Vazgeçmeyeceksin..

1.1K 108 14
                                    

Büyük davanın derdide büyük olur. En büyük belalar, makama göre başınıza yağar. Kim ne kadar inanıyorsa onun testi o kadar keskin olur.

Allah altın mısın bakır mısın diye defalarca elekler ile eleyecek. Gerçek ile sahte ayrılmadan cennette yok cehennemde. Başına bir sıkıntı gelmeden rahat rahat yaşıyorsan sende bir sorun var demektir dostum..

Anneniz babanız Allah için yaptıklarınızdan rahatsız olacak ve önünüze çıkacak. Belki dalga geçecekler. Deli diyecekler..

Şimdi soruyorum. Sonsuz bir kudretin sana vaad ettikleri mi? Yoksa ne olduğu belirsiz bir çukurdan gelen yılan sesleri mi?

Madem Allah vaadini yerine getirecek ve bizi yüz üstü birakamayacaksa bizdeki bu tevekkulsuzlukte neyin nesi? Kendime defalarca sorduğum bir soru.. Yoksa inanmıyor musun Talha?..

Yanmayan yakamaz. Milyonlarca insanın imanına yetişmek için birazda olsa yanmak gerekmez mi? - Mesela şuan bu yazıyı YouTube ödül töreninde yazıyorum. Etrafımda Rabbimi hatirlayabileceğim bir insan veya kelime geçmiyor. Alkolün sarhoşluğuna kapılmış onlarca zavallının arasındayım. Onlara kızmamak gerek. Kendine kızman gerek. Sen ne yapmadında bu insanlar Allah'ı duymadı? Kendi iç mulahazamdı.. Paylaşmak istedim.

Binlerce kez Risale-i nur dersi alın, yüzlerce sohbet yapın veya birine birşeyler anlatın. Günlük hayatınıza yansıtamadığınız sürece defalarca tokatlara maruz kalacaksınız. Bazı insanlar şefkat tokatlarına, bazıları zecir tokatlarına... Birçok insan başkalarından duyduğu tecrübeleri dile getirir. Maalesef ben size yaşayarak tecrube ettiklerimi yazıyorum.

Birde dayanamayan ve vazgeçenlerin adetullah bakımından başlarına ne geldiğine deginecegim.. Onu da yarın okuruz artık.. Yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Takipe alabilirsiniz. Bildirimleri alma firsatiniz olur.

Selam ve dua ile ..

Her şey DAVA Uğruna..Where stories live. Discover now