4.

2.5K 145 4
                                    

"E da, kako planiraš da stignemo u Negative?" Upitala sam Morganu dok mi je plela najobičniju pletenicu.

Zaustavila se na momenat i otvorila usta. Izgledala je prilično smešno u mom full-body ogledalu. Samo sam joj se nasmešila i pogledala preko ogledala.

"Imaš sreće. Marko mi se javio dok si mi preturala po neseseru za šminku. Odvešće nas on i ekipa, i nadam se da si spremna da se vozikaš na motoru."

Morgana se toliko nasmešila da sam čekala da mi počupa kosu ali me je samo zagrlila i vrištala.

"Nadam se da si završila jer dolaze za par minuta a ja treba sve da pogasim i zaključam po stanu." Izjavila sam i Morgana je odskakutala u hodnik.

Vazduh. Oh koliko te volim!

Pogasila sam svetla i brzo obula vojničke čizme. Uzela sam svoj iPhone i gurnula Morganu napolje u hodnik da pozove lift. Zaključala sam stan i dobacila jednu moju kožnu jaknu debilu u uskoj crnoj haljini i platformama.

"Kako se krećeš u tim čudima mi nikad neće biti jasno."

Lift je stigao i nas dve smo sišle dole i čekale nekih pet minuta dok Marko nije stigao.

Par momaka iz blizine su nam dobacivali par 'komplimenata' moglo bi se reći. Ali ućutali su tog trenutka kada su se četiri Harley Davidson motora zaustavili pored nas. Moglo bi se reći da su moje oči bile velike kao tanjiri.

"Sviđa vam se?" Marko nas je pitao.

"Sviđa? Izbroji do pet i Iskrina reakcija će ti biti dovoljna da se uveriš da li joj se sviđa ili ne." Morgana je izjavila i sela iza Gabrila.

Da vam obrazložim Morganin odgovor. JA JEBENO OBOŽAVAM HARLEY DAVIDSON MOTORE. Volela sam ih od kad sam bila klinka, i dok mi je još otac bio živ, vodio me je na svaku izložbu tih motora. Par starijih bajkera koji prolaze kroz naš grad me i poznaju i uvek svrate da vide kako je ona mala bajkerka. Tako da da, sviđa mi se.

"Marko, ti si moj novi najbolji prijatelj." Zagrlila sam ga i osećala kako mu stomak vibrira od smeha.

"Ajde penji se, Morgana će nas ubit ako ne stigne na vreme da vidi svog Hektora." Marko je izjavio i dao mi kacigu.

"Prosraću se od njenog Hektora." Volim da podjebavam Morganu.

Sela sam na motor iza Marka i ekipa je polako počela da vozi prema Negative-u.

* * *

"Vidi eno one likuše koja te prozivala pre neki dan." Morgana mi je pokazala riđokosu devojku u redu ispred kluba. "Vidi, nas dve ulazimo pre nje i sad nam jebe mater sigurno."

Marko je samo kolutao očima na Morganine izjave. Ja sam samo išla za Morganom kao izgubljeno kuče jer obično ne izlazim u klubove. Došli smo do ulaza i security nam se samo nasmešio i pustio nas unutra, besplatno. Antonio Bog otac jer ne moram plaćati ulaz na pola mesta gde me Morgana dovlači.

Rock 'n' Roll muzika je preovladavala u ovom klubu.

Negative je poznat po tome da ima žive svirke bendova i ponekad i poznatiji srpski bendovi dođu da gostuju.

Ne znam kako ali Morgana je videla negde Hektora i nestala u masi dok smo Gabrilo, Marko i ja ostali kod ulaza u stanju šoka na njen vid.

"Ajde idemo iza bine da pronađemo Artura." Marko mi je šapnuo na uvo.

Njegova duga crna kosa me je golicala dok je bio toliko blizu.

"Žalim momci, ali ja moram provesti ostatak večeri s Tonijem." Izjavila sam i uputila se ka šanku.

Dok sam se provlačila kroz masu, primetila sam Morganu sa jednim plavokosim momkom u ćošku kako peru jedno drugom krajnike. Jeza me proilazi. Morgana se okrenula i mahnula mi a ja sam samo prst gurnula u usta da joj pokažem koliko su odvratni.

Nastavila sam svoj put ka šanku ali jedan visoki momak mi je zapao za oko. Njegova duga smeđa kosa je bila podignuta u punđu dok su njegove smaragdno zelene oči bukvalno svetlele u mraku.

Da sam se skamenila na licu mesta, malo je reći. Pre bih rekla da sam bila paralizovana od straha. Neki lik je naleteo na mene i osećao se alkohol sa njega, i to žešće.

"Zašto dama šeta sama?" Bazdio mu je dah na mešavinu votke i vinjaka.

"Zato što je svet pun debila kao ti?" Odgurnula sam ga od sebe i pogledala gde je zelenooki lepotan sedeo, ali na moju nesreću nestao je.

"A daj mala, nemoj biti tako gruba, dođi da se zabavimo." Ovaj stvarno ne odustaje.

Nepoznati lik je krenuo da me uhvati za ruku ali nije daleko došao jer ga je neko uhvatio za ruku. Taj neko biva jedan veoma uzjeban Toni. Nepoznati lik koji mi se uporno nabacivao se trenutno probao izvući iz Tonijevog ubilačkog zahvata. Uskoro će saznati da je to nemoguće.

"Devojka nije zainteresovana, a ti nisi stvoren da preživiš ovo mesto toliko pijan i tako obučen." Toni ga je zagledao.

Tek sam sad shvatila da je ovo swagger wannabee, što znači da ako ostane ovde duže od pet minuta gotov je. Nemojte shvatit pogrešno. Ovde ga niko neće napasti ako ne izaziva, ali će ga izbaciti ako bude nastavio da se nabacuje devojkama Toni će ga šutnuti napolje prvom prilikom.

Toni je pustio momka i sačekao da ode pre nego što je uputio svoj ubilački pogled meni.

"Nemoj me tako gledati, upravo sam krenula do šanka da izblejim s Mikrom."

Mikro je Tonijev kolega sa časova džuda. On radi kao šanker i moj je bff kad izađem s Morganom. Toni je samo pogledao oko sebe i klimnuo mi glavom da nastavim prema šanku. Čudno. Toni me nikad ne pušta ovako lako da se izvučem.

Nisam obraćala baš toliko pažnje na to i brzo sam otišla do šanka gde je Mikro radio punom parom.

"Iskra! Molim te mi pomozi ovde, nemam dovoljno ruku da ih sve poslužim!" Mikro je izgledao toliko prestravljeno da sam mislila da je video nekog duha ili nešto slično.

Brzim korakom sam prešla preko šanka kao najveći seljak i okačila jaknu na obližnju vešalicu gde su ostatak jakni od osoblja.

I tako sam vam ja provela pola noći pomažući Mikru iza šanka.

* * *

"Hvala ti na pomoći!" Mikro me je zagrlio.

Trenutno je šank bio prazan i svi su bili okupljeni kod bine. Uskoro će Arturov bend da svira a ja nemam volje za životom više.

Vidite pre par sati, Morgana je došla za šank sa Hektorom i njegovim društvom i jedan od njih me još i uhvatio za dupe kad sam se okrenula da uzmem čašu. Prvo je dobio od mene šamar, drugo dobio je i od Morgane šamar i treće jedan iz njihovog društva ga je odvukao negde, Bog će znati gde, i kad su se vratili, lik koji me uhvatio je imao dva crvena obraza i jedno plavo oko. Kasnije sam ponovo videla zelenookog lepotana ali kao i prvi put nestao je. I celu noć se kopkam zbog toga, jer mi izgleda veoma poznato.

"Iskraaaa!" Ugh, ne ovaj mangup.

"Šta hoćeš, Saša?"

"Ajde sa mnom do bine."

"Neka fala, ja ću da ostanem s Mikrom."

Nikada neću razumeti šta se njemu dopada kod mene. Stalno nosim crno, ne komuniciram baš sa ostalim ljudima i jedva izlazim. Nisam ni lepa i ne brinem se o sebi baš kao ostale cure, ali šta ću. Izgleda da svako ima tog jednog obožavaoca koji će te voleti do kraja.

Saša je teškom mukom odlučio da ode, dok sam ja sela na neku fotelju u ćošku i pribila se uza zid. Mikro je seo pored mene i nas dvoje smo u tišini slušali Arturov bend kako sviraju kover od 'Korn'-a.

Ne igraj se sa snovimaWhere stories live. Discover now