3. Potrebujeme v tíme posilu

615 80 11
                                    

S veľkým úškrnom sme s Pietrom zaliezli do mojej izby a hodili sa na moju posteľ.
,,Čo urobíme ostatným Strážcom?" Spýtal sa. Pokrčila som plecami a načiahla sa za tenisovou loptičkou, ktorú som mu následne hodila.
,,Nič mi nenapadá."
,,Niečo budeme musieť vymyslieť. Náhodou by sa cítili byť ukrátení." Hodil mi loptičku naspäť.
,,To predsa nechceme." Zaškerila som sa.
,,Presne tak."
,,Ale... Keď sa tak tuhšie zamyslím, máme tu boha ľsti. Čo keby prišiel s nejakým nápadom?" Podvihla som obočie a nahodila široký úsmev.
,,To začína znieť ako plán." Zaškeril sa. ,,Ideme teda za ním?" Ukázal na dvere. Prikývla som a postavila sa.
,,Preteky?" Navrhla som.
,,Už dávno sme ich nemali. Takže hej."
,,Však odkedy nám dala Nat zaracha." Vyšli sme obaja na chodbu a zavrela som dvere. ,,Pripravený?" Pozrela som naňho.
,,Samozrejme." Prikývol. ,,Na tri. Raz. Dva..."
,,Tri." Skočila som mu do reči a rozbehla sa.
,,Hej, podvádzaš." Začula som ako za mnou kričí. Uškrnula som sa a pokračovala v behu vediac, že Pietra mám určite za pätami.

Zabočila som za roh a skoro nabúrala do Steva. V poslednej chvíli som sa hodila na zem a urobila kotrmelec. Hneď za Stevom som sa postavila a bežala ďalej. Za mnou som však začula buchot a obzrela sa. Pietro také šťastie ako ja nemal a Steva nabral plnou rýchlosťou. Obaja teraz ležali na zemi v klbku tiel.

Keďže to znamenalo koniec našich pretekov, vrátila som sa k tým dvom. Oprela som sa o stenu a uškrnula sa na Pietra.
,,Vieš, že to sa ráta ako moja výhra, však?"
,,Možno keby si sa nerozbehla skôr, tak by som to tak rátal." Zafučal a pokúsil sa vstať, avšak nevedel to, keďže stále bol nejako divne zamotaný spolu so Stevom.
,,Nemáte svoje náramky len jeden deň a už sa pretekáte?!" Zazrel po nás Steve. Kvokla som si k tým dvom a široko sa usmiala.
,,Je to súčasť tréningu našich schopností. Niečo také nám predsa nemôžeš zakázať." Načiahla som sa, aby som im pomohla rozmotať sa. ,,A mimochodom, nebolo to podvádzanie. Dohodli sme sa na tri, nepadla dohoda o tom, že kto to má povedať." Povedala som smerom k Pietrovi. ,,To znamená, že som vyhrala." Rozžiarila som sa. Našťastie nie úplne doslova. Pietro len prevrátil očami a pokračoval cestou za Lokim. Teraz však obyčajnou chôdzou. Mierne som za ním pobehla a následne spomalila a prispôsobila sa jeho tempu.
,,Niekedy je to s tebou katastrofa." Poznamenal.
,,Ďakujem." Uškrnula som sa. ,,S tebou však nie len niekedy." Šťuchla som doňho ramenom. Venoval mi úškrn.

Pietro sa ani neobťažoval zaklopať na Lokiho dvere a rovno vpadol dnu. Z tohto dôvodu sa ja radšej zamkýnam. Loki ležal na posteli a čítal nejakú knihu.
,,Čauko." Pozdravili sme ho obaja jednohlasne a potom na seba zazreli. Kývla som na neho nech pokračuje on. Povzdychol si, no nakoniec sa ozval. ,,Potrebujeme v našom tíme menšiu posilu." Zatváril sa ako anjelik. Podvihla som na neho obočie. Loki na nás tiež zarazene pozrel.
,,Prečo potrebujete práve mňa?"
,,Potrebujeme nejakého kúzelníka." Odpovedala som skôr, ako by Pietro stihol vypotiť nejakú blbosť.
,,A jeho sestra sa na túto pozíciu nehodí?" Stále si nás nedôverčivo prezeral.
,,Wanda s našimi žartíkmi nesúhlasí. Tá by sa k nám nepridala." Odpovedal teraz Pietro.
,,A tebe sa určite nepáči neustále sekať dobrotu." Dodala som. Loki si nás znovu premeral.
,,Fajn." Prikývol. ,,Z koho si chcete vystreliť teraz?"
,,Ostávajú nám traja Strážcovia. A keďže sme traja, mohli by sme sa rozdeliť a každý si vezme jedného na starosť. To bude aj vymýšľanie vtipu jednoduchšie." Navrhla som.
,,To znie ako fajn nápad." Uškrnul sa Pietro.
,,Beriem si toho medvedíka čistotného." Oznámila som im akonáhle Pietro podporil môj návrh.
,,Ja chcem ten hovoriaci strom." Ozval sa ihneď aj Loki.
,,Okej. Ale nech to prežije. Ja mám teda toho...ehm... Draxa?" Pietro sa poškrabal na zátylku. ,,To je jedno, skrátka musíme si z nich vystreliť čo najskôr. Skôr ako sa dozvedia o nás a našich žartíkoch." Ja s Lokim sme prikývli na súhlas a potom sme všetci traja opustili Lokiho izbu.

Pomalým tempom som prechádzala cez Avengers Tower a hľadala Rocketa. Síce som zatiaľ nemala ani premyslený plán, že čo mu spravím, ale to sa dorieši. Došla som až do kuchyne, kde som zhodou náhod našla moju obeť ako rabuje chladničku. Sadla som si na barovú stoličku a lakťami sa oprela o pultík. Sledovala som Rocketa, ktorý si ma zatiaľ ani nevšimol a rozmýšľala som, čo mu vlastne vyvediem. Čo som zatiaľ odpozorovala, tak Rocket sa hrá na veľkého drsňáka, takže najviac by ho naštval nejaký opak spomínaného drsňáka. Takže to chce ružovú. Veľa ružovej. Uškrnula som sa nad svojím plánom, ktorý sa mi pomaly zjavil v hlave.

Teleportovala som sa do obchodu s detskými kostýmami a našla všetky potrebné veci. Po celý čas som mala na tvári široký úsmev a predstavu Rocketa, ako sa ide zblázniť z môjho nápadu. Budem musieť by naozaj veľmi rýchla keď nechcem, aby si to Rocket všimol skôr ako treba. Teleportovala som sa do svojej izby a pre istotu aj zamkla. Všetko čo som nakúpila som rozbalila a začala premýšľať o mojom skvelom pláne. Na tvári sa mi zjavoval stále väčší a väčší úsmev.

Keďže behanie so všetkými vecami, do ktorých som Rocketa plánovala navliecť by nemuselo dopadnúť dobre, zobrala som zatiaľ len to najhlavnejšie a po zvyšok sa budem musieť vrátiť.

Rocket stále sondoval v kuchyni, akurát sa len presunul od chladničky ku skrinkám so sladkosťami. Rozbehla som sa k nemu a rýchlo ho navliekla, vrátila sa po zvyšok ozdôb, ktoré na ňom tiež skončili a taktiež budú nutní diváci, takže každého čo som našla som teleportovala do kuchyne. Hneď ako som urobila zopár fotiek som si sadla na trám na strope a všetko natáčala.

Rocket bol oblečený ako malá princeznička s ružovými šatôčkami, korunkou, mašličkami, náramkami a dokonca mal aj črievičky. Keď ho zbadali ľudia, ktorých som sem teleportovala a taktiež jeho mimozemskí kamaráti, začali sa smiať. On najskôr nechápal prečo, ale keď si všimol strieborné náramky, ktoré mal na rukách obzrel sa a hneď pochopil. Všetko zo seba strhol dole. Teda, okrem mašličky na chvostíku, uškách a korunke čo mal na hlave. Smiech preto neustával.

Infinity War - Superhero 2 (SK) ✏️Where stories live. Discover now