přišel. Nelie si nebyla přímo jistá, jestli to měl být až takovýhle impulz, ale byla za něj ráda. Nemohla být z toho smutná. Sedla si na postel a přemýšlela, co bude dál. Co ji po tomhle čeká. Co řekne Francisovi. A Bashovi. Otevřely se dveře a dovnitř vešla Catherine. Nelie se tam podívala a sledovala ji. Nepochybovala o tom, že už to ví. Catherine se na ní zářivě usmála. "Věděla jsem, že to zvládneš. Jsi přece královna a ty zvládají všechno. Nic nás nemůže zastavit, když chceme potěšit muže. Na tvé nové roli ještě zapracujeme, ale zvládneš to. Postarám se o velikou slavnost. Možná budeš i užitečná a náš rod bude přece jenom pokračovat." Nelie ji sledovala, pořádně nevnímala její slova. Její role? Matka. Otec? Sebastian, nebo Francis. Byla těhotná a neznala otce. Catherine si ho vybrala sama. Nelie si přála, aby to bylo taky tak snadné. Nejdříve si přála, aby byl otcem Bash. Ale když se doopravdy zamyslela, zapojila srdce...doufala ve Francise.

A queen must reign with a king, not sleep with a bastard |REIGN CZ FF|Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz