DC Evreninin En Güçlü 10 Karakteri

7.1K 105 19
                                    

Medya : 1.Spectre
2.Anti Monitor belgeseli

Evet arkadaşlar, en sık sorulan sorulardan biri bu. "En güçlü kim?" soruları.İşte cevap.

Bu arada, herkesin dediği gibi DC ve Marvel evrenleri oldukça geniş evrenler.Binlerce karakter barındırıyorlar.Yani listede Superman'ı bırakın The Wizard'ı ya da Imperiex'ı bile göremeyeceksiniz.

not: listeye hakim olan arkadaşlar "The Endless" nerede? diyebilir.Liste karakterleri içeriyor.Grupları değil.Sonuç olarak The Endless tüm üyeleriyle birlikte güçlü.Ama tek başlarına ilk 10'a giremezler diye düşünüyorum.


10 - ANTI MONITOR

"The Monitors" ırkı içinde Anti-Madde evrenine karşılık gelen ve Sinistro Coprs.'un lideridir.


9 - KRONA

"Antik Maltusian" ırkının bir üyesidir ve müthiş bir zekaya sahiptir.Zamanla kendi ırkıyla çatışmıştır.Guardians of the Universe'ün belkide en korktuğu düşmanıdır.

8 - MISTER MXYZPTLK

En az ismi kadar karışık olan bu karakter genelde Superman çizgi romanlarında göründü.Beşinci boyuttan gelen ve küçük bir iblis olan Mxy, hemen hemen hayal ettiği herşeyi yapabilir.Hatta Superman'i küle dönüştürebilecek yada hiç varolmamasını sağlayabilecek gücü vardır.Fakat eğlenmeyi seven biri olarak bunun eğlenceli olmadığını düşünür.

7 - DECREATOR

Kozmik varlık olan Decreator, "Tanrı'nın gölgesi" olarak bilinir. İlk yaratılan varlıklardan biri olan Decreator gerçekliğin kendisini yok etme yada yeniden yaratma gücüne sahiptir.


6 - ECLIPSO

Tanrı öfkesini evrenin kötülüğü temizlemek ve yok etmek için fiziksel bir forma dönüştürdü. Bu forma Galid deniyordu. Sonrasında ise bu ''Öfke'' tanrı tarafından Heart of Darkness denilen kara bir elmasa hapsedildi ve Apokalips gezegenine gönderildi. Elması arzulayan ve ele geçireni acınacak bir hale getiren bu elmas sonrasında Ay'ın karanlık yüzüne gönderildi. Yüzyıllar sonra ise bir şekilde Dünya'ya ulaşan elmas, Afrika'da bir hazine avcısı tarafından bulunup 1000 parçaya ayrıldı. Eclipso ise bu elmasları bir araya toplamayı başararak Spirit of Wrath'in sahibi olmayı başarmıştır.

5 - SPECTRE

Spectre Wrath of God yani Tanrının Öfkesi'nin asıl ve yegane sahibidir. Güçleri sınırsıza yakın olan bu tanrıvari varlık kendine ölmüş birini seçerek bedenini kullanır. Modern dönemde Spectre'nin bedenini kullandığı kişi Jim Corrigan'dır.Ayrıca favori karakterlerimden biridir. (Evet arkadaşlar Jim Corrigan, Constantine'de ki sakallı karizmatik abimiz.Zed onu ölü ve üstünde yeşil ışık süzmeleriyle görmüştü.Bende araştırdım.Corrigan ünlü bir gangsteri yakalamaya çalışırken öldürülüyormuş yani Zed onu o yüzden ölü gördü.Ama daha sonra Tanrı ona Wrath of God'ı verir yani istediği her şeyi yapabilir hemen hemen.Hatta Dr.Fate, Phantom Stranger ve Shazam da dahil DC evreninde ki bütün büyücüleri öldürmüşlüğü vardır.)

4 - ZAURIEL

İlk olarak 1997'de ortaya çıkan bu karakter evrendeki hayatın yaratılışı sırasında Tanrının emrindeki koruyucu meleklerden biridir ve cennetin 4 ırkından birinin lideridir.(Daha sonra JL'ye katılması da ayrı ilginç)

not : Spectre'den daha güçlü değildir fakat yetkisi daha fazladır


3 - LUCIFER MORNINGSTAR

Lucifer isyanından sonra Tanrı tarafından cezalandırılarak yönetmesi için cehenneme gönderilir. 10 milyar yıldan fazla süre boyunca cehennemi yöneten Lucifer, Tanrının büyük planından ve gazabından kurtulmak için bütün evreni dolaşarak bir kaçış yolu arar.İlk 1989'da görülmüştür.

2 - MICHAEL DEMIURGOS

Lucifer, Tanrı tarafından cennetten kovulduğu sırada, Lucifer'a karşı savaşan ancak yenilen Michael ona bahşedilen kutsal güçler sayesinde yaratılan en güçlü varlıktır.İlk olarak 2001'de görünmüştür.(Evet arkadaşlar, baş melek Mikail'den uyarlama)

Not : Bir çok kişi Lucifer'ı Michael'den daha güçlü olduğunu sanmaktadır fakat Michael daha güçlüdür.Nihayetinde Michael bir melek olduğundan Lucifer ile müchadelelerinde insanflı davranmış ve kaybetmiştir.Fakat Lucifer bile Michael'in ondan daha güçlü olduğunu söylemiştir.

1 - THE PRESENCE / THE VOICE

DC Universe'ün yaratıcısı, Tanrısıdır. Hakkında çok az bilgi olan Presence DC Universe karakterleri arasında çok çok azı tarafından görülmüştür. Ancak görüldüğü hiçbir form onun gerçek görünüşü değildir.

Listeye eklenebilecek alternatif karakterlerden bazıları ; (Güçsüzden daha güçlüye)

- SWAMP THING
- PHANTOM STRANGER
- MANDRAKK THE DARK MONITOR
- ZEUS
- HIGH FATHER
- DARKSEID
- IMPERIEX
- NEBULA MAN
- NEKRON
- SUPERMAN PRIME (ONE MILLION)
- PARALLAX
- KISMET

DC EVRENİWhere stories live. Discover now